A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. április 6., szerda

Gratulálunk Horváth úr! ( - H, mint Honda Civic 1.8 Sport)


http://szucslajos.fidesz.hu/index.php?id_cikk=5051
"Az álmok azért vannak, hogy megvalósítsuk azokat."
5 579 000,- Ft (+ metál-fény és további extrák)

Alpolgármesteri illetmény:



A társadalmi megbízású alpolgármester illetménye az alapilletmény (38.650) 4.5 vagy 6.5 közötti szorzata. Ez nálunk a maximum összeg meghatározásával került megszavazásra, tehát bruttó 251.225. Ehhez természetesen a polgármesteréhez hasonlóan választható a költségátalány, ami 10 vagy 20%. Már önök is sejtik, hogy a maximum került elfogadásra vagyis 50.245 Ft.

Ezt összeadva bruttó 301.470 Ft jár a társadalmi(!) megbízású alpolgármesternek, tulajdonképpen mindenféle felelősség és munkaidő nélkül.
http://magyarpeter.blogspot.com/2010/11/kis-fejszamolas.html


 
Mivel mi sem szerettünk volna lemaradni a nagy eseményről, így ezúton  kívánunk sok sikert és boldogságot a volt kampányfőnök-helyettes úrnak, a város jelenlegi alpolgármesterének, a megyei közgyűlés fideszes tagjának az új autó vételéhez, már csak annak okán is, hogy mint a város költségvetése által érintett, valamint itt adózó helyi lakos hozzájárulhattam ebéli öröméhez, boldogságához azzal, hogy a városi keretből a legmagasabb, vagyis a maximális illetéket veszi fel, amit nem hajlandó módosítani, avagy lemondani, netán jótékonysági célokra felajánlani.

Ugyanis, ha társadalmi megbízatásáért csupán a minimális összeget venné ki/fel a kasszából, akkor a városnak éves szinten 1.321.824,- Ft maradna vissza, amit akár az utakra, a vízelvezető árkokra, járdákra, vagy szociális ellátásra lehetne fordítani. Mivel Ön nem szegény ember, és nem a napi kenyérre, az alapvető megélhetéséhez kell ez az összeg, valamint hogy a városunk olyan nehéz anyagi helyzetben van, hogy még az önkormányzat hibás döntéseinek kártérítési összegeire is részletfizetést kér, s hogy a régebben két helyen biztosított szelektív hulladékgyűjtésről is részben lemondtak, ezért Ön is mértéktartóbb lehetne és jó példát mutatva lemondhatna a maximális illetményének egy részéről a város megsegítésére.

Vagy  úgy gondolja, hogy inkább ebből az évi több min 3 millió 617 ezer forintos ócsai javadalmazásból inkább hamarabb kirendezi a Hondát, mert ez mégiscsak fontosabb a maga számára, mint a város, vagy az elhivatottság, és az esetleges hitvallás?

Jó itt vezetőnek lenni, - vezetni












 ( Innen még Ócsa is szebb jövőt / kilátást nyújt.)   
  
Engedje meg, hogy gratuláljunk!
*

43 megjegyzés:

  1. Ehhez a fejhez wartburg dukál.

    VálaszTörlés
  2. Hát, vastag nagyon az a bizonyos bőr! Ezt már rezgőcsiszolóval sem lehet vékonyítani! Most tudnék cifrát mondani, de akkor az egész országban megszűnne a net! Az látszik, hogy annyi "lelkiismerete" sincs a manusznak, hogy még mikroszkóppal sem lehetne találni nála! Nem tudom, hogy én kinek küldhetem a kívánságlistámat?

    VálaszTörlés
  3. Warburg de lux, meg Munkásőr igazolvány, segédrendőri karszalaggal!

    VálaszTörlés
  4. Tanár úr!
    Most ezért hiányzott az órán?

    VálaszTörlés
  5. Pofám leszakad. Most emelni fogják a kommunális adót?

    VálaszTörlés
  6. A borvirágos arcához csini a piros verda!

    VálaszTörlés
  7. Laptopot már kaptak nem is egyet, most az autókon a sor.
    Mennyivel különbek ezek egy Gyurcsánynál?

    VálaszTörlés
  8. Nekik laptop, nekünk Kommunális adó.
    Neki verda, nekem újabb adó?

    VálaszTörlés
  9. Pedig régebben a Tamás nem volt ilyen. Jó párttitkár volt. Akkor még védte az állami tulajdont. A rendszerváltás tette vele, meg hogy a párttársai kigolyózták. Aztán ügye is volt. Ez után kezdett turpiskodni, jól jött neki a fidesz, de vérszemet kapott. Most meg alig lehet elviselni. Talán csak a Szűcs bír vele. Kár érte, mert jobb elvtárs volt. Tanárként ez már nem mondható el róla.

    VálaszTörlés
  10. KISZ titkár elvtárs!
    Kitűnő színválasztás, passzol az MSZMP pártkönyvedhez. Igaz, ma már helyi és megyei hatalmasság, úr vagy! Ne zavartasd magad, Carlos, az ölebed papája is Ócsa egyik legnagyobb komcsija volt.

    VálaszTörlés
  11. Az egyik focizgatva sportol, a másik meg egy sport Hondával űz sportot a város pénzéből. Miért fizetünk neki évi 3 milliót a közpénzből? Sport Hondára?
    Ezt szavazták meg a választott képviselőim a nevemben?
    Érdekelne, miért?

    VálaszTörlés
  12. Hatalmasság meg úr? Kacagnom kell. A múltja ismeretében, nem okoz csalódást.

    VálaszTörlés
  13. Mekkora nagy Ócsa állatkertje! Hihetetlen!

    VálaszTörlés
  14. És, mennyire pofátlan Ócsa vezetése! Hihetetlen!

    VálaszTörlés
  15. Ha mindezeknek a fele igaz lenne, egyetértenék az előttem írókkal.

    VálaszTörlés
  16. Konkrétan, mire gondolsz? Mi az, ami szerinted nem állja meg a helyét?

    VálaszTörlés
  17. Mi az, ami nem állja meg a helyét? Maga az alpolgármester, a polgármester és a képviselők nagy része.

    VálaszTörlés
  18. Szép ez az autó!
    Csúnya az, az ember.

    VálaszTörlés
  19. Miért kap a tanár az önkormányzattól több száz ezret, amikor az iskolában a helye. Legalábbis a munkahelye. Keresse meg a pénzét, az autó árát ott. Társadalmi megbízatásért ennyi pénz, ablakon kidobott összeg. Ezt nem engedhetné meg magának a város és annak vezetése. Nem állunk annyira jól. Ha pedig ez megengedhető, akkor az új adó bevezetése mond ellen ennek a pénzpocsékolásnak. Jó lenne mindezt figyelembe venni a az önkormányzati gazdálkodás során.
    Így valóban a lakosok hozzájárulásával, közpénzek elvonásával felhasználásával jutott hozzá valamint abból fizeti dolgait. Így az autó egy részét is. Kíváncsi lennék, hogy a megye is ilyen bőkezű vele, vagy ott ezt nem engedik meg? Ócsa lakossága ilyen gazdag, vagy az ócsai gazdagok ilyen gátlástalanok? Ezen morfondírozzatok emberek!

    VálaszTörlés
  20. Horváth Tamás Gyálon a kollégám volt 1983-ig. Az akkori Ady iskolában "lázításának" hatására -állásunkat kockáztatva - kiléptünk a KISZ-ből többed magunkal, nem kis botrányt kavarva. Ezek tükrében a munkásőr, vagy az mszmp tagság számomra nehezen elképzelhető. Az a kisstílüség, ami ezt a blogot jellemzi még így, távolból is undorító.

    VálaszTörlés
  21. Kommunista Ifjúsági Szövetség a párt előszobája. Tamás átigazolt. Ifjúkommunistából, érett pártaktivistává, taggá. Ma is egy párt tagja és annak haszonélvezője. Ebben semmi változás.
    Számomra a kommunista tagság, és annak önkéntes vállalása a gusztustalan és szánalmas, ahogy másoknak szintúgy, hiszen ezt mostanság tagadják.
    Emlékszem még arra az időre, amikor a pártkönyveket és iratokat égették és semmisítették az elvtársak. Az ifjú Horváth elvtárs a KISZ vörös pecsétjével és ajánlásával előnyt élvezett már akkor, amikor más nyomorgott, vagy hátrányt szenvedett.
    Most is tudja, hova dörgölődzőn az előnyért és a pénzért. Ez a jólét és előny, aminek okán tisztességtelen összegekhez jut. Ilyen a semmittevő alpolgármestersége. Ráadásul sokat hiányzik a munkahelyéről, a gimnáziumból, aminek kárát a diákok látják. Állandóan arra hivatkozik, hogy kötelezettségei vannak itt-ott. Egy normális hétköznapi munkavállaló ezt nem engedheti meg magának. Más tanárnak sem egy helyénvaló és független iskola. Azonban itt kéz-kezet mos alapon mindent lehet. Egyszerre három helyen még Horváth Tamás a volt kommunista sem áll helyt. Méltatlan és alantas a védelme amikor a városi költségvetésből több mint 3 milliót markol ki éves szinten. Nem lekicsinyelendő és lebecsülendő az sem, hogy közben ennek finanszírozása céljából a lakosságot adóztatják meg. Ebből a plusz bevételből biztosítják a képviselői pénzszórást a laptop eladás- és vásárlás veszteségeit, a rossz döntések kárait. Fo-lak blogja abszolúte nem kisstílű. Sokkal inkább tényfeltáró és eredeti, igazi hírforrás, ami ingyenes, nem közpénzből táplált, mint az 5 milliós helyi újság. Ráadásul itt arról is olvasni, amit az a fizetett hírcsatorna elhallgat. Szóval ennyit a megítélésről. A kolléga meg szégyellje magát a jelene kapcsán, függetlenül a korábbi kommunista tevékenységtől, ámbár az csak hab a kollegiális tortán.

    VálaszTörlés
  22. Esetleg a nevét odaírhatta volna Horváth gyáli pályatársa, vagy kollégája a története végére. Talán még a Kisz elitcsapatának, az Ifjúsági Gárdának is tagjai voltak? Onnan már valóban tárva volt az ajtó a Munkásőrség alakulatába. Onnan aztán munkába, dolgozni sem kellett bejárni. Horváth elvtárs talán innen vette a lógást, a bátorságot és a mai élősködést?

    VálaszTörlés
  23. Névtelennek nevet? Viccelsz?

    VálaszTörlés
  24. Hát ez, az, ne névtelenül, hanem nevesítve vállalja a leírtakat az, aki az ifjú kommunistát megnevezi, oda igazolja.
    A névtelenség ne legyen felelőtlenség!
    Legalább annyit vállaljunk, mint Fo-lak.
    T. Józsi, Ócsa.

    VálaszTörlés
  25. Az Egressy Gábor Szabadidő Központ szomszédságában található Tamás bátya kunyhója. Láttátok-e már? Nem, nem a regénybeli fekete rabszolga szakadt kunyhója ez, hanem a mi drága Tamásunké. A 20-as 30-as éveket idéző luxus, és elegancia stílusában épült kúriaszerű építmény az övé. Ízléses, térkővel, monumentális kerítésoszlopokkal és már-már művészi jegyeket magán viselő kovácsoltvas kerítéssel.
    Ne legyünk rosszindulatűak! Egy ilyen házzal, magas beosztással, havi 5-600000-es fizetéssel, és fiatal oldalbordához kellenek a lóerők. Vagyis, dukál a tűzpiros csodagép. Igaz, fennálló idült alkoholizmussal, csak megyehatáron belül ésszerű vele száguldozni.

    VálaszTörlés
  26. Higgye el T. kolléga a távolban, hogy innen a közelből nézve is undorító a Horváth ténykedése és kisstílű laptop lenyúlása. Itt nem kockáztatna semmit és botrányt sem okozna, ha kilépne a képviselői testületből.

    VálaszTörlés
  27. Kisz titkár, Mszmp párttitkár, Ifjú gárdista, munkásőr, - Fidesz elnök, kampányfőnök, helyi és megyei "hatalmasság" stb. Ez igen! Sokat tudhat ez az ember! Emellett tanár és ha jól tudom könyveket illusztráló grafikus, egyéni vállalkozó miegymás. Igy kell élni.

    VálaszTörlés
  28. Te "kolléga"! 14 képviselő vásárolta meg a laptopját, legalábbis a korábban itt megjelentek szerint. Egy emberre ráhúzni igen elfogult megközelítés. Nem irígylem a diákjaidat!

    VálaszTörlés
  29. így is lehet védekezni, csak ebben a formában nevetséges. Ki is volt a szellemi atyja a történetnek? Ja és, hogy nem volt kötelező a vásárlás? Így tényleg elfogultan hangzik, nem?

    VálaszTörlés
  30. Kátyúkban gazdag utat kívánok....Ócsán van rá mód és lehetőség elég....sajnos...

    VálaszTörlés
  31. 8.21:17 Ki mondta, hogy ő volt a "szellemi atyja"? Fo-lak az isten, vagy a Magyar Peti Ócsa két hiteles fogadatlan prókátora?! Nézzél már magadba, ha ennyire tájékozatlan vagy!

    VálaszTörlés
  32. Te nagyon hülye! Menj be, olvasd el a jegyzőkönyvet abban benne van!
    De megkérdezheted a Horváthot és ha van még gerince, akkor elmesélheti, de ha nem, akkor ott vannak a többiek, a jegyzőkönyvvezető, az írásos anyag és minden egyéb.
    Egyszóval vegyél vissza az acsarkodásból, kedves komcsi barátom.

