A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. december 24., szombat

Húszmilliárdos többlettámogatás az önkormányzatoknak - ismét lyukakat foltoznak a k0özpénzéből ( - gyakorlatilag Szűcs, Bukodi és Horbváth urak túlnyúlt, szakadozó felöltőit a nép pénzén, azaz velünk stoppoltatják)

Húszmilliárd forintos többlettámogatást kapnak még az idén a deficites önkormányzatok közül a rászorultak. A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára a csütörtöki kormányszóvivői sajtótájékoztatón jelentette ezt be. A Bukodi-Horváth vezette Ócsa tudtunkkal nincs a listán, a legnagyobb pénzfaló, a Szűcs által elnökölt megyénk azonban igen, de ez nem a mi számunkra nyújtott segítség. A húszmilliárdból Ócsára már nem futja.

Ócsa a 3200 települést számláló hazánkban felállított adósságlista 49. helyén ücsörög. Ócsán az egy főre jutó adósságállomány kimagaslóan sok. Ez lakossági terhet és nem éppen jó gazdálkodást jelent. Az ócsaiak teherviselő képessége azonban már határon van. Ezt a takarót nem lehet tovább húzni. A helyi költségvetési bevételek nem fedik le a városvezetők pénzpocsékoló kiadásait. A segélykérésről azonban nem gondoskodtak a képviseletünkre választottak.

Az idén az állam már nem fog több mentőcsomagot nyújtani. Megszűnik az állami pénzosztás.

Tállai András a kormány döntését ismertetve elmondta: a 20,4 milliárd forint többletpénzt a költségvetés önkormányzati fejezetén belüli maradványokból fizetik ki, vagyis azt nem hiánycsökkentésre, hanem a helyhatóságok gazdálkodásának támogatására fordítják. A kabinet így sok nehéz helyzetbe került önkormányzaton segít, és hozzájárul több nagyváros uniós fejlesztési kötelezettségvállalásához - tette hozzá.

Fejlesztések támogatására 8,5 milliárd forintot biztosít a kabinet 17 önkormányzatnak, az óriási mértékű adósság miatt rövid lejáratú hitelek törlesztésének támogatására pedig hétmilliárdot. Utóbbiban 403 helyhatóság részesül. További négymilliárd forintot osztanak szét több mint 1.200 olyan önkormányzat között, amelynek települése társadalmi, gazdasági, infrastrukturális szempontból elmaradottabb, a munkanélküliek száma az országos átlagot meghaladó - részletezte.

A maradék pénzt, 858 millió forintot szociális alapú tűzifavásárlásra használhatja fel 456 önkormányzat - tájékoztatott az államtitkár.

Mint korábban beszámoltunk róla, Ócsa városa nem élt ennek lehetőségével. Az ÖNHIKI igénylés utolsó fordulójára nem készültek. A városunk nem pályázott. Ismét rosszul sáfárkodtak a bőrünkre. Az idén már biztos nem szabnak új ruhát a költségvetésre. Nem marad más, mint a statisztika, és az eladósodás. Ócsán annak is örüljünk, ha nem jutunk mélyebbre, vagyis előrébb az eladósodottsági lista 49. pozíciójából.

Tállai András elmondta, az igényelt, és megítélt pénzeket várhatóan még a két ünnep között átutalják. Hangsúlyozta, a forrásokat csak a meghatározott célokra lehet fordítani.

A mostani döntéssel az önkormányzatok a legnagyobb rendkívüli támogatást kapják a rendszerváltás óta - közölte a belügyi tárca államtitkára.

Pest megye hivatalának elnöke ígérete szerint a megyei képviselők is megkapják elmaradt járandóságukat. Megtehetik ezt még akkor is, ha az étkeztetési szolgáltatónak és az energiát adó cégeknek továbbra is több millióval tartóznak. A kormány abban is segítséget nyújtott, hogy jogszabályba foglalta, akkor sem kapcsolható le a fűtés (és így a gáz) az iskolákban, ha a fenntartó nem fizet. Mint ismert, az ócsai illetőségű Szűcs Lajos elnökölte megyében több szociális és oktatási-nevelő intézményben függesztették fel az étkeztetést, majd a fűtést a tartozások okán. Közben az elnök úr rendesen kivette pénzét a hivatal kasszájából, annak ellenére, hogy nem megyei elnöklés az egyetlen bevételi forrása. Ha a megyei járandóságát inkább a gyerekekre fordították volna, akkor talán nem szenvedtek volna hiányt. Szűcs Lajos azonban inkább magára gondolt, pedig az a havi több mint félmillió, amit a hiánygazdálkodás ellenére felvesz, nem jelentett volna észrevehető hiányt a családi bevételeket tartalmazó kaszában. Veszteséget csak az éhező és fázó kiszolgáltatottaknak jelentett az érintett intézményekben.  

Szóval a kormány is jobban meggondolhatná, hogy kit és miként támogat, vagy segít ki anyagilag. Elvégre a támogatás nem valósulhat meg a köznép megadóztatása nélkül.
Tehát ezt is mi fizetjük.
*

6 megjegyzés:

  1. Fodor László!
    Megint súlyos TÉNYBELI tévedések, de ezt már megszoktuk Magától (lásd: az Önkormányzat által meg nem pályázható pályázatok). Nem kellene a dolgok után nézni vagy egy kis önkritikát gyakoroln? Figyelje a híreket, akkor rá jön megint hol van a kutya (a tévedése) elásva.

    VálaszTörlés
  2. Már megint csak a mellébeszélés a cáfolat helyett. Ez annyira amarnás.

    VálaszTörlés
  3. Horváth Tamás a tőle megszokottan tagad, mismásol és mellébeszél. Nem vállal felelősséget. Mindig mást hibáztat. Most is, de érdemi érvelést, nem tár elő. Tagad, de nem az igazságot mondja. Másra mutogat, de semmit nem vállal. Névtelenül blogol és trollkodik.

    VálaszTörlés
  4. Komikus egy névtelenül blogoló trolltól olvasni mindezeket!

    VálaszTörlés
  5. névtelenül?
    nem te voltál az, aki "felfedte" a kilétét?
    akár hányszor megszólalsz, hülyét csinálsz magadból.
    persze ez tőled már megszokott.
    menj igyál valamit, az legalább meglátszik rajtad.
    amarna vagy antitroll vagy minek nevezed magad.

    VálaszTörlés
  6. 13:18 nem látom a neved feltüntetve a bejegyzésed mellett. Ja....

    VálaszTörlés