A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. december 1., szerda

Ismét havazik

Ismét havazik. Az utak roppant síkosak, több helyütt nincs szórva. Kimondottan fontos lassan és óvatosan vezetni, mert mint minden helybéli tudja, az útjaink elhanyagoltak, gödrösek. A hó elfedi a kátyút, ami igazából ott marad láthatatlanul, csak arra jó, hogy megdobja a járművet. Az ennek következtében fellépő kormánymozdulat, mint korrekció során a jármű megcsúszhat, kipördülhet. Ezért jobb arra számítani, hogy Ócsán bárhol gödör lehet a hófedte út alatt. További veszéllyel jár, hogy a kiépítetlen járdahálózat okán a gyalogos és az egyéb forgalom is a közútra szorul. Itt kénytelenek közlekedni a mozgássérültek, itt tolják a babakocsit, vagy most húzzák majd a szánkót, de a kerékpárosoknak sincs más lehetőségük. Hogy őket a gépjárművek haladtukban még le is fröcskölik, az ne okozzon külön élvezetet senkinek.
Ma már volt baleset a városban. A Széchenyi utca Bajcsy kereszteződése minden évben kimondottan síkos. Rendszeresen csúsznak ki a kötelező elsőbbség tábla alatt a járművek az elsőbbséget élvező Bajcsyra. ebből ha nincs szerencséje a közlekedőnek, akkor ott az esemény.
Lassítást igényel még a két vasúti átjáró, és a Martinovics utca két vége. Ott is elviszik az autó orrát, ha kidugja és közben meg teligázzal jönnek az átjáró felől a menőcsávók. Szóval helyzet van, jobb felkészülni a váratlan, de az évszaknak megfelelő helyi eseményekre.
Ezzel együtt kérünk mindenkit az odafigyelésre és egymás közlekedési partnerkénti elfogadására, tiszteletben tartására.
*

2 megjegyzés:

  1. Ócsa jövője:
    http://index.hu/belfold/2010/12/02/elarverezhetnek_egy_egesz_falut/

    VálaszTörlés
  2. Engem a notebookok érdekelnének,ha vásárolni lehet majd nálunk:)

    VálaszTörlés