A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. április 8., péntek

Újabb megkeresés lakossági jelzésre ( - ismét probléma)

A Jobbik Ócsai Szervezetének  levele Bukodi Károly polgármester részére!

Tisztelt Polgármester Úr!

Két dolog miatt írok Önnek, melyek közül az egyik apró probléma, a másik viszont annál lényegesebb. Mindkettőt a lakosság jelezte felém, én pedig megígértem, hogy továbbítom Önnek.
Az első tényleg egy apróság, mégpedig az, hogy a Volánbusz menetrendjében és a menetjegyeken is a Városháza előtti megállóhely Ócsa községházaként szerepel. Amennyiben ideje engedi, kérem jelezze az illetékeseknek!

A másik a Némedi úton 2011. április 4-én végzett vízelvezető árkok mélyítésével és kialakításával kapcsolatos. Dicséretes és támogatandó tevékenység, hiszen évek óta keseríti a lakosság egy részét a csapadékvíz elvezetése. A munka kivitelezése azonban hagy némi kívánni valót maga után. Volt ahol a gondozott, szépen befüvesített, bokrokkal és egyéb növényekkel szegélyezett árkot kezdték mélyíteni, de csak a füvet tették tönkre, valódi mélyítésről szó sem volt. A bokrokat, fákat is több helyen megrongálták, pedig egy kis odafigyeléssel megőrizhető lett volna. Arra is volt példa, hogy a csatorna bekötését törte el a markoló.  Érthetetlen számomra, hogy az ott dolgozó emberek közül senki nem figyelt erre, senkit nem érdekelt a növényzet megóvása, a károk minimálisra csökkentése! 
Bízom benne, hogy ez nem kerüli el a figyelmét, a következő ilyen akció alkalmával személyesen ad instrukciókat vagy olyan embereket kér fel a munkára, akik kellő hozzáértéssel rendelkeznek. 


A Némedi úton élők természetesen számítanak egy magyarázatra vagy bocsánatkérésre az Ön részéről!
 






 













Tisztelettel:



 Jobbik Ócsai Szervezete
*

36 megjegyzés:

  1. Tehát Magyar Péter megint! Ugye az aláírás: "Jobbik Ócsa Szervezete", tehát maga. Ha tájékozodna - persze tudhatná, de erre magának semmi szüksége nincsen! -ismerhetné, hogy ez az út a Magyar Állam tulajdona és a Közút Kht. kezelésében áll ( persze ez az "apró" tévedés) nem számít, maga magának bármit megnegedhet, még a mélységes tudatlanságot is!!! -. Tehát kinek kellene "bocsánatkérést" tennie? Magának, nem - noha vastagon hülyeségeket írt le (!!!), persze nem első ízben, vagy a Fodor volt az a maga engedélyével (?) - hiszen maga tévedhetetlen és annyira tájékozott (amennyire láttuk), hogy az már fáj. Javaslom Magyar Péter, a "Jobbik Ócsai Szervezetének" vezetője, hogy ismerje el mélysége tudatlanságát, fogja vissza a Fodort a blog jegyzőjét és kövesse meg a maga által szándékosan megvádoltakat és kérjen elnézést a lakosságtól, ismerje el a hibáját. De igazán nem ezt csak álmaimban várom, ami a valóság lesz az az, hogy törlik a hozzászólásomat (régen ismert komcsi módszer, ez magukra vall)és megint oktalanul arctalanul szarnak az ócsai köznépre a hazugságukkal!

    VálaszTörlés
  2. A laptopok lenyúlásáért kellene elnézést kérni a lakosságtól.
    Az ügyben miért nem vagy felháborodva?

    VálaszTörlés
  3. Arról is lehetne beszélni, de ez most nem ehhez tartozó téma (szerintem).

    VálaszTörlés
  4. Persze, miközben a népre hivatkozva elveszik a nép jogait, azért biztató jelek is mutatkoztak a nép által várhatóan egyre többen adnak hangot elégedetlenségüknek. Örömmel olvastam, mind többen buzdítanak arra, hogy ne fogadjuk el az önkormányzatban kitalált "mesterséges" helyzeteket. Nem lehet meg nem történtekké tenni a pénzszórást és a kommunális adó jogsértő bevezetését. Remélem ez a lendület kitart a választásokig és akkor ezek az alakok hűvösre vagy süllyesztőbe kerülnek.

    VálaszTörlés
  5. Mi vagy, papagáj?! Találj már ki valami jobbat a laptopoknál! Vagy bizonyítsad, hogy tényleg igazad van! Az már tényleg kezd unalmassá válni, hogy neked és szűk körödnek, mindenre ez a válasz!

    VálaszTörlés
  6. A mamát nem felejtenéd el? Akkor a loptokokat sem felejtjük! Fizess vissza ezért 3,2 milliót és húzz haza. Nem felejtünk! Végetek tolvaj banda!

    VálaszTörlés
  7. Te, 21.43 most tanulod a Francia forradalmat?! Az éppen 222 éve volt. Milyen népről, nép jogairól beszélsz?! Hajrá, forradalom! Mint az araboknál? Normális vagy?!

    VálaszTörlés
  8. No comment, ez az igazi szint.

    VálaszTörlés
  9. Meg az önkormányzati árokásás.

    VálaszTörlés
  10. Horváth-Bukodi páros is egy szint.

    VálaszTörlés
  11. Üdv az összes laptop tulajnak.

    VálaszTörlés
  12. Üdv mindenkinek.

    Azt kell hogy mondjam teljesen egyet értek a szóvá tevőkkel. Egy képviselő ne legyen pofátlan.
    A bizalommal egyikük se éljen vissza, mert azt csak egyszer és most játszhatják el. A játéknak vége, még akkor is, ha a játszótér még 3 évig biztosított. utána azonban mindenki a helyére kerül. Szakács a fakanálhoz, doktor a paraszolvenciához, tanár a katedrához, szatócs a chisp árusításhoz. Tehát jobban tennék, ha elkezdenék az előjött szarságot Ócsa állatorvosi lovába visszalapátolni!

    VálaszTörlés
  13. Laptopot vissza a computerfutárba? Inkább nekem a szokásos 20 ezerért

    VálaszTörlés
  14. Még mindig várom 2011. április 8. 20:45 bemutatkozását!

    VálaszTörlés
  15. Ja, arra lenne eszed a 3 milliós gépeket átvenni bagóért!

    VálaszTörlés
  16. Én szeretem a természetet de itt ebben az esetben egyet kell értenem Magyar Péterrel! Majd ha mutat valamit az önkormányzat, hogy változás van és ezt látni is lehet akkor többen másképp fogják látni a dolgokat, de addig míg ezek vannak, nem valószínű! És lehetne még nagyon sok dolgot felsorolni hogy kinek mi a hibája kinek mit kéne tenni de mind ezt egy blog, egy cikk nem fogja megváltoztatni! Pedig érdemes lenne odafigyelni.

    VálaszTörlés
  17. Még annyi hozzászólásom lenne önnek tisztelt Polgármester úr, hogy meg lehet nézni, hogy a városban a kollégai mit hagytak maguk után. Ha gondolja akkor képeket is tudok róla küldeni. Siralmas, szomorú és undorító!
    A közterületfelügyelők is inkább a szeméttel, és más területekkel foglalkoznának, hiszen sem a buszok éjszakai parkolása, sem az utcatáblák vagy a KRESZ táblák nem rendezettek, ha már nagyon ráérnek. Arról nem is beszélve, hogy 16 óra után senki nem foglalkozik semmivel. A rendőr is minek, ha csak rallyzik, és haverkodik. Valamelyik nap egy rendszám nélküli autóssal együtt nevetgélt, megkínálta cigivel, közösen elszívták, majd a csikket a közterületen eldobva leváltak. Az autós tovább ment, a rendőr is beült a sajátjába és hazament. Az önkormányzati Nivába sem kéne tankolni, ha ilyenekre meg magáncélra használják. Ezért kár pénzelni őket a városházán keresztül az adófizetők által. A

    VálaszTörlés
  18. Tisztelt Névtelen!

    Milyen tévedésre gondol? A legkevésbé sem fontos, hogy ki az út tulajdonosa, vagy kezelője! A rongálás egyértelmű, és éppen a Kisbíróban megjelent cikkre szeretném felhívni a figyelmét, amelyben jogosan védik a közterületen lévő bokrokat, fákat. A Közút Kht., de még a Magyar Állam sem teheti tönkre kénye-kedve szerint az épített környezetet!

    A polgármester továbbra is tartozik egy bocsánatkéréssel a Némedi úton élőknek!

    Vagy valaki más megteszi?

    VálaszTörlés
  19. Arra várhatsz Péter. A laptopok lenyúlásáért sem kértek bocsánatot. Sőt! Még unalmasnak is tartják a téma megemlítését. Minősíthetetlen.

    VálaszTörlés
  20. 13:00 Az a probléma, hogy tévedsz! A saját tulajdonával mindenki azt csinál, amit akar. Az ilyen speciális esetben valóban bosszantó, hogy a környezetüket rendbentartó lakosok munkája sérül a tulajdonos miatt, azonban azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Némedi úton 15-20 évvel ezelőtt mindenhol volt árok, ahogyan a többi utcában is. Azonban az egyre szaporodó autók sok lakost arra késztettek, hogy betemessék ezeket, gyeppel, sövénnyel stb. beültessék sajnos engedély nélkül. Gondold végig mit tennél, ha a tulajdonoddal - akár jóindulatból - más rendelkezne? Nézd meg például a Kossuth utcát. Kb. a közepén a legmélyebb. A "környezetükre sokat adó" utcalakók itt is betemették az árkokat - persze csak a magasabban lakók -, mit sem törődve azzal, hogy a gödörben élőket minden eső után elönti a víz! És sorolhatnám a hasonló utcákat!
    Szerintem ezeknek az "épített környezetért" aggódó lakosoknak kellene bocsánatot kérniük a szomszédoktól, nem a minderről semmit nem tehető polgármesternek.

    VálaszTörlés
  21. Jó ez a fórum, mert meglehet vitatni a problémákat. Érdekes ez a vélemény csere, és a különböző vélemény.

    VálaszTörlés
  22. Bocsánat, de a meglévő, gondozott, nem pedig betemetett árkokról beszélek. Azokról, amelyek valóban évek, lassan évtizedek óta ott vannak, a tulajdonosok gondozták, takarították nem pedig a Közútkezelő. Rendzseresen nyírták a füvet, ápolták a sövényt. Erre egy látszatmunkával, 5-10 cm mélyítéssel szétbarmolták az egészet, ráadásul a sövényt is, nem csak magát az árkot.

    A polgármester Úr sem venné jó néven, ha a háza előtti árkot, amit eddig gondozott, valaki tönkretenné, mert 5 centivel mélyebbre csinálja...

    Csak ennyit kellene közölnie a polgármesternek:

    " Tisztelt Némedi úti lakosok!


    Sajnálattal vettem tudomásul, hogy 2011. április 4-én a vízelvezető árkok mélyítésekor, az ott dolgozó munkások nem fordítottak kellő figyelmet az Önök által évek óta gondozott növények megóvására. Felháborodásomat és észrevételemet eljutattam az illetékeseknek, jómagam pedig megígérhetem, hogy a következő alkalommal személyesen kérem meg az ott dolgozókat a fokozottabb figyelemre!
    Ha bármi további észrevételük lenne az esettel kapcsolatban, kérem jelezzék nekem! Az eddigi kellemetlenségekért a munkát végzők nevében is elnézésüket és megértésüket kérem!"

    VálaszTörlés
  23. És miből gondolod, hogy ez nem történt meg? Sajnos én úgy vélem személyes ellentét az, ami téged vezet. Tudomásom szerint egy sportegyesületben vagytok, tehát -feltételezem- ismeritek egymást, talán a telefonszámát is tudod. Jobbik elnökként nyílt levelet intézni egy sporttárshoz -még ha polgármester is-, rövid távon siker lehet politikai párttársak előtt, hosszútávon azonban mindig a valóság győz. Ami a Némedi úti lakosokat illeti nagy többségüknek smmi problémát nem okozott ez a változás. Egy-kettő, korábban is a közösség legmegosztóbb tagja valóban felháborodott. Javasolom, a többség véleményét ismerd meg, és csak utána tűzd zászlódra a lakosság védelmét tűzön, vizen át.

    VálaszTörlés
  24. Tisztelen ismét Névtelen fórumozó!

    Először is nem tudom ki vagy, egy 10 éves kisgyerek vagy éppen városunk egyik vezetője. Nem tudom, mert névtelenül írogatsz és állítassz hülyeségeket. A baj az, hogy ha valóban városunk egyik vezetőjeként könyvelnek el írásod alapján.

    Hol olvashatom a megtörtént bocsánatkérést? Vagy mindenkihez becsengetett?

    Egy esetről tudok, ahol személyesen megjelent, de semmi hasonló nem hangzott el tőle.

    Nem csak egy Sportegyesületben vagyunk - bár már csak papíron - hanem majdnemhogy a szomszédom is. A levelem nem nyílt levél, hanem személyes e-mail formájában lett elküldve a polgármester Úrnak, csak ezek után került fel a Jobbik honlapra. És, hogy miért nem telefonon beszéltünk? A szó elszáll, az írás megmarad.

    Azt még megkérdezném, hogy mi alapján a közösség "legmegosztóbb" tagja valaki? Azokkal nem foglalkozunk akik nem ránk szavaztak?

    Érthetetlen számomra, hogy mindent inkább megmagyarázni, mint megtenni igyekeznek!

    Egyelőre talán jobb is, hogy névtelenül közölted írásod...

    VálaszTörlés
  25. Tisztelt érdeklődő, és véleményt formáló!

    A Némedi úton létrejött helyzet az egész város helyzetét bemutató állapot. A nevét nem vállaló véleményalkotó nem csupán a saját értelmezését adja elő, hanem ellentétet szít, személyeskedik amikor az egyik érintett, a polgármester, önkormányzat védelmét felvállalja, és a problémát tudósító Magyar Péter ellen, valamint az ott élőkkel szemben szót emel.
    Az talán még sem járja, hogy az ott élő egyesek "a közösség legmegosztóbb tagjai", mert nem értenek, és nehezményeznek valamit. Hogy szólni mertek azért, amivel évekig nem foglalkozott senki, de most úgy álltak neki, hogy közben a környezetet is károsították. Arról nem is beszélve, hogy a letarolt ágakkal saját maguk tették átjárhatatlanná, rendezetlenné az árkot. Az eszébe nem jutott senkinek, hogy ezt akkor ott helyben egy kubikos összeszedhetné, mert ha már a vízről, a levezetésről beszélünk, akkor ha a fű gondot okoz, akkor az ott hagyott törmelék még nagyobbat.
    Ami meg a polgármester, az alpolgármestert illeti, akkor jogos az elvárás, hogy ők azok, akiknek mindenről tudni kell, akik nélkül nem történhet környezetbeli változás. Nekik igen van beleszólásuk és érdemi hatásuk az eseményekre. És ha már itt tartunk, akkor meg kérdezném, hogy ez az árokásás meddig fog folytatódni? A város más részein is ilyen kardinális kérdés lesz a vízelvezetés, vagy ott már nem érdekel senkit, még a közútkezelőt sem?
    De azt is megkérdezhetném, hogy a rég beígért, és a tavaly őszre kitolt és ismét beígért útfelújítás ügyében miért nem ilyen aktívak, harcosak, vagy követelődzők egyesek? Nem a polgármesternek kéne hetente telefonálni levelet írni és sürgetni a dolgot, mint ahogy erről egyszer már értekezett a felszámolt fogadóórán. És azt se feledjük, hogy ezeket a tisztségviselőket nem kell pólyázgatni, hiszen jól megfizetünk értük, továbbá ezt vállalták, ez a feladatuk és ráadásul közszereplők.
    Aztán ha a lakosok minősítéséről ejtünk szót, akkor az ne legyen már elítélendő, hogy ők másként gondolkodnak, mert védik a portájukat. Mert ugye az sem járja, hogy míg az önkormányzat csak kötelezettséget ró rájuk amikor az útfelújításhoz pénzt hozzájárulást kér és szed be, amikor a hóeltakarítást, járdatakarítást ír elő, és nem engedélyezi a fa kivágást, a füstölést, stb, de ha valami más, ehhez kapcsolódó dolog történik, akkor ahhoz már semmi köze az ott érintettnek. Azért ez furcsa és visszás. Az pedig ne legyen kritika tárgya, hogy amit a szomszédnak elfogadható, az rám nézve is az legyen. Ha nekik nem tetszik és másnak igen, attól még lehet neki is igaza. A véleményalkotás jogától pedig ne vegyük el, hiszen míg itt lehet rá szólni, addig azt a véleményt, állásfoglalást is el kell fogadni. Ők magánszemélyek, és több jog illeti meg, és védi, mint az ezért, értünk dolgozó hivatalnokokat. Fogadjuk el, hogy a kor emberének több és szélesebb elvárásai vannak a demokrácia keretein belül mint korábban. Ezt a beleszólást, ezt a nyitottságot és közreműködést ígérték és választottuk. Most csupán az emberek ezt kérik, ezt gyakorolják és ezért méltatlankodnak, ha nélkülük, őket kihagyva, vagy éppen ellentétesen cselekszenek a nevükben, vagy felhatalmazásukra hivatkozva. A felszólamló szomszédok álláspontját is meg kell érteni, nekik is joguk van szót emelni, bárminemű kirekesztés, vagy előzetes elítélés nélkül. Tartsuk tiszteletben egymást, véleményestül, emberileg. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  26. Már,már sportot űznek abból, hogy, ami itt leírva vagyon, rögtön támadják kikezdik,ahelyett, hogy értelmes választ vagy cáfolatot adnának rá. Reagálásaik hűen tükrözik hozzáállásukat a gondokhoz felvetett problémákhoz. Teszik mindezt buta, ostoba módon. Ez személyiségük tükörképe.

    VálaszTörlés
  27. Korán keltetek, a károgók még töltik a laptopot.

    VálaszTörlés
  28. Miért önkormányzati laptopról reklamálnak?

    VálaszTörlés
  29. Ti beszéltek folyton a vélemény szabadságáról, egymás tiszteletben tartásáról, miközben minden ellenvéleményt csahoskutyaként azonnal leugattok?! Ezen a blogon igaz vélemény csak fo-laké és csahosaié lehet. Csak csaholjatok tovább!

    VálaszTörlés
  30. Te meg alapból jellemtelen vagy, s nehogy már a nagy fejeddel szóld meg más valamire való dolgát.

    VálaszTörlés
  31. Ellenvélemény? Viccelsz? Inkább szánalmas próbálkozás.

    VálaszTörlés
  32. Jó nyalást és laptopolást.

    VálaszTörlés
  33. Loptok Shop.
    Laptop Stop.
    Loptok-Stop.

    VálaszTörlés
  34. Jó lenyúlást pitiánerek!

    VálaszTörlés
  35. A kedves polgármesterünk annyira nincs képbe a dolgokkal, hogy az már szinte fáj! De nem csak ő nincs képbe, hanem a kedves fideszes képviselő urak sem. Mindenki a saját kis üzleteivel van elfoglalva!

    VálaszTörlés