A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. december 22., szerda

Budaházy, kontra igazságszolgáltatás

Nem lehet eldönteni, hogy pontosan mit tett Budaházy György. De az valódi kínzás, hogy idén második alkalommal kell a börtönben töltenie a karácsonyt, anélkül, hogy elítélték volna. Ha azért tartják börtönben, mert veszélyes terrorista, akkor pedig az nem érthető, hogy a többieket miért engedték ki.


"Azért az kutya, amikor a családját eltépik az embertől."


No, ezek után mi történik ma?


Fővárosi Bíróság, elsőfokú tárgyalás, ítélethirdetés Földesi-Szabó László ( volt rendőr, Egymásért Alapítvány, stb;) közel 1,1 milliárd forint értékű csempészés és sikkasztás ügyében, de Földesi-Szabó László az ellene folyó per vége előtt, a bíró szóbeli indokolásakor elhagyta a bíróság épületét, vagyis megszökött.

A bíróság ugyanis 7 év letöltendő börtönre ítélte.


Ez nem a Coen-fivérek új filmjének abszurd forgatókönyve, hanem a Fővárosi Bíróságon történtek leírása:

"Az ügyész fellebbezett az elítélt vádlottak büntetésének súlyosbításáért, illetve a többi vádlott felmentése ellen.


Földesi-Szabó a bíró kérdésére bejelentette, hogy szintén fellebbezni kíván a felmentésért, majd - miközben a többi vádlottat kérdezték a fellebbezésről - elhagyta a tárgyalótermet. Helyszíni tudósítónk szerint az ajtóhoz legközelebb ülő Földesi-Szabó egyszerűen eltűnt, miközben mindenki a többi vádlott nyilatkozatára figyelt, ez először az ügyésznek tűnt fel. A bíró kérte ügyvédjét, hogy hívja fel telefonon, de ez sikertelen volt, majd elküldte a bírósági fogalmazót a biztonsági szolgálatért. A portán azt mondták, hogy pár perce a férfi egyszerűen kisétált.

A bíró ezek után elrendelte Földesi-Szabó előzetes letartóztatását, mint megjegyezte: nem kell különösebben indokolnia, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Földesi-Szabó ügyvédje a tárgyalás után azt mondta: védence szerinte rosszul lett, mert látszott rajta, mennyire megviseli az ítélet. Eddig mindig részt vett a tárgyalásokon, és együttműködő volt - tette hozzá. Szerinte védence jelenleg nincs szökésben, mert az előzetes letartóztatást elrendelő végzés ellen is fellebbeztek."

Egyszerűen eltűnt, hoppanált ...
*

5 megjegyzés:

  1. Földesi-Szabó ex-rendőr árja nem Bálint Antónia ex-szépség királynő az RTL-klubról?

    VálaszTörlés
  2. Miért van ez a szerencsétlen füstölgő, felelőtlen, fejjel a falnak rohanó futóbolond csínytevő börtönben akkor, amikor az előző kormány tagjai szabadon grasszálnak, akik teljesen tönkretették, kirabolták, a padlóra küldték ezt a nyomorult Magyarországot - békeidőben! Engedtessék meg nekem az a vélemény, ne fogadjam el, hogy a Budaházy lenne a Magyarok Nyilai nevű szervezet vezetője -, a Gyurcsány kormány alatt kellett valakire ráfogni ezt-azt, mert már nagyon kényelmetlen volt, hogy senkit nem tudnak kézrekeríteni…

    Rossz néven venném, ha az igazságszolgáltatás tévedése miatt milliós kártérítést kéne kifizetni az adófizetők pénzéből, akkor, amikor a kisnyugdíjas öregek sírva panaszkodnak, hogy nem tudják kiváltani a nem támogatott, méregdrága gyógyszereiket a patikában.

    Ezen gondolkozom, hogy nincs arányban a bűn és a büntetés, de most már az igazságszolgáltatást is fejéről a talpára kéne állítani.

    VálaszTörlés
  3. szegény budaházy! menjetek neki szenteste énekelni, hogy: a börtön ablakában soha...

    VálaszTörlés
  4. Kutya legyek, ha értem, pedig már nem először történik meg az a dolog, hogy a vádlott ítélethirdetés közben feláll, és elhagyja a tárgyalótermet.

    2008. novemberében az olimpiai bajnok birkózó, Farkas Péter ment ki az ítélethirdetés közben a tárgyalóteremből, most pedig Földesi-Szabó László játszotta el ugyanezt. Üldögélnek, hallgatják az ítéletet, aztán mikor megunják, akkor felállnak és elsétálnak.

    A hülye ügyész és a felkészületlen bíró meg csak néz ki a fejéből. Majd megkérdezi a biztonsági szolgálatot, hogy elhagyta e ár a házat az elítélt? Szabadlábon távozhatott.

    Geréb Ágnest meg vasra verve vezették a bíróságra.

    Budaházy-t pedig évek óta fogva tarják, miközben a fehérvári maffia-per tagjai, a gyilkos fekete sereg katonái szabadlábon vannak szintén a bíróság jóvoltából.

    De ha a vörös-iszapban haltakra gondolunk, akkor ott a bűnös MAL vezetés, akik szintén szabadok.

    Nos akkor hogy is van ez?

    VálaszTörlés
  5. Az ex-rendőr bűnöző leszarja a családját. Belé ez ivódott. Ő inkább az irháját menekítve bujkál a gyerek és a börtön elől.

    VálaszTörlés