A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. március 6., kedd

Szűcs gyözelemként éli a változást - nem élvezünk hátrányt ( - előnyt sem)

Szűcs Lajos szerint a területfejlesztési feladatok megyei kézbe adásával rendeződhet Budapest és Pest megye viszonya.

Ambrus András, a megyeháza sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, hogy a múlt hét keddi fórum annak a sorozatnak a jegyében zajlott, amelynek keretében – változó helyszíneken – Szűcs Lajos tájékoztatja a térség polgármestereit a megye új szerepéről és feladatairól. A kétirányú egyeztetések az év második felében megszülető területfejlesztési törvény előkészítésének is tekinthetőek – tette hozzá a sajtófőnök.


A Pest megyei önkormányzat elnöke szerint megszűnhet a főváros és a Pest megyei települések közötti, az EU-s fejleszti források aránytalan elosztása miatti feszültség, miután január óta a megyei önkormányzatok döntenek a területfejlesztési kérdésekben; Szűcs Lajos (Fidesz–KDNP) erről egy szigetszentmiklósi tanácskozáson beszélt február 28.-án, kedden.

A politikus a Csepel-sziget és Környéke Többcélú Önkormányzati Társulás (CSÖSZ) felkérésére tájékoztatta a társulásba tömörült húsz település vezetőit a megye új szerepéről és feladatairól.

Mint hangsúlyozta, a megváltozott helyzetben az egyik fő cél a megyék szolgáltató tevékenységének kialakítása. Úgy fogalmazott: az eddigi pályázati rendszer helyébe a programalapú finanszírozás lép, vagyis a települések tesznek javaslatokat a fejlesztésekre, majd ezeket a javaslatokat a megyei önkormányzat koordinálja.

Szerinte “győzelemmel felérő döntés” született, amikor a területfejlesztés a megyékhez került, mert így Pest megye és a főváros viszonya is rendeződhet. Nem kerül többé hátrányba a megye egyik települése sem a fejlesztési források elosztásánál – tette hozzá.

Ócsa népe már nagyon szeretné érezni és élvezni ezeket az előnyöket, hiszen a  2/3-os háttér adott.
*

2 megjegyzés:

  1. na erre én is kíváncsi vagyok,mert vigyorogni nagyon tud a közpénzből fizetett városi újságban és honlapon.

    VálaszTörlés
  2. Ha már doktor "úr", akkor egy újabb szösszenet az elnökök elnökétől.
    "Jártam már sokkal szebb helyeken, nyaralni semmiképp sem mennék vissza – ezt Szűcs Lajos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az Azori-szigeteken tartott konferenciával kapcsolatban, amelyen vele együtt tizenkét fideszes megyei közgyűlési elnök vett részt még novemberben"

    Miért kell valakinek folyton azt bizonygatni, hogy nem volt gyerekszobája

    VálaszTörlés