A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. március 23., péntek

Szűcs Lajos a tanácsnok Orgoványi Ágnessel volt ( - páros kiruccanás)

Szűcs Lajos szerint nem jó hely az Azori-szigetek. Havas Henrik szerint úgy néz ki, mint Zsiga Marcel nagybátyja. Más vélemény szerint Amerikában ezért már le kellett volna mondania. 
Az ATV-n kiröhögték az ócsai illetőségű elnököt.


Tovább bővült az azori-szigeteki utaslista. A Blikk Szűcs Lajosról, a Pest Megyei Közgyűlés Fideszes elnökéről és Mengyi Roland borsodi elnökről derítette ki, hogy kísérőt vittek magukkal az atlanti-óceáni üdülőhelyre. 

Szűcs Lajos korábban az Egyenes Beszédben cáfolta, hogy kísérővel utazott volna. 

Az Azori-szigetek egyik üdülőhelyén tartott konferenciát 12 fideszes megyei közgyűlési elnök és alelnök novemberben. Több napot töltöttek az egzotikus szigeteken. A sokmilliárdos adósságokat felhalmozó megyék vezetői a páneurópai roma stratégiával magyarázták az utat. A politikusok közül korábban senki sem ismerte el, hogy kísérőt is vitt volna, azóta azonban kiderült: ennek éppen az ellenkezője igaz. A Blikk a külföldi szervezőktől megtudta: a 12 megyei vezető mellett még két fő volt a hivatalos delegáció tagja. Mengyi Roland borsodi elnököt Varga Ferenc külügyi tanácsadó, Szűcs Lajost, a Pest Megyei Közgyűlés fideszes elnökét pedig Orgoványi Ágnes külügyi tanácsadó kísérte. Szűcs Lajos néhány hete az ATV Egyenes Beszédben többszöri visszakérdezés után is cáfolta, hogy lett volna kísérője.

„Vitt kísérőt, vagy nem vitt kísérőt?” – kérdezte Kálmán Olga a politikust.
„Nem vittem” – válaszolta az. „Tehát egyedül utazott!” – húzta alá az ATV műsorvezetője, mire Szűcs azt felelte, hogy igen. A politikus hozzátette: szerencse, hogy nem vitt kísérőt, az Azori szigetek ugyanis nem éppen turistabarát hely.


Egy Géza nevű olvasónk hírünk megjelenését követően a Facebookon így reflektált a fideszes politikus szavaira: "munkámból kifolyólag - zenész vagyok - több alkalmam is volt megismerni az Azori-szigeteket. Egy mediterrán jellegű, káprázatosan gyönyörű, minden várakozást túlszárnyaló hely. Ha valaki szeretne egy olyan helyen feltöltődni, ahol az érintetlen, csodálatos természet és a tiszta, rendezett, civilizált körülmények minden áldását egyszerre szeretné élvezni, akkor ez az egyik legalkalmasabb hely... ja, és az ivóvíz természetesen nem probléma."

Közben blogunkat arról tájékoztatták, hogy Szűcs Lajos valóban nem az elnöki titkárnővel, (Kövesdi Andrea) hanem a 107 szobából a külkapcsolati munkatársnő társaságában utazhatott.  Ez a hölgy valóban Orgoványi Ágnes lehet, aki a megyénél, (de a fővárosban) külkapcsolati munkatársi beosztásban van nyilvántartva. Ha őt vitte magával, vagy mást akkor az ki fog derülni hamarosan. 
A kolleganőt próbáltuk elérni hivatalában a 689-es melléken, hogy megkérdezzük a szóbahozott úttal kapcsolatosan, de nem értük el. Nyilatkozatát persze megkeresés nélkül is közzéteheti, de ha az országos sajtó tudtára nem adta, akkor miként is várhatjuk el, hogy itt osztja meg ezt, vagy hozza nyilvánosságra azt, amiről eddig sem beszélt. De ha eddig maga sem tett őszinte beismerő vallomást, akkor miként várható el ez mástól.

Az ügyben erősen érintett felek és az elnök úr tagadásba burkolódzása azért is érthetetlen, mivel mindezek az adatok közérdekűek, így nyilvánosak, ahogy az Ócsai Kisbíró költségvetése is. Azonban ahogy a helyi önkormányzat is a nyilvánosság kizárásával költi erre a közpénzeket, úgy a megyei elöljáró is a köz kizárásával, magánügyként kezeli a közpénzes kiruccanást. Ezért a sajtó már be is perelte az illetékest, így az ügyben  a Fővárosi Törvényszék tárgyalást tűzött napirendre, ami  április 2-án kezdődik.

