A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. március 2., péntek

Medián: A Jobbik megelőzte az MSZP-t

 A Medián felmérése szerint a Fidesz biztosan vezet, de februárban második a Jobbik volt, a Demokratikus Koalíció pedig nem jutna be a parlamentbe. Négy magyarból három, de a Fidesz szavazók egyharmada is úgy gondolja, hogy az országban rossz irányba mennek a dolgok.

A jogosultak mindössze 43 százaléka gondolja biztosnak, hogy adott esetben elmenne szavazni. 
Közülük is 18 százalék nem tud választani a pártok kínálatából, összességében pedig a lakosság 38 százaléka nem támogat jelenleg egyetlen pártot sem – derül ki a legutóbbi felmérésből. 

A biztos szavazók 24 százaléka gondolta úgy februárban, hogy ha most lennének a választások, a Jobbikra voksolna. Ez két százalékkal több, mint azok aránya, akik az MSZP-re szavazna - derült ki Medián felméréséből.

A HVG beszámolója szerint a kutatása azt mutatta, hogy az elmúlt hónapban a Jobbik és az LMP támogatottsága erősödött számottevően (utóbbit a biztos voksolók 8, a teljes népesség 6 százaléka választaná.) A Fidesz tábora is csökkent valamelyest: ez most a teljes lakosság 25, a biztos szavazók 40 százaléka. A felmérés szerint a Demokratikus Koalíció februárban nem jutott volna be a parlamentbe, mert a szavazók között is csak négy százalékot ért volna el.

A Medián szerint múlt hónapban a lakosság 43 százaléka ment volna el szavazni, a szavazásra jogosultak 38 százaléka pedig azt mondta: egyik jelenlegi pártot sem támogatná. Négy magyarból három, és minden harmadik Fidesz-szavazó is úgy gondolja, az országban "rossz irányba mennek a dolgok".
 *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése