A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. október 5., péntek

A települési közösség javára mondott le a fizetéséről a polgármester ( - például másutt)

Október elsejétől, azaz mától az eddigi főállású polgármester, Háry János tiszteletdíjas vezetőként irányítja Sióagárdot.

A változtatást Háry János kezdeményezte. A képviselőknek írt levelében azzal indokolta az elhatározását, hogy a társadalmi megbízatásban való feladatellátás kapcsán felszabaduló pénzt a falu fejlesztésére, pályázatok önerejének biztosítására lehet fordítani, így az önkormányzat anyagi lehetőségei javulnak.

Háry János elmondta: a képviselő-testület támogatta a javaslatot. A döntés szerint a polgármester munkaideje a továbbiakban legalább napi három óra lesz, az elvégzendő munka függvényében. A faluvezető emellett minden héten kedden, 15-17 óra között fogadóórát tart.

A tiszteletdíj mértékét a jogszabályi előírásoknak megfelelően, a 38.650 forintos illetményalap 5,5-szeresében állapították meg, és jár a 20 százalékos költségtérítés is.



Kisvárosunkban a képviselők többségiben mindezt másként gondolják.
Dönti Károly például a március 28-ai ülésen javasolta, hogy a jövőben a képviselő-testület egyetlen tagja se vegyen fel tiszteletdíjat az önkormányzattól. Ezt a település nehéz helyzetével indokolja.
Azonban a testület (fideszes) többségében ezt javaslatot elutasította.
Inczeffy Szabolcs még a tavaly kirobban botrány előtt, az eladást követően bevásárolt laptopokat utasította el azzal, hogy azt a saját részére biztosítottat nem vette át, hanem felajánlotta más célra.
Török László szintén márciusban emlékeztet arra, hogy két ciklussal ezelőtt is felajánlotta a tiszteletdíját a Természetvédelmi és Idegenforgalmi Egyesületnek, és ezt most ismét megteszi.

Közben a többi képviselő juttatásait növelik, az alpolgármester a több pénzért állandósítja magát, és a polgármester még az ötezer forintos nyelvpótlékéra is maradéktalanul igényt tart.

*

1 megjegyzés:

  1. Ezeknek, a duplája sem lenne elég. Elkötelezettséget, felelőséget nem éreznek a város, és lakói iránt.Igazi megélhetési politikusok ők a javából.Amit sajnálok, hogy ennek a két embernek a nihilizmusa a helyi Fidesz renoméját is rontja.De hát fejétől bűzlik a hal.

    VálaszTörlés