    VálaszTörlés
  33. Megkérdeztem te méghülyébb! Idézzed már azt a jegyzőkönyvet! Akkor, mint bizottsági elnök neki volt a feladata előterjeszteni többek között a laptopokra érkezett 3 ajánlatot. Ezekből a középsőt szavazta meg a 14 fős testület teljes egyetértésben! A legolcsóbb 10 ezer, a legdrágább 30 ezer volt. És a tisztánlátás érdekében: az értékbecslések csak a 3 és fél éves gépekre vonatkoztak! A mai napig a hivatalban vannak a lejárt telepítési programok, amelyek licence 2010. dec. 31-ig szólt. Tehát valóban októbertől decemberig használhatták jogszerűen ezeket. Hogy azóta milyen programokat használnak ezeken a gépeken, az ő dolguk!

    VálaszTörlés
  34. 17:47 Miért van az, hogy akár hányszor megszólalsz, hülyét csinálsz magadból?

    VálaszTörlés
  35. Ne kertelj. Miért terjesztette elő az eladást a Horváth?

    VálaszTörlés
  36. No, akkor tegyünk tisztába egy-két dolgot a laptopokkal kapcsolatban, úgy látom igény van rá... :)

    Vannak kérdések, amikkel nem szeretnék foglalkozni, de felmerültek a laptop ügyekkel kapcsolatban, ilyen például:
    Miért mindig ugyanazok a cégek készítenek árajánlatot számítástechnikai eszközökről? Ezeknek a cégeknek van-e bármilyen üzleti vagy baráti kapcsolatuk egymással? Honnan szereztünk tudomást ezekről a cégekről és milyen kvalitású számítástechnikai cégek ezek?

    Aztán megkérdezném a jegyzőkönyveket kívül-belül ismerő fórumozókat is, hogy mikor készült az árajánlat a laptopok értékéről és mikor történt meg az eladás? Fontos kérdés továbbá, hogy az új laptopok árajánlatai milyen dátumozásúak, mert az elfogadott koncepció a testületi ülés napján kelt.

    A laptopok árairól és a programokról egy 2010. októberi árlista:

    ASUS K50IJ-SX443D
    Bruttó: 125.290/db
    12db összesen: 1.503.480

    Windows 7 Premium
    Bruttó: 26.000/db
    12db összesen: 312.000

    Office 2007 irodai
    Bruttó: 45.890/db
    12db összesen: 550.680

    Üzembe helyezés legyen az elfogadott 81.000 forintos ajánlat, így összesen:
    Bruttó 2.447.160 forint a 12 db laptop ára az említett programokkal.


    Az eladott laptop paramétereivel egy hirdetési oldalon, 4 évesen (2011 januári hirdetés):

    2007-es használt ASUS F5R-AP265
    Processzor órajele: 1860 MHz, Kijelző típusa: TFT, Kijelző felbontása: 1280x800, Hangkártya: integrált, Merevlemez kapacítása: 160 GB, Optikai meghajtó: DVD s-multi,Csatlakozók: 4xUSB2, VGA, modem, lan, Akkumulátor: 6 cellás Li-Ion, Kapcsolatok: Wi-Fi, Processzor: Intel Pentium Dual-Core,Kijelző mérete: 15,4", Memória mérete: 1 GB, Operációs rendszer: Nincs, Kivitel: Laptop
    Egyéb: Beépített webkamera, Hangszóró

    Ára: 59.900 forint


    Ezzel nem kívánok többet foglalkozni. Teljesen felesleges, soha nem jutunk el arra a szintre, hogy bármelyik vezetőnk vállalná a felelősséget az elkövetett hibákért. Persze a probléma ott kezdődik, hogy fel kell ismerni a hibát...

    VálaszTörlés
  37. Felismerték. Már bánják, hogy 20000.- adtak értük, amikor 10000.- is el lehetett volna hozni őket. Ezek próbálják mosdatni magukat és egymást, de közben egyre mocskosabbak lesznek.

    VálaszTörlés
  38. Ez az állítólagos kolléga 83-ból mennyi mindent tud az itteni belső dolgokról. Mindezt a távolból.

    VálaszTörlés
  39. A szálak a vörös fonalak máig összekötik. A jó elvtárs mindenhol helytáll és haláláig kitart. A pártból nem lehet csak úgy kilépni, a párt nem felejt.

    VálaszTörlés
  40. Az ócsai emberek sem.

    VálaszTörlés
  41. Tisztességesen nem lehet ilyen vagyont felhalmozni, főleg nem pár év alatt, mondhat akárki akármit.

    VálaszTörlés
  42. Imádom. Én is akarok egyet. És tudom,hogy az álmok valóra válnak,ha nem adjuk fel őket.

    VálaszTörlés
  43. Az a baj, hogy ezt MI fizettük ki ! A város lakói ! Sajnos ! :(

    VálaszTörlés