A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. december 17., hétfő

Heti munka - elnöki teendők ( - életképek Szűcs Lajos mindennapi munkásságából)

Így (advent) karácsony tájékán, az ember fia ki sem lát a munkából és a járulékos teendőkből. 
Szinte semmire nem jut elegendő idő.

Nincs azonban ezzel mindenki ekként.  Itt van például Ócsa városának egyik ismert közéleti embere, aki számos teendője és többszörös elnöki posztjai ellenére úgy teszi a dolgát, hogy hetente akár több rendezvényen, átadáson is képes részt venni úgy hogy elnöki és elnökségi mivoltában nem esik csorba, a társzervezetek munkájában pedig ebbéli hiány, vagy nélkülözés. 

Mint ismert Szűcs Lajos fáradtságot nem ismerve dolgozik értünk, a városáért ahol bejelentve él, miközben több poszton is helytáll. Tavaly e-tájt még arra is képes volt, hogy fáradtságot nem kímélve a távoli Azori-szigetekre utazzon, a kisebbségi érdekek védelmében a megyei elnökök és mások társaságában. Idén azonban nem mennénk ilyen messzire. Csupán a hazai közegben tett heti látogatásait tekintjük át. 

Most  e-heti összefoglalónkban csak képletesen mutatnánk be azt a tevékenységet, amit az elnök úr végrehajtott.   

Pest Megye Önkormányzata - jelenleg Szűcs Lajos képében jelenik meg - feladatellátásához nem szükséges eszközöket, de amúgy közérdekű célra felhasználható dolgokat adományozott el az ócsai  illetőségű elnök, aminek átadásáról még októberben döntött a többségében fideszes közgyűlés. 

Így került átadásra egy gulyáságyú és egy lajtos kocsi amit ajándékként adott oda Pest Megye Önkormányzata a testvérkapcsolatának köszönhetően, a szomszédos ország Hargita megyéjének. Fotók.

Mint ismert ez az önkormányzat volt az, aki alatt az iskolai- szociális egyéb közétkeztetést végző HunGast kivonult a területről, magára hagyva több száz étkezőt, mert Pest Megye Önkormányzata nem volt képes erre pénzt fordítani és a szolgáltatásért fizetni. Nos akkor talán nekünk is jól jött volna egy ilyen gulyáságyú, akkor talán a hoppon maradt ócsaiak sem nélkülözték volna az ellátást, vagyis az ételt.  

Persze nem ez az első eset, hogy Pest megye segítséget nyújt testvérmegyéjének, 2010 februárjában 200 db kórházi ágyat juttatott el az önkormányzat Erdélybe.
Szűcs Lajos, Pest megye elnöke elmondta, hogy Pest és Hargita megye között szoros, szinte baráti kapcsolat alakult ki az évek során; - hangzott el az Örkényben megtartott elnöki átadón.
Hargita megyét az elmúlt években erdőtűz és árvíz is sújtotta, és előfordult, hogy több százan dolgoztak olyan helyen a katasztrófa elhárításán, ahol nem volt ivóvíz, és a civilek élelmezése is nehézséget okozott. A most átadott-átvett gulyáságyú és lajtos kocsi az ilyen helyzetekben nagy segítséget nyújthat.

De az idei Megyenap valamint a Sportkarácsony alkalmából szintén Szűcs Lajos köszöntötte Pest megye kiválóságait. Fotók.

Pest-Pilis-Solt vármegye 353 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én jött létre. Pest Megye Közgyűlése 1999-ben ezt az évfordulót Megyenappá nyilvánította, mely alkalomból évente ünnepi közgyűlés tart, amikor átadásra kerülnek a megyei kitüntető díjak, elismerve a közművelődés, a tudomány és a kultúra, a az építészet, a környezetvédelem, és a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket.

dr. Szűcs Lajos, Pest megye (és sok egyéb) elnöke az ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy „akik ma itt vannak, velünk, azok mind tudják, hogy mit jelent cselekedni akkor, amikor még nincs garancia a sikerre. Hogy mit jelent minden egyes nap, reggel és este felkelni azzal az elhatározással, hogy a bizonytalan eredmény reményében is érdemes még többet vállalni, és még jobban elvégezni a feladatot, hogy igenis érdemes vállalni a kemény és következetes munkát, az elhivatott, és kitartó erőfeszítéseket.”
 
Hurkatöltő fesztiválon győztes Pest megyei csapat dr. Szűcs Lajos,Szabó István, Szerenka Tibor,
Szűcs Lajos elnök fűszerez, Szabó István alelnök mélyről jött rutinnal maszlagol csapattársával a hurkák fesztiválján
Aztán tiszteletét tette a  Tápiószentmártonban és részt vállalt a hagyományos Szent Márton-napi rendezvénysorozatban.  Ennek a rendezvénysorozatnak a jeles gasztronómiai eseménye volt a VIII. Nemzetközi Hurkatöltő Fesztivál, amelynek célja a falusi disznótorok teremtette étkezési kultúra megőrzése. Szűcs Lajos dr. ezen a rendezvényen képviselte közösségünket a Pest megye csapatának vezetésével.  Erről a kivonult MAG Televizió jóvoltából képes felvett anyaggal is szolgálhatunk.


De, hogy ne szaladjunk el az események mellett, visszatekintve elmondhatjuk, hogy az elnök úr ránk is gondolhatott akkor, amikor  ezt megelőzően, Ócsán az Egressy Gábor Szabadidőközpontba is eljött, ahol  az "Európai jelentőségű élőhelyek rekonstrukciója és védett fajok megőrzése a Turjánvidéken, a Hajta mentén, a Turai legelőn és a Budai Sas-hegyen" elnevezésű pályázat sajtótájékoztatóval egybekötött záró projekt rendezvényét tartották. Ezen az ünnepségen részt vett Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének és még számos szervezet elnöke is.

Ócsa, projektzáró
Bukodi Károly mellett karba tett kézzel a nagy  "azori utazó"  elnök, Szűcs Lajos dr.

Tehát elmondhatjuk, hogy Szűcs Lajos mindennapi munkájával valóban szorgoskodik értünk, fejlődésünkért és a szebb jövőnkért, s alapjában véve, de minden irónia nélkül is megdolgozik az illetményéért, a  pénzéért. Szóval megéri a pénzét.

Már csal azért is, mert az ebbe a sorba illő tatárszentgyörgyi  díszpolgárcím-adományozásról (mint elnöki tevékenységről) beszámoltunk. 

*

3 megjegyzés:

  1. Most már csak Szűcs Lajost kellene a testvéri Hargita megyének ajándékozni.

    VálaszTörlés
  2. Az a köpcös hurkatöltő hentes, vagy mi?

    VálaszTörlés
  3. A Magyar hurka és kolbásztöltő egyesületnél megüresedett az elnöki szék.
    Esetleg valaki?

    VálaszTörlés