A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. december 6., hétfő

Mit hozott a Mikulás?

Mindegy gyerek várja a Mikulás érkeztét, hogy bölcs köszöntésével mérleget vonjon a pajkos gyerkőc eddigi viselkedéséről. Mikulás bácsi elmondja mi volt jó és rossz, majd a zsákból való meglepetéssel, mint a megváltással és némi intelemmel zárul vizit. A Mikulás az eseményt követően tovalibben, elszáll. A Mikulásnapi emlék, és a várakozás marad a jövőre. A kedves esemény ott él mindennapjainkban, mert adni és kapni öröm.

Ha városban gondolkodunk, akkor a helyi Mikulás a városlakónak az önkormányzat honlapjára Köszöntőt hozott. Bukodi Károly jól időzítetten megfontoltan jelentette meg az előző polgármester nevével jegyzett, korábban törölt köszöntő sorok váltótársát, a nevével jegyzet sajátját. Igazán szép gesztus volt ezzel meglepni a városi közösséget. A 3 hónapi várakozás azonban nem hozott újat. Nem igazán kellett válogatni a szavak közt ennek összehozása okán. Nem is hosszú, és nem is mond többet, mint az előző. Sőt annyira tömör, hogy már az érdektelenséget hozza ki az emberből, hacsak nem akar itt beugrani egy kis borozgatásra. Nekem ebből semmi kecsegtető, vagy vonzó nem jött át. Nem igazán jöttem lázba a kurta furcsa beköszöntőtől. Kár, hogy csak ennyire futotta negyedév múltán.
Mikulás napján azonban ne az ajándék nagyságát, értékét, hanem a meglétét nézzük. Köszönjük. Mégis csak jó, hogy már van egy saját köszöntője a honlapunknak. Örüljünk ennek a kedves Miklós napi meglepetésnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése