A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. december 4., vasárnap

Kina már smafu ( - botrányos nyaralás a télben, Szűcs Lajossal)

Botrányról számol be a Blikk és a "Dabasrégi"Online Hírportál.
Azori-szigetek, ahol a megyei cigányságról értekeztek - Szűcs és társai
Mint már ahogy mindenki tudja, gyakorlatilag csődbe ment a Pest megyei Önkormányzat. A Közgyűlés elnöke beszámolt róla, hogy olyan nagy a szegénység a megyénél, hogy az ásványvízre és a kávéra sem futja. Ha vendég érkezik, akkor állítólag maga az elnök vásárol be. Ezért nem futotta az iskolai étkeztetésre, és az intézmények fűtésére sem.  Egyedül Szűcs doktor illetményét, és járandóságát fizették ki (ha még hinni lehet az elmondásoknak).  Szűcs úr hatéves autót vallott magának közlekedési eszközként. Gondolom, az általa használt Lexusra gondolt. Ambrus András szóvivő egy szolgálati Skoda Fábiával jár.  Nekik futja a tankolásra és a mobilra. A képviselők juttatásainak kifizetését az állami segítség terhére kívánják megoldani. Így gondolom, Horváth Tamás ugyanúgy pénzéhez jut, mint a más helyekről delegált, illetve beválasztott más érintettek is.
Mindez azonban nem jelent nyomort, vagy fázós hétköznapokat a képviselők és az elöljárók mindennapjaiban. Sőt még a munkájukban sincsenek korlátozva azáltal, hogy dideregniük kellett volna, ahogy az iskolába és a szociális ellátásra kényszerülő embereknek.  A számla máig rendezetlen. 

De volt pénz a Tápiószentmártoni nemzetközi hurkafesztiválon történő szereplésre. 

Fesztiválozó hurkatöltők
Aztán a megyei alelnök és a megyei delegáció a kínai Csungkingi Nemzetközi Kertészeti EXPO-n is bemutatkozott az ottani közönség számára, közpénzből.  A mi pénzünkön.

Ennyi marad utánuk - szép emlék
A november végén rendezett megnyitón részt vett Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés alelnöke, aki megtekintette a megye pavilonját is, amely a magyar mondavilágból merített elemekkel készítettek el a szakemberek. Így a csodaszarvas legendát, és a honfoglalás kapcsán az ázsiai eredetet hangsúlyozza.

A magyarok által épített kertek megmaradnak, jövőbeni művelőik a helyi kertészek lesznek.

Majd a kínai kertészek ápolják tovább - maradandó élmény
 Maradandó élmény lesz az Azori-szigeteken való látogatás is.
Az Azori-szigeteken töltött négy napot tizenkét fideszes megyei közgyűlési elnök. Az európai cigánystratégiával kapcsolatban képviselték a magyar érdekeket ott. - erről számolt be a szombati Blikk.  

A szerénység mintaképe - ócsai lakos
Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke az ATV Híradónak azt mondta: érti, hogy a látszat alapján kritizálható a döntés, de az ország és a települések érdeke megkívánta, hogy az EU fejlesztési biztosával találkozzanak a Portugáliához tartozó kis szigeten. Lázár János helytelennek nevezte az utazást.

Állítólag az Európai Régiók Gyűlésének éves közgyűlését tartották az Atlanti-óceánban található Azori-szigeteken itt – tizenkét fideszes megyei közgyűlési elnök részvételével. A Blikk szerint az érintettek a hétfői parlamenti ülést végigszavazták, utána repültek a Portugáliához tartozó szigetekre, ahol most tizenöt-húsz fok a hőmérséklet. A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnökeként Szűcs Lajos szervezte az utat. Vele tartott egyebek mellett Mengyi Roland borsod-abaúj-zempléni és Gelencsér Attila somogyi közgyűlési elnök is.


A diákok itt  fáztak - remélhetőleg tanultak az esetből
A Blikk azt írja: október végén tizennyolc pest megyei iskolában oktatási szünetet kellett tartani, mert a Pest Megyei Önkormányzat nem tudta kifizetni a fűtésszámlát. 
A kormány garanciát vállalt érintett iskolák októberi, novemberi és decemberi gázszámlájának rendezésére. Az eddig felgyülemlett tartozás kiegyenlítéséről az önkormányzat és a gázszolgáltató még napjainkban is egyeztet, hiszen a kormány és a megyei önkormányzatok között létrejött megállapodásnak megfelelően a megyei intézményeket január 1-jétől az állam működteti.
Az ATV-nek telefonon nyilatkozó Szűcs Lajos szerint a látszat csal: az ország érdekében szükség volt az azori-szigeteki útra. Hozzátette: szerinte az egész nem került másfélmillió forintnál többe.
Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője mindenestre helyteleníti, hogy a jelenlegi gazdasági nehézségek közepette erre költik a pénzt. „Nem hiszem azt, hogy az Azori-szigeteken a magyar önkormányzatisággal kapcsolatban új tapasztalatokat tudtak volna szerezni, de hétfőn rákérdezek […], ezzel kezdem a napot” – fogalmazott szombati agárdi sajtótájékoztatóján a frakcióvezető.


Többszörös elnök - ez nem luxus
Szűcs Lajos szerint a Pest Megyei Közgyűlés nem az idei pénzéből fizette a számlát. A tavalyi tagdíjból gazdálkodták ki a költséget; azt egyébként szintén az önkormányzat fizetett be – közölte.

A kérdés csupán az, hogy ki hisz még a mesében, és ki az elnökök elnökének, vagyis az elnökséget elnökségre halmozó Szűcs Lajosnak.

Nem kéne talán már lemondania Szűcs Lajosnak? Mert itt egy páran már lemondanánk róla.
*

15 megjegyzés:

  1. diplomás hölgy2011. december 4. 22:36

    Látszik, hogy a cikk írója (aki egyébként nevét sem adja a cikkhez) sajnos egyáltalán nem ért sem a politikához, sem a politikai döntéshozatal menetéhez, továbbá soha nem láthatott ábrát az önkormányzatok szerkezetéről. Valamint azzal sincs tisztában, hogy a miből van egy önkormányzatnak bevétele, és a költségvetés hogyan nézhet ki. Csak ajánlani tudom neki a Gallai-Török: Politika és politikatudomány című könyvet az Aula kiadótól. Őszintén sajnálom, hogy a mai blogolás és újságírás olyannyira elkorcsosult, hogy hozzá nem értő emberek, diploma és végzettség nélkül írogatnak le bármit, amiről azt hiszik, hogy értik. Szomorú ezt olvasni.

    VálaszTörlés
  2. Saját szememmel láttam, hogy egy lexus-ba szállt be.
    Alsó értéken is kb. 20-millánál kezdődik a listaára.
    Rendszáma KMV-950.
    Gondolom ennél szarabb kocsiba be sem teszi már a
    v-gát.
    Jön a magyarázkodás, hogy ez szolgálati stb.
    Egy tetves skoda már nem is jó neki?
    Miközben az Azori szigeteken a mi pénzünkön dözsöl
    az iskolákban - köztük az ócsai Bolyai gimiben -
    nincs fűtés.
    Szücsi az orbán haveroddal együtt takarodj!

    VálaszTörlés
  3. 1-233-68-00 számon lehet érdeklődni az "elnök úrnál", hogy hozott-e haza azori meleget konzervben a fagyoskodó pest
    megyei tanulóknak?

    A kabinet főnök , a sajtóosztály is nagyon örül minden hívásnak.

    VálaszTörlés
  4. DR. SZŰCS LAJOSPest Megye Közgyülésének Elnöke: 233-6805

    114 KÖVESDI ANDREA elnöki
    titkárnő: 233-6801

    Ezeken a számokon közvetlenül is lehet
    üzenni "kedvenc" szücsünknek!

    VálaszTörlés
  5. Hívjátok fel őket és érdeklődjetek, hogy hozott-e szűcs úr konzervben meleget a fagyoskodó diákoknak?
    Egy 20-ast megér!

    VálaszTörlés
  6. Diplomás hölgynek!

    Nem akarok a blog írójának fogadatlan prókátora lenni, de:

    Neki nem kell politológusnak, vagy politikusnak lennie ahhoz, hogy leírja a környezetében zajló eseményeket, és rámutasson a visszáságokra.
    Diploma sem kell a blog íráshoz, csak egy kis (újság)írói véna,- és adott esetben - igazság érzet.
    Szücsnek is 10 év után lett diplomája (rossz nyelvek szerint egyes tanszékekről azt sem tudja, hogy hol vannak) vagy 10 helyen elnököt is csináltak belőle. Meg lehet nézni munkája értékét, értelmét, sok köszönet nincs benne. Lehet vagdalkozni diplomával is meg feszíteni doktori címmel is. A szamár az szamár marad, diplomával is meg anélkül is. Stílusa, és régi beidegződött reflexei megmaradnak.

    Könyvajánlóját köszönjük. Nekünk ócsaiaknak itt van élőben a Gallai-Török szerzőpáros. ,,Munkájukat" és munkásságukat jól ismerjük.

    VálaszTörlés
  7. diplomás hölgynek az index cikkét ajánlanám figyelmébe, talán nekik jobban hisz:

    A Fidesz frakcióvezetője hétfőn el akar beszélgetni azzal a 12 fideszes megyei közgyűlési elnökkel, akik november végén az Azori-szigetekre utaztak, hogy részt vegyenek az Európai Régiók Gyűlésén. Nem hiszem, hogy az Azori-szigeteken a magyar önkormányzati rendszer átalakításáról új ismereteket tudtak szerezni, mondta a hétvégén Lázár János.

    A Blikk írt arról, hogy a fideszes politikusok annak ellenére utaztak el a Portugália autonóm körzetének számító, ám onnan 1500 kilométerre, az Atlanti-óceán közepén fekvő nyaralóhelyre, hogy az utazást, szállást, ellátást a meghívottaknak, azaz a súlyosan eladósodott megyéknek kellett fizetniük. A megyék mostanáig 187 milliárd forint adósságot halmoztak fel, amelyet néhány hete vállalt át az állam.

    A Blikk szerint ott volt az Azori-szigeteken Becsó Zsolt, a Nógrád megyei közgyűlés elnöke. A megye olyan nehéz helyzetbe került, hogy májusban le kellett állítani az ösztöndíjfizetéseket. A 16 milliárd forintos adósságot felhalmozó Pest megyében, amelyet Szűcs Lajos elnök képviselt a távoli szigeten, tucatnyi iskolában kapcsolták ki most októberben a fűtést, mert a megyei önkormányzat nem tudta kifizetni a közüzemi számlákat.

    És a link a teljes cikkhez:

    http://index.hu/belfold/2011/12/05/lazar_leszurja_az_azori-szigeteken_konferenciazo_megyei_elnokoket/

    VálaszTörlés
  8. Kedves diplomás hölgy!

    Fo-laknak mindegy, hogy milyen iskolája van. Blogot írni - akinek ehhez kedve, és ideje van - bárki írhat.Vagy olvassák, vagy nem, az ő blogjára, amint látja rengetegen kíváncsiak.Valószínűleg így lesz ez mindaddig, amig Ócsán az éppen hatolmon lévők az információt visszatartják, cenzúrázzák, vagy jobb esetben csak kozmetikázzák.

    Ha már a blogger iskoláit fírtatja, feltett-e valaha, valahol azt a kérdést, hogy Ócsa város polgármesterének, Bukodi Károlynak milyen végzettsége van?

    Tudtommal 8 elemi + kereskedelmi középiskola.

    Tisztelt diplomás hölgy!

    Önt az zavarja, hogy egy bloggernek nincs felsőfokú végzettsége?
    Az vajon zavarja-e, hogy egy 10 000 lelket számláló város ,,első embere" egy szatócs?

    VálaszTörlés
  9. Diplomás hölgy!

    Nem értek Veled egyet! :-) Ezen a blogon teljesen mindegy mit írsz le, teljesen mindegy "van rajta sapka" vagy "nincs rajta sapka" csak szídni lehessen a regnáló hatalmat, akkor is ha köze nincs a kritikának a tényekhez és a valóságnak - és itt ez a jellemző! Tehát Neked van igazad!

    VálaszTörlés
  10. Kedves hölgyem!
    Ugye ahhoz nem kell diploma, hogy valaki tudja mit kell tenni azzal a pénzzel, amit a gyerekek és az idős beteg emberek befizettek étkezési hozzájárulás címen, mert szerintem ahhoz "csak" becsület és tisztesség szükségeltetik, hogy tudja mi a teendője az átvett pénzekkel, mivel nem az ő tulajdona.
    Ezt bizony bár hogyan csűrjük-csavarjuk, ezt az egyszerű ember is tudja, ez sima lopás.

    VálaszTörlés
  11. 18:40 Mint annyi mást, ezt is rosszul tudod!
    20:04 Buta demagógia amit írsz, persze csak ha érted!

    VálaszTörlés
  12. 20:11
    Milyen jó, hogy legalább te érted.
    Úgy látszik, azon a szinten ahová te képzeled magad, ott csak a te igazságod létezik, minden más csak demagógia.

    VálaszTörlés
  13. 20:11
    Ó, köztiszteletben álló professzor!
    Ne kíméld, írd le tételesen, cáfold meg, mi nem igaz a 18.40-ben írottakban?
    Nem kozmetikázzátok és cenzúrázzátok a Kisbírót?
    Nem tartotok vissza közérdeklődésre számot tartó információkat?
    Vagy a bejegyzés írója tévedett amikor azt írta, hogy a polgármester legmagasabb iskolai végzettsége szakközépiskola?

    Írd meg kérlek a valót! Írd meg kérlek az igazságot, amit Ócsán csak és kizárólagosan te tudsz!
    Hozsanna a magasságban, ereszkedj le a plebsz közé.

    VálaszTörlés
  14. Csak nem képzeled?!

    VálaszTörlés
  15. Diplomás Hölgy.
    Más a politológiát könyvből tanulni, és más megélni azt. Leírni egy véleményt azzal kapcsolatba hogy amikor tulajdonképpen a beszívott levegőnket is megadóztatják , nincs pénz címmel mások nyaralgatnak a mi pénzünkből.
    Azok akik azt hirdetik hogy aki hazudik, netán csal,börtönbe a helye. Lehet azok az emberek mindenkire értik csak magukra nem.

    VálaszTörlés