A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. március 17., szombat

Brutális dugókkal számoljon az M5-ösön utazó ( - készüljünk türelemmel)

Szakaszos, helyenként pedig folyamatos torlódásokra kell számítani az M5-ös autópályán a 17. és a 44. kilométerszelvény között, most  péntektől várhatóan május 31-ig az elválasztó sáv szalagkorlátjának a cseréje miatt, , mindkét irányban - tájékoztatta az Alföld Koncessziós Autópálya (AKA) Zrt. az MTI-t.

 

Bár a terelés kiépítését előkészítették; az építési munkálatok ideje alatt is többnyire két sáv áll majd az utazók rendelkezésére mindkét irányban, de a torlódás elkerülhetetlen - tették hozzá. Különösen veszélyes gócpontok az M0  és az M5 pályacsomópont kereszteződése és leágazásai. 

 

Valószínűleg a munkák idejére és helyére még sebességkorlátozásokat is életbe lépetettnek, ami különösen vonzza majd a traffipaxozókat. Ez természetesen újabb balesetveszély forrás, hiszen a felbukkanó, vagy lesben álló rendőr sok autósban görcsös fékezési reflexet vált ki. Ismerve a rendőrség mentalitását, biztos lehetünk abban, hogy nem lesznek restek készen állni a bevételeik ilyen irányú gyarapításában. 

A gyorshajtók kiszűrésének és a rendőrök várható lesben állásának kedvenc helyei a felüljárót, és a lehajtó sávok forgalom elől elzárt területei. 

 

Kérünk minden arra közlekedőt, hogy induljon előbb valamint fokozott türelemmel és figyelemmel közlekedjen az adott szakaszon a munkálatok ideje alatt. Az úton levőkkel és a munkát végzőkkel szemben legyünk megértőek. Közlekedjünk óvatosan és erre felkészülten. Ahogy mondani szokás, mindenkit hazavárunk, - visszavárunk Ócsára is.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése