A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. október 22., hétfő

A libás Bajnai a behelyezett kakukktojás ( - wallis és judea)


Az emberek véleménye úgy alakul, mint egy előadáson.  A megtévesztett közönség soraiban már tudják, hogy itt valami nincs rendben. A hangadók a kételkedőket megtévesztve  tapsolnak a pénzhajhász volt miniszterelnök politikai visszatéréséhez.

A hvg.hu információi szerint Bajnai Gordon újra indulna a miniszterelnökségért, de ezúttal nem az MSZP színeiben, hanem az új "tengelyhatalmak", a Milla, az LMP és más civil szervezetek jelöltjeként. Mivel a hetilap úgy tudja, az október 23-án a Milla által megrendezésre kerülő ünnepségen és tüntetésen jelenti be majd a volt kormányfő a visszatérését, sejteni lehet, hogy nem a volt pártja élén mutatkozna be újra a nagyérdemű előtt.

Talán még ma is sokan szavaznának erre az ájtatos manóra, akik a Fideszből és egyébként a pártokból kiábrándultak. Erre illetve arra az alakra, aki kivételes tehetséggel játssza a szakpolitikus szerepét, pedig ő egy vérbeli hintapolitikus, egy közönséges szélhámos, aki úgy húzza elő magát a kalapból, mint Münchausen báró a mocsárból. Az egyszerű emberek a megváltót, az ország gazdaságának megmentőjét láthatják benne, holott nem tett mást, csak egy hatalmas kölcsönt vett fel és ezzel oltotta a tüzet, foltozta Magyarország szanaszét szakadt pénzügyi zsákját. A nemzetközi bank oligarcháknak megfelelő báb volt az ország további kifosztásához. Így természetesen rövid időre felhagytak a forint árfolyamát romboló spekulációval is. Hagyták ezt a gyilkos árulót, a hóhér szerepében tetszelegve szolgálni. Kiszolgálni. A tőkés és a bankári társadalom érdekeit. Kiszolgáltatni a magyart és a hazát. 

Olyan ez mintha befizetetlen csekkekkel a végrehajtó árnyékában ülnénk otthon az üres hűtőszekrény mellett a konyhában és a helyzetet úgy orvosolnánk, hogy az eddig már adóssággal terhelt ingatlanunkra felvennénk egy újabb kölcsönt és ebből odáznánk el a problémánkat, kikiáltva magunkat gazdasági zseninek.

A tökéletes trükk című filmben így fogalmazza meg az öreg bűvészsegéd: „Keressük a titkot, de nem találjuk. De nem is vagyunk igazán kíváncsiak rá, mert nem a valóságot akarjuk, hanem az illúziót.”

Sajnos jelenleg nálunk ez van. A tömegek már nem képesek szembenézni a valósággal, inkább elfogadják ezt, a hatalomból kikerült - de arra újra áhítozó – balliberális oldal által megtervezett szemfényvesztést.

És ha ez valóban így van, akkor azt köszönjük meg a kétharmadával élni nem, csupán visszaélni tudó Fideszeseknek.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése