A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. december 28., péntek

Meg-HÖOK-entő tüntetők - diák-példaképek helyett díszpintyek

A diák-példaképek
A DIÁKVEZÉREK - akik a "röghöz kötött" törvény minden betűjét betartják

Akik a törvény minden betűjét betartják..., ők nem álmodoznak pénzes külföldi  munka után...
Jelen állás szerint aki diplomát szerez, és kifejezi szándékát, hogy itthon szeretne dolgozni, az állami pénzen tanulhat tovább. A helyzet az, hogy ez így meglehetősen korrekt megoldásnak tűnik a diákok számára. A baj csak az, hogy ezt többnyire a modernkor prolijai kénytelenek éhbérük árán megfizetni, miközben az egészséggel küszködő emberek paraszolvenciával gyarapítják a diplomás orvosok gyakornok-studentek (rezidensek) jobblétét. 

matetikus:

Jelenések könyve 23/12.
A röghöz kötöttség a szakmunkástanulóknál is megvolt, és a hivatásos gépkocsivezető tanulóknál is, amikor a képzésért cserébe aláírták az éveket. 

Az pedig a mai világban igencsak kificamodott álláspont, hogy az ingyenes oktatásért cserébe az állam semmit se várjon.  Mindez csak egy liberális ökörben ölthet olyan mérvű eltökéltséget, hogy ezért pofátlanul tüntetni merjen, miközben még ösztöndíjat is kérne. 

Közben a kormány a tovább tanulás finanszírozásával és a diákhitel új konstrukciójával azt sem tudja hogyan nyalja ki a felsőoktatásban részvevő nebulók valagát.

Az egyszeri fasisztoid, mondhatni náci olvasóban pedig cigányútra téved a bulvár, és a sajtó minden hírforrása, amire a kinyíló bicskába veti magát, hogy ne keltsen további ellenérzést más etnikai, vallási és politikai körökben.


*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése