A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. november 5., szombat

A vonatközlekedés kimaradásainak kivizsgálását kérik a felsőpakonyiak ( - az ócsaiak meg hallgatnak, mert nekik így is jó)

Mi már többször jeleztük az önkormányzat vezetését ellátó Bukodi Károly polgármesternek, hogy gond van a városi közlekedéssel, de ő a füle botját sem mozdította.

Többször mondtuk és írtuk, hogy késnek és össze vissza, majd, hogy nem ötletszerűen járnak a vonatok és hogy balesetveszélyes, meg rendezetlen a két vasúti átjáró, de hát nem akarásnak semmittevés a vége. (Minden mindegy alapon?)

A Felsőpakonyiak azonban nem annyira málék, mint a helybéliek. Ott a polgármester is más. Nem is voltak restek, és megelégelve a helyzetet, nem várva a nagyobb Ócsára, megelőztek minket és szót emeletek nélkülünk és mondhatni helyettünk is.  Ócsa ismét semmit nem téve, lemaradt. 

Az elmúlt hetekben számos panasz érkezett a felsőpakonyi Polgármesteri Hivatalhoz a vonatok késésével, kimaradásával, illetőleg a nem elegendő számú vasúti kocsival közlekedő szerelvényekhez kapcsolódóan.  (Pedig Ócsán is ezek a vonatok járnak, az itteni polgármester még sem tud semmit.)

A pakonyiak az  elmúlt időszakban már többször jelezték MÁV Zrt. illetékesei felé, hogy a Budapest Nyugati pályaudvar – Lajosmizse között közlekedő személyvonatokkal sok esetben adódik probléma, ez az esetek döntő többségében a reggeli időszakot, a munkába járást érinti.

A MÁV Zrt. válaszaiban mindig biztosította a hivatalt arról, hogy mindent megtesznek a közlekedés zavartalansága érdekében, ennek ellenére az előre nem látható hibák miatt előfordulhat a nem menetrend szerinti vonatközlekedés.

A települést érintő probléma mielőbbi rendezése érdekében levélben kérték az ügy kivizsgálását a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól.

Ócsán panasznak helye nincs - a csatlakozást, meg az összefogást nem ismerik, de a járatkiesés, a késés az tabu
 Jó lenne, ha Ócsa vezetése összekapná magát és felmérné a panaszokat, mert nem hiszem el, hogy csak a vasút aluljárója volt égetően fontos, hogy arra állítólag panasz érkezett és a közlekedésre, a késésekre, a járatkimaradásokra magára meg nem. Talán nincs ebben semmi meglepő, hiszen Ócsán minden másként van. A polgármester elmondása szerint az emberek elégedettek a közlekedéssel, és a felszíni átjáróval.  Ők csak az aluljáróra panaszkodtak, de azt a MÁV helyett közpénzből felfújtatta. Nem is érti az aggodalmat. 

Csak ez számít, mert erre lehet mit számolni - közpénzből több millió a renoválásra

Felsőpakony polgármestere (Sztancs János független), meg egy különc alak, hiszen Ő volt az, aki rossz ötletnek tartotta az alsópakonyi betelepítést és a szennyvizek becsatlakoztatását, valamint Ócsára vezetését. Szóval, nehogy már Ő legyen a normális a mi kitüremkedő elitünkkel szemben. Ócsa nem ezt a kiállást szereti. 
Végül is mindenki azt kapja, amit választott.
*

9 megjegyzés:

  1. Polgármester úr már Alpolgármesterként egyeztetett az illetékesekkel.
    Azóta sem telik el úgy hét, hogy ne tenné ezt.

    VálaszTörlés
  2. Annyira jól sikerült az egyeztetés, hogy a vasút területen álló aluljárót a város hozatja rendbe.
    Ha továbbra is ilyen sikeresen egyeztet ez kereskedelmi végzettségű polgármesternek alkalmatlan gyerek, akkor még a végin minden más meg lesz csinálva, csak a város sajátja nem.

    VálaszTörlés
  3. Olvashattad:
    Igényelték a felújítást a városlakok :-)
    Szerintem ezek a bohócok valamit félreérthettek.

    VálaszTörlés
  4. Miért, mondtál valamit?

    VálaszTörlés
  5. Tudja valaki, hogy miért van becsomagolva az aluljáró (fekete fóliával)?

    VálaszTörlés
  6. Az aluljárónak mint ahogy olvastam, október 31.-ig el kellett volna készülni. De mivel a felújítás ára nem éri el a 4 milliót, ezért az esővédelmet csak egy ilyen olcsó tetővel sikerült megoldani.
    A változat: - Így a babakocsival közlekedők nem áznak meg az áthaladás idején.
    B változat: Így az ottani talponállóban italozók nem tudják az ott közlekedő mozgássérülteket fejbe dobni a sörösüvegekkel, vagy megcélozni az égő cigivégekkel.
    C változat: - A sportbarát polgármester ötlete volt a fólia takarás, mert manapság a játékos kijárókat így védik. Ez egy sportbarát megoldás, a futballpályákról ültették át az ötletet.

    VálaszTörlés
  7. Hát ezek a változatok sem rosszak, de komolyabb magyarázatot ezek szerint talán még a város vezetése sem tudna adni.

    VálaszTörlés
  8. Ha most egy mondatban három gyalázatos kifejezéssel hajtom el ezeket oda ahová valók, akkor mehetek böribe?

    VálaszTörlés