A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. november 15., kedd

"Nemzeti" vidékhalál program ( - Ócsa a minta település)

Az önkormányzati törvénytervezet elpusztítaná a falvakat, súlyosbítaná a közbiztonság helyzetét és elvonná az önkormányzatok hatósági jogkörét. 
Ócsán ez már működik.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke rengeteg pozitív visszajelzést kapott arra a levelére, amelyet múlt héten az önkormányzati átalakítás kapcsán küldött az érintetteknek, a Jobbik elnöke arra kérte őket, hogy vállalják fel közösen a küzdelmet a kormánnyal szemben.

A politikus keddi - több országgyűlési képviselővel és polgármesterrel tartott- sajtótájékoztatóján elmondta: az önkormányzati koncepciónak három alapja van. Az elsőt Ceausescu szelleme, az ő magyar faluellenessége adja, a másikat az IMF pénzsóvársága és országhódító tervei nyújtják, a harmadikat pedig az Orbán-kormány tehetetlensége biztosítja.

Vona Gábor szerint a törvényjavaslat nem egy önkormányzati átalakítás, hanem egy kétségbeesett költségvetési terror. Egyrészt hiányoznak belőle azok a hatástanulmányok, amelyek az átgondoltságot képesek lennének alátámasztani, másrészt a javaslat 31 későbbi egyéb ágazati törvénybe utalja a részleteket. „És jól tudjuk, az ördög mindig a részletekben rejlik”- tette hozzá a politikus.

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke közölte: pártja felhívására nem csak polgármesterek, hanem kistérségek is jelentkeztek, amelyek egyhangúan jelezték, hogy támogatják a párt elképzeléseit. A képviselő szerint a mai politikum teljesen magára hagyja a falvakat. Hozzátette: a falurombolás nagyon sok tekintetben működik, például a vidéken megszűnt a közbiztonság és nem is várható semmiféle javulás. Ugyanis az új törvénytervezetben megszigorítják a polgárőrök intézkedési jogkörét.

Hegedűs Lórántné, az önkormányzati kabinet vezetője hangsúlyozta: a kormány több szász milliárdot szeretne kivonni a közigazgatási szférából, tehát nincs pénz, ezért durva megszorítások és leépítések következnek. A nemzeti radikális képviselő szerint az ország vezetésének egyetlen célja van: a rombolás. A politikus asszony példaként említette azt, hogy a 2000 fő alatti településeken nem lehet oktatási intézmény, és ha nincs iskola az a település halálát jelenti, de nem lesz hivatali ügyintézés sem.

Mindig van lejjebb- jellemezte egy mondattal a törvényjavaslatot Apáti István, az Önkormányzati- és településfejlesztési bizottság alelnöke. Hozzátette: a liberális dögvész pusztít, nemcsak kultúrpolitikában, külügyben, de az önkormányzati politika terén is. A nemzeti radikális képviselő úgy gondolja a javaslattal újabb társadalmi csoportot szemeltek ki.

A jelenlegi politikának a kistelepülések és a falvak jelentik a legnagyobb problémát.

Tanyafejlesztési Programra, vízre nincs a költségvetésben pénz - ez lenne az etalon
Egyéb veszély
 Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a magára hagyott alsópakonyiak.  Ócsa város most is a sorsukra hagyta az ott élőket. Utoljára a Bukodi-Horváth tandem mozgósította őket, a devizatelep kapcsán. Akkor a helyi hatalomnak mint valami társadalmi töltelék,  szűkség volt rájuk. Még külön buszt is küldtek értük, hogy az államtitkári beszámolóra a háttérnépesség demonstrálják. Ezt követően a betervezet vízhálózati rekonstrukciót is visszavonták. Talán éppen ennek összegéből, vagy e helyett a vasúti átjáró felújításába kezdett az önkormányzat. Igaz Horváth Tamás még szeptemberben a testület előtt kijelentette, hogy nincs egy millió forint a költségvetésben. Mindezen indokkal került visszavonásra a TP-1 kódszámú Tanyafejlesztési Program pályázaton történő részvétel, Bukodi Károly javaslatára.  Érdekessége ennek a hozzáállásnak, hogy ezzel párhuzamosan a vasúti aluljáró soronkívüli rendbetételére volt 3,5 millió a költségvetésben. Arról nem is beszélve, hogy mindkét javaslatot ugyanaz az ellentmondásos képviselőtestület szavazta meg.

Ez is jobb sorsot érdemelt volna - eltüntették
Ezt is elintézték - kitiltva
Szóval, lehet jobbikozni és lehet utálkodni, vagy hiteltelenedni, de az már tény, hogy ez a városvezetés, Bukodi Károllyal és Horváth Tamással az élen (fideszestűl Szűcsöstűl), valamint Horváth Zoltán mb főépítésszel és a bizottsági elnökökkel (Kardos Zoltán, Bukodi Jánosné, Buza Ernő) bizony a vidék halálának programját támogatják.

Erre sem volt egy millió - elbontották

És hogy ez a rombolás mennyire igaz, ékes bizonyíték erre a Jobbik felszólalásán túl a Lakatosház demonstratív elpusztítása.  

Valóban Ócsán ez megvalósul és működik.

Erre 5 millió futja
Erre is találtak több mint 3,6 milliót - valaki jól jár
Pusztul a falu - bontásra szintén több százezret költöttek - senki nem voksolt rá
Laptop húszezerért nekem, 3,5 millióért nektek



Aztán azt se felejtsük, hogy a laptopokra is találtak pénzt a költségvetésben. 
Ez sem akármilyen üzlet volt.


*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése