A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. december 22., szombat

A Polgármester jubileumi jutalma - nem zörög a haraszt, ha... ( - nem egyszerűen csak haraszti)

Az idén decemberben volt a tizedik alkalom, hogy a képviselő-testület polgármestert támogató része megszavazta a Polgármester úr maximális, hat havi jutalmát. Az idén ez bruttó 3 248 000 Ft-ot jelentett, ami után még ki kell fizetni a járulékokat, így több mint 4 milliójába kerül a városnak. A javaslatot az idén is Fényes István a Városfejlesztési, Közbiztonsági és Környezetvédelmi Bizottság elnöke terjesztette elő az alábbi indoklással:
A közbiztonság fokozás érdekében a Polgármester kezdeményezésére még több közbiztonsági kamera került kihelyezésre.Az Önkormányzat likviditása folyamatos, a jelen gazdasági helyzetben ez nagyon kevés önkormányzatnak sikerült.

A Polgármester készséges, segítő hozzáállásának köszönhetően az itteni ipari nagy cégek plusz beruházásokat végeztek, mely a városnak több adóbevételt jelent.

Kezdeményezésére az adómérték (építményadó) csökkent városunkban, így több kis és- középvállalkozásnak segítettünk a talpon maradásban.
A gyermekorvosi szolgálat zökkenőmentesen folytatódhat, az épület megvásárlásával a város vagyona gyarapodott, az ellátás megmaradt a jelenlegi helyszínén.

Az ellenzék viszont úgy látja, hogy ezen feladatok beletartoznak a Polgármester úr munkakörébe, és ezért nem szokás horribilis jutalmakat fizetni. Ha a fentiek miatt megilleti a jutalom, akkor a fizetését miért is kapja?!  Sőt, a DHRV csődje erőteljesen a Polgármester úrhoz köthető, így a plusz juttatás kifizetése teljesen indokolatlan. Sajnálatos módon a több éve hangoztatott aggodalmaink beigazolódtak, amely következtében veszélybe kerültek a vállalkozás által végzett szolgáltatások (víz, szennyvíz, szemét) a városban. Véleményünk szerint a Polgármester több esetben is olyan döntést hozott, amelyből a városnak hátránya származott. Ilyenek voltak többek között az alábbiak:

1. A Polgármester úr a DHRV megalakulásakor olyan szerződést kötött, hogy bár a város volt a többségi tulajdonos, mégis a kisebbségi tulajdonos nevezhette ki az igazgatót.

2. A Polgármester úr engedte, hogy az egyik kisebbségi tulajdonos legyen az igazgató, és így az érdekek külön váltak, hisz a tulajdonos-igazgató immár a saját érdekeit képviselte, nem a városét.

3. A Polgármester úr javaslatára olyan embereket delegált a képviselő-testület a  DHRV felügyelő bizottságába, akik közül senkinek nem volt szakirányú végzettsége. Így semmilyen kontrollt nem tudtak gyakorolni a működés felett.
A képviselő testület 8-4 arányban támogatta a Polgármester jutalmazását, amely összeg felét ő felajánlotta a felállítandó Petőfi-szobor javára.

Az írás a Dunaharasztima.hu oldalán jelent meg
 *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése