A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. december 17., szombat

A nevelőszülők pénzét ne herdálják, inkább utalják át nekik - az Azoriak ( - szól a közlemény)

A Jobbik Pest megyei frakciója felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul rendezze a Pest megyei szülők felé a Szűcs Lajos elnökölte megye által ki nem fizetett illetményeket, valamint a gyermekek után járó ellátmány összegét. 



A felháborítónak tartják, hogy miközben a Médiahatóság munkatársai között 560 millió forint jutalom szétosztását tervezik, addig a megyében élő nevelőszülők a teljes anyagi ellehetetlenülés szélére jutottak. Szűcséknek mindenre jut a pénzből, csak a kötelező feladataik ellátására nem!

A Jobbik frakciója augusztusban már indítványozta a felterjesztési jog gyakorlását, melynek lényege egy azonnali pénzügyi konszolidáció lett volna. A kormány a javaslatot elutasította.
Szeptember elején jobbikos képviselők büntetőfeljelentést tettek kiskorú veszélyeztetése, hanyag kezelés és más bűncselekmények miatt a megyei történésekből kiindulva. A feljelentést a Fővárosi Főügyészség bűncselekmény hiányára hivatkozva elutasította. 
Szintén szeptemberben a Jobbik indítványozta, hogy a nevelőszülői hálózat kerüljön át a Szeged-Csanádi Egyházmegye gondozásába. A közgyűlés fideszes többsége a javaslatot azonban leszavazta. 
Október 20-án a Jobbik erre demonstrált a Megyeháza előtt, ahol a párt ismét követelte az azonnali cselekvést. A nevelőotthonokban kialakult tragikus helyzet miatt a jobbikos képviselők ismét büntetőfeljelentést tettek.

Munkamegosztás - az egyikük Kínába, a másikuk az Azori-szigetekre látogatott (hurkások)
Közben Pest megye delegációja Kínába látogatott, az ottani kertészeti ismeretek szemléletére, amolyan cserlátogatás keretében. Erre természetesen volt forrása a megyei vezetésnek.  Ahogyan az Azori-szigetekre való kiruccanásra is megtalálták a fedezetet. Szűcs Lajos azonban erről visszafogottan hallgat.  Vagy inkább lapít. A bulvár azonban lebuktatta.

Makulátlan élvezkedők, vagy egyszerű léha bűnözők? -. ez itt a kérdés
Szűcs és társai saját szervezésben utazott az Azori-szigetekre  az Európai Régiók Gyűlésére, ahol állítólag a Páneurópai Roma Stratégia elfogadásáról döntöttek. Jó tudni, hogy a Fideszben vannak olyanok, akik szerint a Páneurópai Roma Stratégia nem is létezik, legalábbis azon megszólalók szerint, akik kommentálták a tizenkét Fideszes megyei elnök azori-szigeteki turnéját. Az Azori-szigetek viszont létezik, igaz, meglehetősen távol esik tőlünk, sőt, még az „anyaországhoz”, Portugáliához sincs túlságosan közel. Hiába hazudta a Szűcs Lajos Hírportál, hogy Portugáliában tartotta meg évi rendes közgyűlését az Európai Régiók Gyűlése. Szűcs állítólag szabadságra ment. Viszont mégis hivatalosan úton volt. Portugáliától 1500 kilométerre repülővel ment a szigetekre. De ha a cigányságért oda kell menni, bizonyára megéri a szabadidős fáradságot. Hacsak nem hazudik valahol valaki. November idehaza hideg és nyirkos volt. A Golf-áramlatnak köszönhetően a szigetek klímája egyenletesen kellemes. A tengerpart finom és homokos, az emberek nem ócsaiak, hanem kedvesek – a helyszín tehát ideálisnak tűnik a Páneurópai Roma Stratégia megtárgyalására és elfogadására. Sokkal jobb, és nyugodtabb, mint Gyöngyöspata, vagy Miskolc és környéke. Igaz a cigány, vagy ahogy ők mondják, a roma is kevesebb arrafelé. Talán ez vonzotta őket és nem a légkör, vagy a drága távolság.

 Az meg már majdhogynem demagógia, de minimum szőrszálhasogatás, ha valaki párhuzamot von az egzotikusnak is mondható utazás, valamint az érintett megyék anyagi helyzete között. Mégsem tehetjük meg, hogy elhallgatjuk: a tizenkét, Fideszes vezetésű megye az elmúlt években mintegy 187 milliárd forint adósságot halmozott fel, több helyütt, így főként az utazást gründoló megyei elnök szűkebb pátriájában, Pest megyében, gondok vannak az iskolák fűtésével, a gyerekek étkezésével. És persze sok minden mással, ami összefügg a csúnya anyagiakkal. Ebbe a csoportba a képviselők is beletartoznak. (Horváth Tamás ebben is érintett.)

Nem vagyunk egyformák: a legtöbben szeretnek szép tájakon időzni, idegen városok kis utcáiban sétálni, nézelődni a boltokban, süttetni a hurkás hasukat a tengerparton. Mert ez is volt a programban, igaz, csak az utolsó napon - az azt megelőző két nap feszített tempójú, érdemi munkával, a páneurópai romastratégia megtárgyalásával és elfogadásával telt. Van hát jó hír is ebben a szomorújátékban: a páneurópai romák felemelkedésének mostantól semmi nem áll az útjában, különös tekintettel arra, hogy az Azori-szigetek, nem csak kellemes fekvéséről és meglehetős éghajlati viszonyairól, de a páneurópai romastratégiában betöltött élenjáró szerepéről is meglehetősen ismert a szakmai berkekben. 

Végül persze, minden jóra fordult, mert a résztvevők úgy döntöttek, hogy az utazás költségeit, ahogy ők számolták, fejenként 200 ezer forintot, befizetik a megyéjükben működő gyermekintézmények számlájára. Hogy egy többnapos azori-szigeteki utazás lényegesen többe kerül, azon most ne nyissunk vitát, a lényeg a jó erkölcs, a feddhetetlen morál. És az, hogy mindenki jól járt: a gyermekintézmények éhezői némi aprópénzhez vagy csokoládéhoz jutottak, a Fidesz megyei elnökei meg szép helyeken jártak, a páneurópai romák pedig büszkék lehetnek, hogy meg lett tárgyalva és el lett fogadva a stratégiájuk.

Kitörölhetetlen emlék, olyan, amelyet életük végig magukkal visznek, amelytől, ha akarnának, sem tudnának szabadulni. Cipelik mindhalálig, mint egy furcsára sikeredett, kiruccanás nyomait, akár a Lexus ülésén hagyott folt formájában, és a kerékjárat íveiben feltapadt sár alakjában.  Szűcs Lajos ismét megbukott. Erkölcsileg, társadalmilag és ócsaiként mindenképp. Nem csak a megyét, hanem saját városát is kiárulta már. nem is maradt más hátra, mint a gerinc vonalának elhagyása, a képzelt tartás egyetlen húrjának a feladása. Bár egyesek szerint ez korábban is hiányzott, avagy nem is létezett nála.
Ezen azonban már a narancsos párt és annak elnöksége sem segíthet.

A miniszterelnök, és az "azori" Szűcs Lajos, amikor éppen eladja önmagával a rábízott megyét
Mivel Orbán Viktor miniszterelnök és Szűcs Lajos, a megyei közgyűlés fideszes elnöke  október 3-án már aláírták a megyei vagyon átadásáról szóló megállapodást, és az Országgyűlés a múlt héten elfogadta a megyék konszolidációjáról szóló törvényt, melynek értelmében december 31-ig a kormánynak kötelessége a megye adósságát átvállalni, így a Jobbik követeli, hogy az Orbán-kormány szaktárcáján keresztül azonnal cselekedjen, és tegye meg a szükséges lépéseket a nevelőszülők és nevelt gyermekek érdekében! – áll a Jobbik közleményében.
*

2 megjegyzés:

  1. Fizesse be mindenki tisztességesen és becsületesen (ahogy a szülei tanították) adóforintjait, mert karácsonykor a Karácsonyszigetekre, húsvétkor pedig a Húsvétszigetekre utaznának a "tisztelt" képviselő urak.
    Valamilyen konferenciát biztosan találnak a nagyvilágban valamerre jövőre is.

    VálaszTörlés
  2. Laja! Anyátoknál van fűtés?

    VálaszTörlés