A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. december 19., hétfő

Szűcs (és Horváth) közreműködésével a Bolyai is állami tulajdonba kerül - demonstrálás a Jobbik részéről

Többségében Fideszes szavazással jóváhagyta a megyei önkormányzatok tulajdonosi és fenntartói jogutódlásáról szóló megállapodás megkötését pénteken a Pest Megyei Közgyűlés.

A polgárok kérdései a felelőtlen átláthatatlan kölcsönfelvételekről, a nevelőszülői hálózat összeomlásáról és arról szólnak, hogy  miért nem tett az elnök úr semmit a közintézmények fűtésének kikapcsolása miatt? A Dunakeszi cigány kisebbség elnöke külön megköszöni Szűcs Lajosnak az Azori-szigeteki utat és kéri az elnök urat, hogy a többi képviselő elérhetőségét is juttassa el részére, hogy mindenkinek megköszönhesse. (Általános derültség a teremben). Szűcs Lajos mindenkinek írásban ígér választ.

A jobbik szerint az azori utazás nyaralás, Szűcs szerint ez a megjelenítés maszkabál
A jobbikos képviselők egyébként színes pólóban, szalmakalapban, illetve napszemüvegben "nyaralnak" a teremben, tiltakozva a megyei elnökök kiruccanása miatt. Szűcs Lajos "Maszkabálnak" minősíti az eseményt.

A megyei Fidesz–KDNP-frakció mind a 23 jelen lévő tagja igennel voksolt, míg az ellenzékiek közül 9 képviselő nemet mondott a megállapodásra, 4-en tartózkodtak. Az MTI információi szerint januártól összesen 53 Pest megyei intézmény kerül állami tulajdonba.
Szűcs Lajos beteljesítette küldetését. 

A listán 4 közművelődési és közgyűjteményi intézmény szerepel, egyebek mellett a Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága és a Pest Megyei Levéltár. Állami tulajdonú, illetve fenntartású lesz 20, jelenleg a megyei önkormányzat működtetésében lévő szociális, egészségügyi és gyermekvédelmi intézmény is. Tulajdonost vált például a Budapesti székhelyű Szent Rókus Kórház és Intézményei, a Kistarcsán lévő Flór Ferenc megyei kórház, a törökbálinti tüdőgyógyintézet, valamint 12 szociális, illetve speciális otthon.

Az átadás-átvétel által érintett 29 Pest megyei középfokú oktatási intézmény és kollégium közül a legtöbb (8) ceglédi, míg például Szentendrén 4, Vácott 3 intézmény fenntartásáról gondoskodik a jövőben az állam. A közgyűlés pénteki ülésén a Jobbik-frakció tagjai tiltakozásukat fejezték ki a több megyei közgyűlési elnök (köztük a Pest megyei önkormányzat vezetője, Szűcs Lajos) nagy visszhangot kiváltó Azori-szigeteki útja miatt. Az egyik jobbikos képviselő nemtetszésének kifejezésére szalmakalapban ült be a tanácsterembe.

Mintha csak nyaralni mentek volna...
Az MTI információi szerint a jövő héten rendkívüli ülésen dönt a közgyűlés 4 bizottságának átalakításáról – erre az önkormányzat feladatkörének januártól esedékes változása miatt van szükség.
*

3 megjegyzés:

  1. A titkárságán érdeklődtem, hogy mikor és hol tart élménybeszámolót az elvtárs az Azori-szigeteki útjáról. Nem akarták érteni, hogy mit akarok.
    Majd szücsike visszahívott, hogy mennyire hasznos volt az útja.

    Ezeknek vastagabb bőr van a pofájukon mint a rinocérosz valagán!!!!

    VálaszTörlés
  2. Még szerencse hogy az ô tevékenykedése nem maszkabál. Csak becsületesen ês tisztességesen, mert máshogy ezt nem lehet.

    VálaszTörlés
  3. És azt se felejtsük el neki, hogy az idei évet a megfontoltság és óvatosság jellemezte.

    VálaszTörlés