A Blikk egyébként a felmerülteken  kívül még két magyar kísérőről tud. Szűcs Lajos ebben is különc volt, mert Kovács Ferenc Vas megyei elnököt, és Nagy Kálmán Zala megyei alelnököt a felesége kísérte el.

*

56 megjegyzés:

  1. Ilyen az összes képviselő. A Kardos, a Gallai, a Bukodi, a Bukodiné, a Horváth pedig még rosszabb.
    Szűcs pedig egy ócska lumpellér.

    VálaszTörlés
  2. Ő a mi derék, becsületes Lajosunk.
    Ennyi hőstettel a háta mögött, már kiérdemelne egy város díszpolgára címet.
    Legalább annyira rászolgált már, mint a dajcs tomi.

    VálaszTörlés
  3. Azért ez elég ciki már.

    VálaszTörlés
  4. Mi köze ennek a nőnek Szűcs Lajoshoz? Miért pont vele ment el?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert ha a fideszes fiuk csak maguk mennek el, akkor mit szóltatok volna?

      Törlés
  5. Idézet az elnökök elnökétől.

    "A szüleim kétkezi munkával keresték meg a család kenyerét. Nem is álmodtak arról, hogy fiuk egyszer majd országgyűlési képviselő lehet. Arra neveltek, hogy a tudás, a szorgalom és a becsület mindennél fontosabb, mert azt senki sem veheti el az embertől. Mióta az eszemet tudom, eszerint próbálok élni"

    No comment!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát jó messzire esett az az alma a fától.

      Törlés
    2. Az hagyján, de meg is ütődött.

      Törlés
    3. inkább férges lett

      Törlés
    4. Az volt már gyerekkorában is. Kerülte az iskolát, csavargott. Mára pedig egy erkölcstelen züllött, hazug fráter lett.

      Törlés
  6. Nem értem mit vagytok úgy oda. A választási ígéreteiben is benne szerepelt hogy közpénzből fog utazgatni ezekre az igen fontos konferenciákra.
    Be is tartotta nem?
    Sőt még tanácsadót is vitt magával hogy a megfelelő szakértelemmel képviselje választóit azon a kietlen lehangoló tájon.
    Köszönjük elnök úrnak odaadó fáradhatatlan munkáját.
    Esetleg ha egy beszámolót olvashatnánk az ott elhangzottakról összegzésképpen a közpénzből megjelenő helyi lapban azt megköszönnénk.

    VálaszTörlés
  7. Ne legyetek hálátlanok. Miattatok és értetek vállalta a többszörös elnök ezt a drága és kimerítő utat arra a távoli kopár szigetre. Ő ennél többre érdemes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem miattunk, hanem a jó levegőért.
      Nem értünk, hanem a cigányokért.

      Pedig közelebb többet lelt volna. És még a hosszú utazással sem kellett volna fárasztania magát. Sőt csalódnia sem kellet az óceániai szigetben.

      Gyöngyöspata csalódásmentes.

      Törlés
  8. Azért jött vissza a mi drága Lajosunk, mert azon a kopár, szigeten nem volt mit átadni.

    VálaszTörlés
  9. Kopár, kies, mint Alsópakony? Akkor értem már, hogy miért nem ott lakik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jobb lenne a helyzet ha lenne ott egy teniszpálya vagy legalább egy nyamvadt tűzhányó?

      Törlés
  10. Valószínűleg ez a szerencséjük a Pakonyiaknak.
    Nézd meg Ócsát, mi mire megyünk vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nézd meg a FÉG kirúgott dolgozóit. Mi lett velük. Pedig ott díszelgett a kultúrban a pulpituson és segítséget ígért nekik.
      Végül kin segített? Megmondom. Saját magán.
      Nézd meg a fégeseket hova jutottak. Aztán Szűcs hova jutott?

      Törlés
  11. Erről a storyról még nem olvastam a Kisbíróban. Miért is, ha eddig más kérdésben olyan bőbeszédű volt eddig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd a sajtósa beszél helyette.
      Mikor gáz van eltűnik, megnémul.
      És ez mostanában sűrűn előfordul.
      Közétkeztetés, fűtés, Azori szigetek.
      Ki állítja meg ezt az embert?

      Törlés
  12. milyen nő ez a szóban forgó Ágnes asszony?

    VálaszTörlés
  13. Jó azt már tudjuk, hogy ki az Orgoványi Ágnes, de ki a Zsiga Marcel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké, de ki a fene ez a Szűcs Lajos?

      Törlés
  14. Apa!
    Ő is egy paraszt?
    Igen kisfiam, csak ő nem a földművelő fajtából való.

    VálaszTörlés
  15. - Nem úgy kezelik ezt az embert Ócsán, mint a szerencsepénzt?
    - Miért azt miként kezelik?
    - Hát nem tudod? Megköpködik!

    VálaszTörlés
  16. Nekem csalódás ez az ember.

    VálaszTörlés
  17. Hiteltelenné vált.
    Az olyan szövegek, hogy
    "a szorgalom és a becsület mindennél fontosabb, mert azt senki sem veheti el az embertől. Mióta az eszemet tudom, eszerint próbálok élni", csak mese habbal.

    VálaszTörlés
  18. Nagyon egyoldalúan szemlélitek a dolgot. Orgoványi Ágnes szervezte az egész utat, természetes, hogy ő volt a csoprt vezetője. Nem értem mitől hiteltelen Lajosunk, hiszen a hölgy nem a kísérője volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont nem Orgoványi szervezte a kiruccanást. Köztudott, hogy Szűcs doktor volt az utazásszervező. Nyugodtan utánanézhetsz. De ettől függetlenül az ATV kifigurázta az út és a hazugságai miatt a fideszes politikus. Ráadásul nem Orgoványit kérdezték, hogy kiket vitt magával, hanem Szűcsöt. Szóval ennyit a hitelességedről. Orgoványi nem egy másik megyei vezetővel, hanem magával Szűcs Lajossal ment el. Nem más feleségét szorította ki, hanem a Lajosét. Olvasd el a riportot, vagy hallgasd végig Kálmán Olgát.
      Ja és miért is akarod kimosdatni a szerecsent?

      Törlés
  19. Sajnálom, hogy nem érted! Legyen ez szellemi szinted kritikája! Nagyon együgyü vagy, ha azt hiszed Szűcs rendlete a repülőjegyet, ő intézte a szállást stb. Erre van Orgoványi. Kimosdatni nem akarom, egyszerűen idegesítenek az olyan bunkók, mint te!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te vagy Orgoványi, vagy maga a Szúcs, hogy hirtelen megvilágosítod az országot, amikor a Blikk, a HVG és más sajtó sem jut infóhoz? Te meg tudod, hogy Orgoványi Ágnes miért csak pár feleségnek és pár külön utasnak intézte a részvételt? Szerinted nem a 12 fideszes határozta meg, hogy kivel utazik, hanem a megyei hivatal egyik bennfentes alkalmazottja? Aki ráadásul nem is a szóvivője és csak nem is a titkárnője a Szűcsnek. Orgoványi Ágnes maga rendelte alá saját magát a Szűcsnek, társként, nehogy már az asszonyt vigye magával. Olyan a hozzáállásod, mint amarnának.

      Törlés
  20. Már korábban is elhangzott, hogy magának az útnak semmi haszna nem volt.
    Erre költöttek x millió közpénz,( miközben azt nyilatkozza, hogy az idei évet a megfontoltság jellemzi), majd mikor "lebuknak", jön a csoki sztori (azoknak a gyerekeknek, akik a megye jóvoltából nem kaptak meleg ételt), végül a sziget gyalázása.
    Tök mindegy ki szervezte az utat, ezek a cselekedetek és megnyilvánulások, mindent elárulnak erről az alakról, és sajnos nem ez az első eset.
    Vizet prédikál miközben bort iszik.
    Ezért hiteltelen.
    Csak annak örülhet, hogy politikusként, ezzel nincs egyedül.

    VálaszTörlés
  21. Akkor Orgoványi az "ügyintéző" volt, és nem az ötlet gazda.
    Értelmesen fogalmazz mielőtt ítélkezel, mert úgy látom, te sem vagy különb a deákné vásznánál.

    VálaszTörlés
  22. Eltapsoltak pármillát és azon megy a vita ki rendelte a repülő jegyet.
    Beszarás
    Mindenki tudja hogy kamu utazás volt az egész.
    Nem kell már megint kozmetikázni.

    VálaszTörlés
  23. Szűcs azért ment olyan messzire, mert ott is átadott valamit.
    Ez mindig az Ő feladata.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ja, most az Áginak.

      Törlés
    2. Csak azt ne mond, hogy ez a csaj a megyei elnök Mónikája. (Clinton után szabadon.)

      Törlés
  24. Hozzászólásom csak egy kísérlet volt, ami arra irányult, hogy meggyőződjem arról, hogy ezen a blogon csak ocsmánykodók véleménye jelenhet meg! További kellemes ocsmánykodást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rendben bunkócska, vedd fel az illetményed és húzz el a Lalával együtt.

      Törlés
  25. Orgoványi Ágika miért nem volt rajta a közreadott utaslistán?

    VálaszTörlés
  26. Szerintem az történhetett, hogy az Orgoványi titokban vett repülő jegyet és lefoglalta a szállást is.
    Az indulás napján bekötötték a Lali szemét felrakták a gépre, majd mikor megérkeztek a szigetre mondták neki, hogy meglepetééééés!
    Meg azt is mondták neki, hogy lesz majd egy nagy party is, amiről itthon derült csak ki, hogy valójában konferencia volt.
    Szóval a doktor úr nem szervezett semmit és nem is volt ötletgazda.
    Egyszerűen csak vétlen áldozata az ügynek.

    VálaszTörlés
  27. Ha tisztességesen látná el a feladatát nem érné folytonos támadás.
    Csak azt viszonozzák neki az emberek amit ő ad, és amit megérdemel.
    Egyébként a te véleményed is megjelenhetett, és te sem voltál valami kulturált, akkor te most hova sorolnád magad?

    VálaszTörlés
  28. Megnéztem a videót. Kritikán aluli az elnök úr. Egyszerűen szégyen, hogy ebben az országban választott politikusaink következmények nélkül, MOSOLYOGVA tesznek azt, amit akarnak.

    VálaszTörlés
  29. Eszméletlen, hogy ezek a pártuszályon bejutottak mit meg nem engednek maguknak.

    VálaszTörlés
  30. vajh mikor lesz erkölcsi megtisztulás?

    VálaszTörlés
  31. Valahol ott kellene kezdeni, hogy az emberek ne rutinból szavazzanak.
    Szűcs, Horváth, Bukodi.
    Kis városi beidegződött nevek, és sokan azt sem tudják, mit képviselnek, csak húzzák az ikszet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezekkel nem lesz megtisztulás. Tisztátlanok.

      Törlés
  32. Ez a kormány egy valamihez ért, amit csak nem szégyell elvenni a már amúgy is szegény középosztálytól és odaadni magának. Minden más csak porhintés

    VálaszTörlés
  33. Hiába acsarkodtok, nekünk csak Lali király kell.Minden rendezvényen, eszem-iszomon, és lakodalomban ott van. Ugyan úgy szereti a potyát, és szeret mutyizni mi. Azt is megnyitja és átadja amihez semmi köze sincs. Mosolyog, ígér, de semmit sem tesz. Ez így rendjén is van, ha nem csinál semmit nem is hibázhat. Nem kell megbolygatni ezt a posványt, nekünk így jó. Az, hogy szereti az asszonyokat meg dícséretes, legalább nem b..i mint a táskahordozója.

    VálaszTörlés
  34. Én azt nem tudom ebből a videóból megállapítani hogy ennyire pofátlan vagy ennyire nem tud értelmesen beszélni.

    VálaszTörlés
  35. Ki kell fizettetni velük a teljes költséget + 10 milliós vagyonelkobzás fejenként, ezek a közéleti tiszta emberek.

    VálaszTörlés
  36. Szűcs Lajos Fidesz Pest megyei vezérkan aki a kis titkárnőjével vagy kísérőjével a youtube videó szerint már beutazta a fél világot nem furcsa ez? A felesége nem csodálja ezt? Szemétbanda mást megszorítanak ők meg dőzsölnek!

    VálaszTörlés
  37. ,,VezérKAN?"
    Max féltökű vaddisznó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Inkább, és csupán egy kandisznó.

      Törlés