A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. március 18., vasárnap

Bokros Lajos ismét lebukott ( - nem plágium, inkább hamisitás, és csalás)

„Tehetek én róla, hogy olyan rendetlen a Panamai Egyetem, hogy nem találják” szó szerint így reagált Bokros Lajos arra a hivatalos levélre, amelyet a Panamai Állami Egyetem Oktatási Hivatala küldött arra a kérdésre, volt-e Bokros Lajos nevű hallgatójuk. Somfai Gábor, Bokros panamai útitársa, csoporttársa a Közgazdasági Egyetemen: „Az ösztöndíj hivatalos célja nyelvi továbbképzés volt, magyar koordinátora az azóta megszűnt Kulturális Kapcsolatok Intézete, a diákok az intézettel álltak hivatalos kapcsolatban, nem a panamai egyetemmel.”

Bokros Lajos tehát annak ellenére, hogy rendetlenséggel is megvádolta a Panamai Állami Egyetemet, hogy nem találták a hallgatói nyilvántartásban a nevét, most kiderült tényleg nem volt hallgatója az intézménynek. A Jólét és Szabadság Demokrata Demokrata Közösség U21 ifjúsági tagozata által indított Bokros forródrót hatására megszólalt Somfai Gábor az egykori pénzügyminiszter volt csoporttársa, aki együtt volt Panamában Bokros Lajossal.

Somfai Gábor az Index hírportálnak elmondta, hogy egyáltalán nem nyertek ösztöndíjat a Panamai Állami Egyetemre. Ezzel szemben az azóta megszűnt Kulturális Kapcsolatok Intézeténél nyertek ösztöndíjat nyelvi továbbképzésre. A Panamai Állami Egyetemre csak anyagot gyűjteni jártak be. Mindennek fényében különösen izgalmas a kérdés, hogy a nyelvi továbbképzés céljából kiutazott Bokros, hogyan tudott legalább 40 vaskos szakirodalmat elolvasni, összefüggéseiben megérteni és kijegyzetelni. Eredeti feltételezésünk szerint ezt Bokros Lajos mindössze 52 hét alatt tette meg, hiszen Bokros több helyen állította, hogy egy évig tartózkodott Panamában. Somfai beszámolójából azonban az is kiderül, hogy az ösztöndíj csupán tíz hónapos volt, így a 40 szakirodalomra a volt pénzügyminiszternek körülbelül csak 40 hete lehetett. Ezek a könyvek a legmagasabb szintű szaknyelven íródtak, Bokros pedig saját állítása szerint mindössze fél évet tanult kiutazása előtt spanyolul. Több száz oldal szakirodalmat elolvasni, megérteni és kijegyzetelni az embernek még az anyanyelvén is majd lehetetlen vállalkozás, idegen nyelven pedig szinte kizárt. 

Ezért a Jólét és Szabadság Demokrata Demokrata Közösség U21 ifjúsági tagozatának plágiumgyanúja Bokros Lajos doktorijával kapcsolatban, ha lehet az eddigieknél is erősebb lett. Somfai Gábor nyilatkozatát az U21 eljuttatja a Corvinus Egyetemhez, amelyet arra kér, hogy vizsgálja meg Bokros Lajos doktorijának hitelességét.

Budapest, 2012. március
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése