A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. december 24., péntek

Jókívánság nem maradhat el ( - üdvözetlenül)

Én sok minden elhiszek.
És sok mindent megértek.
Ahogy azt is, hogy Ócsa városa nehéz anyagi helyzetben van.
Azt azonban nehezen fogom fel, hogy más településekhez viszonyítva mért pont csak nálunk nem jelent a választásokra az önkormányzat hírforrása a Kisbíró.
Ennél már csak azt fogadom értetlenebbül, hogy a városi költségvetésbe beállított, tervezett összege ellenére máig, és most sem jelent meg a hírforrás. Pedig már közel karácsony van.
Aztán a választások már rég lezajlottak, az összetétel alig-némileg változott, a rég irányítás jobb szerivel maradt. Igaz a pozíciók cserélődtek, a képviselők is kevesebben lettek, de az újságra maradt a rögzített kvóta, de erre mégsem telik. Nem csak anyagilag, hanem gondolkodásbélileg sem. Ezért nincs nálunk önkormányzati újság.
Mégis mit várhat el az ember, mint egyszerű választó, s hang nélküli szavazó?
Talán csupán annyit, hogy ha már magukról pénzügyileg és jólétileg gondoskodtak a városvezetők, akkor talán velünk, a választókkal is megtehették volna ezt annyiban, hogy az ünnepekre való tekintettel egy év-végi újságot összehoznak. Ha nem is köszönik a választásokat, de legalább így karácsony táján, egy lapszámot azért mégis csak kiadathattak volna.
Ha a tájékoztatást nem is tarják fontosnak, egy önkormányzatot képviselő kollektív boldog-békés karácsonyi kívánalmat megejthettek volna, megengedhettek volna maguktól a részünkre a befizetett adónk terhére.
Sajnos magam ezt nem pótolhatom az önkormányzat és annak választott képviselői helyett.

Én csak annyit tudok tenni, hogy számunkra is, mint mindenki másnak, szeretetteljes, boldog, békés, áldott karácsonyt kívánok.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése