A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. október 23., kedd

Október 23.-a tiszteletére ünnepélyesen felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt


         Már tegnap, azaz hétfőn országszerte megkezdődtek az október 23-i megemlékezések. Fellobbantották a forradalom lángját a Parlament előtti 1956-os emlékműnél 
- a láng egészen november 4-ig, a forradalom leveréséig lobog.
     

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulóján a közjogi méltóságok jelenlétében, a Himnusz hangjaira felvonták a Magyar Köztársaság lobogóját a Parlament épülete előtt.

A közjogi méltóságok jelenlétében, az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulóján, katonai tiszteletadás mellett, a Himnusz hangjaira felvonják a nemzeti lobogót a Parlament épülete előtt, a Kossuth téren (Fotó: Soós Lajos/MTI)
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulóján, katonai tiszteletadás mellett, a Himnusz hangjaira felvonják a nemzeti lobogót a Parlament épülete előtt, a Kossuth téren (Fotó: Soós Lajos/MTI)

Az ünnepi ceremónián jelen volt Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök, akik a Parlament főbejárata elől kísérték figyelemmel a katonai tiszteletadással zajló ceremóniát.

Orbán Viktor miniszterelnök (b), Áder János köztársasági elnök (k) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j)
Orbán Viktor miniszterelnök, Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke 
     

Az eseményre meghívottak között ott voltak a magyarországi diplomáciai testület képviselői, a kormány tagjai, politikusok és közéleti személyiségek is.
    
A ceremónián első alkalommal mutatkozott be a Magyar Honvédség Vitéz Szurmai Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység állományába tartozó honvéd díszzászlóalj a trikolor színekkel ékesített egyenruhájában.

A Szent Korona őrzését ellátó Koronaőr alegység katonáinak egyenruháját piros, a honvéd díszzászlóalj katonáiét fehér, míg a köztársasági elnöki palota őrségét ellátó palotaőrök egyenruháját zöld ékítmények díszítik, így adva ki a nemzeti lobogók egységes színét, a piros-fehér-zöldet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése