A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. december 16., vasárnap

Advent - a harmadik gyertya ( - megbékélés ideje)

Az adventi időszak, amikor a közénk lépő Isten érkeztét várjuk, a megbékélés ideje. Legyen békesség közöttünk mindenkor, és ez nem csak egy üres frázis. Ez a keresztényi szeretet lényege. Sokan, sokszor vétünk azok ellen, akikkel együtt élünk, és ebből sokszor sajnos hosszú, akár életre szóló haragos viszony alakulhat ki.

Advent - a megbékélés idejeAmint korábban, az első és a második gyertya meggyújtása alkalmával  az adventi koszorú jelképezte össze- és egybefüggő világban gyúló fények fellobbanását használjuk arra, hogy szembenézzünk magukkal, hogy önvizsgálatot tartva megbánást tanúsítsunk, most, a 3. gyertya fényének világosságát használjuk fel a békesség megteremtésére.

Béküljenek ki haragosaikkal, és bocsássanak meg a békülni szándékozóknak! Sokan csak egy jelre, egy gesztusra várnak, az első lépésre, ahhoz, hogy a negatív energiákat gerjesztő, élettől minket egyre távolabb sodró haragot felválthassa a békesség.

Legyen békesség köztünk! És ne csak az utcai találkozások, vagy a család karácsonyi ünneplése alatt vágjunk jó pofát, hanem szívünk mélyén, igaz emberkén kérjünk megbocsátást, és adjunk bocsánatot másoknak. Nyújtsuk a kezünket és nyissuk ki a szívünket! Mert hogyan is akarhatjuk megtapasztalni Isten végtelen szeretetét, megbocsátó nagylelkűségét, ha mi magunk soha nem éreztük és soha nem éreztettük ezt másokkal?

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése