A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. augusztus 8., vasárnap

Változatlan gondok, - válaszol a gondnok (ismétlés)


 
Az alábbi sorokat az önkormányzat, alpolgármester által tartott 2008. évi fogadóórájából vettük át, demonstrálva és frissítve mindazt, amit az akkori felvetést tartalmaz.

Ismételve és általam is újra szajkózva, hiszen mi sem változott. (Ha csak az nem, hogy azóta az akkori kisgyerekek már nem babakocsival, hanem kézen fogva az útesten járva kénytelenek arra bukdácsolni.)


Hilda (17:21:15):

Tisztelt Alpolgármester Úr! Régi problémára szeretném felhívni figyelmét, megoldás nem született sosem, de a helyzet egyre baleset veszélyesebb. A várost kettészelő vasút sok borsot tör az ócsaiak orra alá, különösen az idősek és a kisgyerekesek szenvedik meg. Egyik sorompónál sincs rendes járda, a régi piac felé egyenesen balesetveszélyes átkelni. Egyik oldalon sincs járda, teherautók, kamionok, traktorok vagy száguldozók között kénytelen az ember áttolni a babakocsit, maga mellett vezetni kisebb gyermekét. Az idősek gyalog is és biciklit tolva is veszélyeztetett helyzetben vannak, forgalmasabb napokon egyenesen horror arra járni.
 
A másik probléma szorosan kapcsolódik ehhez. Az állomáson átjutni elég nehézkes. Babakocsival képtelenség biztonságosan lejutni/átjutni az aluljárón. Rettenetesen meredek, még ha valamilyen módon lenne egy része, ahol le lehetne tolni, teljes erővel tartani kéne a kocsit, hogy ne szabaduljon ki az ember kezéből. Két pici gyerekkel egyenesen lehetetlen átvergődni. A síneken nem csak nehéz de balesetveszélyes az átkelés, sokan estek már el és kötöttek ki kórházban az idősek közül.Sok anya hurcolja át a babakocsit a síneknél (főleg ha siet vagy ha a vonatra szállna fel), személy szerint én is, 30-40kilót. Az anyukák jobb híján a vasúti átkelők felé kerülnek, de amint fentebb már írtam, életveszélyes ott átkelni. Van e mód arra, hogy megoldás szülessen, épülnek e járdák és esetleg másik aluljáró, vagy betonszigetek a sínek között, hogy könnyebb és biztonságosabb legyen az átkelés? Közeledik a tél, a jég, a csúszós időszak, ezek a problémák még jobban felerősödnek. Válaszát köszönöm! Németh Hilda


alpolg: Tisztelt Németh Hilda! Az Ön által felvetett problémát mi is ismerjük. A múlt hónapban járt nálunk a MÁV képviselője, ahol a fénysorompóknál levő gyalogosátkelők kiépítéséről is beszélgettünk. Várjuk a MÁV válaszát, hogy miként lehetne akár közösen is, ezt megépíteni. Új aluljáró és sínek közötti szigetek kiépítése nem szerepel sem a MÁV, sem az Ön kormányzat tervei között. Viszont megnézetjük az aluljáró lépcsőzetének átalakítását.

*





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése