A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. április 10., vasárnap

Templomtól-templomig, vasúti átjáróban, ahol nincs járda, az útteseten, tisztáson, laptopozás közben, és súlykorlátozás alá eső munkagépen is tilos lesz a dohányzás

Vujity Tvrtko javaslata után, amely szerint az autókban is megtiltanák a dohányzást, a dohányosok egyre újabb területekről szorulnak ki. 
Vadászat, horgászás, új adó kivetése és curling közben is le kell majd mondani a füstölgésről.

A szigorú jogszabály megtiltaná a benzines öngyújtók használatát is, sőt maximálná az egy légköbméterenként dohányzók számát is. A tiltott helyek listája is bővül, ám számos tevékenység közben is tilos lesz rágyújtani. Ilyenek lehetnek a könyvelés, fakitermelés, szabadban végzett idegenvezetés vagy árufeltöltés, CNC esztergálás vagy éppen a vadgazdálkodás. Néhány földrajzi helyszín is felkerült a listára, így tilos lesz füstölni a Kékestetőn, a Hortobágyi Nemzeti Park előtti bekötőút mellett valamint rendőri intézkedés közben a rendőrnek, a rendszám nélküli utánfutót vontató jármű vezetőjének, a világítás nélküli kerékpárosnak, és Ócsa nem létező főterén a templomig nem érő drága díszburkolaton.

A javaslatot előterjesztő képviselő a helyi számítógépfutárral arra is felkészültek, hogy esetlegesen illegális dohányzási hullám indul el, ezért  ezeken a helyeken (még szabadtéren is) kötelező lesz füstérzékelőket felszerelni, amit a korábbi, húszért lenyúlt laptopokon ellenőrizve, és továbbítva  a több milliós Asus laptopon át, az ÁNTSZ központi ügyfélszolgálatán jeleznek be dohányzás esetében.
  *

4 megjegyzés:

  1. Rendszám volt az utánfutón, csak műszaki nem. Ennek örömére szívták el a közös spanglit a helyi seriffel intézkedés gyanánt vagy helyett.

    VálaszTörlés
  2. szerintem meg rendszám sem volt, csak ismerős.
    a haverokat a rendőr nem bünteti, csak sok a hever.

    VálaszTörlés
  3. Ezek a helyi rendőrök nem érik meg a pénzünket.

    VálaszTörlés
  4. Laptopozás közben miért, ha otthon van?

    VálaszTörlés