A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. december 19., vasárnap

Bössme (- jobbszél)

Skandalum! Áll a bál a Szemlőhegyen! Gyurcsány magyarázkodik! Előkerült ugyanis a berchtesgadeni Sasfészekben található egyik bútor fiókjából (sas-fiók) Hitler eddig ismeretlen írása. Ennek második bekezdésében a Führer így kiált fel: „Wer war dieser schweine Bössme (az eredetiben sarfesz sz-szel), der mir gelügt hatte: Alles in Ordnung.” A böszme szó használata egy mai politikus szájából ily módon nyilvánvalóan nem egyszerűen náci alapvetés, hanem kódolt Hitler-imádat.
Az ex-miniszterelnök riadtan cáfolt, miszerint neki erről fogalma sem lehetett, különben is ez egy dunántúli tájszó. Szorgos újságírók erre kinyomozták, hogy valószínűleg visszamaradó SS-katonák terjesztették el a népi németek között, s tőlük vette át Fletó. A hajdani kormányfő hiába bizonygatta, mennyit tüntetett a nácizmus ellen, ez lehetett csupán megtévesztés a kiszivárgott beszéd után.
- Tőlem baromi távol áll a nemzeti ideológia – védekezett kétségbeesetten, mert úgy festett, szorul a hurok. – A határon túli magyarok megtagadására szólítottam fel mindenkit, később az utasításomra magyar zászlókat tapostak és magyar szemeket lőttek ki a rendőrök. Én és a szélsőjobb… Nevetséges.
- De a nemzeti szocializmusban benne van a szocialista szó is, márpedig Önnek közismerten vannak ilyen kötődései – szegezték neki az újabb vádat.
- Én szocialista? Milliárdos létemre? Én, aki zsebre tettem az alumíniumipart? Aki a szakszervezeteket kipofozom a gyáraimból? Aki egy kisajátított villában lakom? Aki átjátszottam a Velencei-tavat egy külföldi befektetőnek? Én, aki a bankok érdekeit mindenáron a dolgozóké elé helyeztem, megszegve még miniszterelnöki eskümet is? Én, aki Gyurcsányi fedőnéven instruáltam Kulcsár Attilát?
Csak úgy dőlt belőle a szó, bőven elég bizonyítékot szolgáltatva maga ellen. Az ügyészségnek nem is maradt más dolga, mint jegyzetelni.
- Ennyi elég a vádemeléshez – nyilatkozta a legfőbb ügyész helyettese.
(Valójában a Hitler szöveg csak kamu volt, ezzel ugratták ki a nyulat a bokorból…)

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése