A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. március 17., szombat

Az alantasság és az aljasság története a politikában ( - „Megloptál, Lajos!”)

„Megloptál, Lajos!”  transzparensekkel demonstrált a Jesz (Jólét és Szabadság Demokratikus Közösség) Bokros Lajos „mandátumtolvajlása” ellen Strasbourgban.  

 
Bokros Lajost, mint független pénzügyi szakembert kérte fel az MDF listavezetésére. Jelölésekor önként, szabad akaratából, kényszer hatása nélkül, politikai közösségünk meggyőzése érdekében írásos nyilatkozatban vállalta, hogy bármikor kész visszaadni mandátumát, ha erre az őt jelölő politikai közösség kéri. Európai Parlamenti mandátumának megszerzését követően egy év sem telt el, amikor Bokros Lajos egyik napról a másikra hátat fordított az őt támogató, önmagát az Európai Parlamenti mandátumért eladósító politikai közösségnek. Végül 2011 tavaszán, a Bokros Lajos által vállalt kötelezettség értelmében megszületett közösségünk szinte egyhangú határozata a mandátum visszaadásáról. Ezt a képviselő részéről egy év sunnyogás követte, ezért be kellett látnunk, hogy minden demokratikus eszközt meg kell ragadnunk, és napról napra, hétről hétre figyelmeztetnünk kell Bokros Lajost saját aláírásával hitelesített vállalására. Hiszen mit ér az a politikus, akinek nemcsak a szava, de az aláírása sem ér semmit? Milyen bizalmat kelthet Európában egy olyan magyar Európai Parlamenti képviselő, akinek köztudottan nemcsak az ígérete, de már az aláírása sem ér semmit? 
Nem akarjuk, hogy egy ilyen ember elorozva képviseletünket lejárassa Közösségünket. Nem akarjuk, hogy egy ilyen ember lejárassa az országunkat. Nem akarjuk, hogy egy ilyen ember lejárassa az Európai Uniót” – fogalmaz közleményében az MDF utódpártja.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése