A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. november 26., szombat

A két városnak semmi köze egymáshoz ( - Meggyes Tamás és társai sem szűcsök)

Félelmetes, ha egy demokráciában a nép egyszerű gyermekei az álltaluk választott képviselőket fenyegeti, de az esztergomi Fidesz valljuk be megérdemli.  Tegnap az esztergomi képviselőtestületi ülés után 40 perccel, csupán rendőrségi kísérettel tudta elhagyni az üléstermet a Fidesz frakció.

Meggyes Tamás valószínűleg a Fidesz egyik legérdekesebb emberre, és biztos tud valakiről valami kövéret, hogy még nem rakták ki a pártból. A történet ismert: független, ellenzéki támogatással, kétharmaddal megválasztott polgármester, kontra a Fideszes bukott kiskirálya és csapata. A legújabb sztori az iskolai étkeztetéséből robbant ki.

A város csődeljárás alatt van, hiszen Meggyes Tamás brutális adóságot hagyott hátra uralkodása után, így nagyon keményen kell takarékoskodnia. Az étkeztetési vállalattal szemben például több tízmilliós adóssága volt, így a polgármester kérte, hogy adjanak 25 millió forintot ennek egy részének kifizetésére. A Fidesz frakció (aki többségben van a képviselőtestületben) eljátszotta a politikai kenegetés minősített esetét, megszavazta a 10 milliós utalást, de a költségvetést, már nem írta át. Tehát volt is pénz meg nem is (hiszen a polgármester törvénysértését követ el, ha átutal a költségvetési keret megváltoztatása nélkül), illetve sok, de kevés (ugye a 25 millió helyett, 10-et szavazott meg a közgyűlés). Majd jött a Fidesz médiahenger és elkezdte elmagyarázni, a Fidesz megszavazta, csak a csúnya Tététnyi Éva nem akar utalni. Pedig ő akart, csak nem tehette meg törvényesen. Közben a gyerekek pedig nem kaptak ebédet az iskolában.

Ezután jött a tegnapi ülés, ahol a Fidesz visszavonulót fújt, és megszavazta a keret módosítását, ezzel ellent mondva magának, hiszen beismerte, szükség volt a költségvetési keretek módosítására, az utaláshoz. Az ülés után 40 percig nem tudta a Fidesz frakció elhagyni a termet, a tömeg kint a folyósón tombolt, a képviselőtestület lemondását követelte. A Fidesz-esek végül csak rendőri segítséggel tudtak elmenekülni az önkormányzat épületéből.


*

3 megjegyzés:

  1. Az Ócsai Kislopó novemberben nem jelenik meg?

    VálaszTörlés
  2. Amarna az illetékes.

    VálaszTörlés
  3. Kedves gombnyomók! Vigyázó szemetek Esztergomra vessétek!
    A nyilvánosság erős a mutyi meg büdös.

    VálaszTörlés