A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. október 14., vasárnap

Értekezés az értékekről és az értéktelenekről a közrend okán - például


Az alább írást az egyik önkormányzati képviselő tette közzé Dunaharasztiban. 

Elolvasása után gondoljuk át együtt, hogy ez nálunk miként van.


Brutalitás és száguldozás a Tavasz utcában


Mily nagy áldás, hogy aszfaltosak az útjaink, nem kell sárban-lucsokban közlekedni. 

De kezdem azt tapasztalni, hogy sokan talán visszasírják a föld utakat. Ha nem is minden utca lakói, de a Némedi és Határ utcát összekötő utcalakók bizonyára. Miért is írom ezeket? Azért mert nem telik el nap anélkül, hogy vagy a határ úton vagy a bekötő utcákban, különösen a Tavasz utcában ne tapasztalna az ember megtáltosodott, száguldozó autókat.

Eddig „csak” a Macskát és a Macska tulajdonos bánták ezt. De mikor fog fatális gyermekgázolás történni? Majd akkor, ha a lankad szülői figyelem s elfelejtjük már mondani gyermekeinknek, hogy, vigyázz ha a kerítésen kívül mész. Kerékpárral én már régóta nem merem őket az utcába engedni, mert az kész életveszély.

Valamit tenni kellene. Persze próbálkozott az önkormányzat már sebességet mérő automaták kihelyezésével a Határúton. Aminek a tisztességes autósokra ugyan volt hatása, mert lelassítottak, de bizony voltak és vannak olyanok is, akik kimondottan a gyorsaságuk  mérésére használják azokat. Az győz, aki gyorsabban megy. De volt már olyan egyén is, aki sörös üveget dobott bele vagy éppen kidöntötte őket.

Vannak sajnos olyan autósok is akik nem csak száguldoznak, de „ gyilkolnak” is. Sajnos, nem csak a száguldozásukból adódóan, „ véletlen”. De szándékosan is.

Péntek reggel egy fekete dzsip szerű autó pont a garázsajtóm előtt ütötte el a szomszédom Málna nevű macskáját. A brutalitás az egész dologban, hogy vélhetően direkt tette, mert nem az úttesten ütötte el, hanem az úttest és a járda közötti területen. Szomszédom a rendszámát az alábbi számokban véli felfedezni P-0013 vagy valami hasonló.

Aki ilyet tesz az másra is képes legközelebb a gyerekeinket üti el, véletlenül.
A 2013-es költségvetési tárgyaláson szorgalmazni fogom, hogy legalább a  Némedi és a Határ utat összekötő utcákat lássa el az önkormányzat fekvő rendőrökkel. Igaz ez a „macska gyilkosokat” nem rettenti el, de legalább valamilyen védelmet nyújt a
gyermekeinknek.
Pékó Zoltán ( önk. képviselő)


A fent ismertetett írás akár nálunk is megjelenhetett volna egy képviselő tollából fakadóan, hiszen Ócsán szintén ismert jelenség a féktelen száguldozás, az aszfalton pörgés és a gumi csikorgatás. 
Csakhogy nálunk ezért szinte senki nem tesz, hiába a lakosság morgolódása. A közrend őre ekkor természetesen sehol nincsen. A közterület-felügyelők nem dolgoznak, és rendőrt sem látni járőrözni.  Ócsa egyre olyannak tűnik,  mint amit magára hagytak. 
Itt nem lehet a képviselőnek önálló gondolata, nem tehet közzé csak úgy írást a honlapon, vagy az újságban, ha mondandója van, mert azt nem engedik. A testületi ülésen is csak a hatalmon lévők engedélyével szólhat az ember, ha egyáltalán hozzájárulnak ehhez. Mert ugyebár arra is volt már példa, hogy ezt nem tették, vagy pediglen egyszerűen megvonták a szót.  Így hát az ismert autós rodeókért a városunkban ugyanúgy nem emel szót senki, ahogy  az állatgázolásokért sem. 
Ezért emeltem be példaként a haraszti képviselő írását.

*

3 megjegyzés:

  1. Valóban engem is felháborít ami itt folyik.Ígérgetés,az mindig menni fog itt ócsán,lásd az alsópakonyi lakóparkot.Ha jól emlékszem akkor 1 éve csúszik?A beígért rendőrőrs?Alább idézem:Kilenc új rendőrőrs nyílik Pest megyében
    „Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a bűnmegelőzés tekintetében széleskörű társadalmi összefogás jöjjön létre" - emelte ki dr. Simon Tamás rendőr dandártábornok, megbízott megyei főkapitány a 2011. évről készített beszámolójában a Pest Megyei Közgyűlés ülésén.
    Az őrsprogram keretében kilenc településen nyílik rendőrőrs az elkövetkező egy évben Pest megyében.
    Az elmúlt egy év alapján megállapítható, hogy a következő időszak fő célkitűzéseit - így például az emberek biztonságérzetét leginkább meghatározó bűncselekmények (lopás, személygépkocsi-lopás, lakásbetörés, rablás) megelőzése és eredményes felderítése, vagy a helyszíni intézkedések színvonalának növelése - képes lesz teljesíteni a megyei főkapitányság. Okkal remélhető, hogy ez így lesz, tekintettel arra, hogy az állomány létszáma végre nőtt 2011-ben (+531 fő), s ha a terveket jóváhagyják, akkor 9 új rendőrőrs (Acsa, Budakalász, Dunavarsány, Isaszeg, Jászkarajenő, Kiskunlacháza, Letkés, Ócsa, Zsámbék) szolgálhatja a személyes rendőri jelenlét jelentős léptékű megerősítését Pest megyében.
    Simon Tamás kiemelte, hogy javítani kell a megyében a rendőr lakos arányt, mert jelenleg egy rendőrre 564 lakos jut.
    A főkapitányság célja, hogy minden településen legyen körzeti megbízott (jelenleg van, ahol 3 településre jut egy körzeti megbízott).
    Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke az elhangzott észrevételekkel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a megye lakosságának a száma az elmúlt két évtizedben közel félmillió fővel nőtt, ezért a közgyűlés minden évben kérte a rendőri létszám növelését, és eredményként értékelhető, hogy előrelépés történt ezen a területen.
    Pest Megye Közgyűlése a jelentést elfogadta.

    És kérdem én történt,történni fog valami?

    Ócsa=ígéret földje

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Szűcs és Horváth féléknek az

      Törlés
  2. Hol érdekli ezeket a helyi majmokat bármi ilyesmi is.
    A két rendőr is csak azért van, hogy az eszét játssza, a közteresek meg a művháznak segétkeznek és esetleg a kiemelt fontosságú Bajcsy egyes részén bohóckodnak.
    Egyébként amilyen a város első embere, olyan a városa is.
    Ezeknek az itt élő igénytelen parasztoknak pont megfelel.

    VálaszTörlés