A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. november 11., péntek

Horváth a helyi médiaguru ( - megcsukló alsópakonyi ígéretek, állandósult prostitúció)

H. Tamás szerint a település megbarátkozott a gondolattal. 
Szerintünk pedig csak az alsópakonyi nyomorban élők várják a beígért vezetékes vizet, és a csatornát. Ócsa város lakossága azonban nem kér a betelepítésből és annak járulékos terheiből.


Az elmondottaknak azonban a fele sem igaz.
 *

16 megjegyzés:

  1. 1:39-nél egy kicsit akadozott a szoftver:)

    VálaszTörlés
  2. Rosszul hiszed Tamás! Nem barátkoztunk meg sem veled, sem a hülyeségeiddel. Ebbe beletartozik az összes elqrt egyezséged.

    VálaszTörlés
  3. Jó lenne, ha ez az ember legalább ilyen fontos dolgokban igazat mondana.

    VálaszTörlés
  4. Nem tudom ki mit gondol erről a dologról, vagy hogyan látja a helyzetet.

    VálaszTörlés
  5. Én már az elején sejtettem hogy nagy dirrel durral bejelentik a dolgot aztán a végén meg semmi nem lesz belőle.
    Vagy ha lesz is nem az amit megálmodtak

    VálaszTörlés
  6. folyt.
    azt gondolom elhamarkodottan harangozták be az egészet.
    most húzzák az időt és gondolkodnak mi legyen

    VálaszTörlés
  7. OKé, de mi lesz az óvodabővítéssel, meg a ráfordításokkal?

    VálaszTörlés
  8. na arra én is kiváncsi leszek.
    szerintem semmi vagy esetleg valami lesz de nem teljes értékű megoldás
    amolyan megigértük adtunk is valamit érjétek be ennyivel.

    VálaszTörlés
  9. Nem hiszem, hogy a stadion építkezések mellé, (ami több 100 milliárd forintba fog kerülni, az összeg nem tévedés) még bármi más is beleférne a költekezésekbe. Lásd az itteni önkormányzat gazdálkodását, és itt azt hiszem, hogy mindegy hol kezdjük a felsorolást.

    VálaszTörlés
  10. A másik nagy baj, hogy ez a csapat (Horváth, Bukodi, + jegyző + főépítész + testületi többség) hiteltelen. Ennek a városvezetésnek az első lépése a saját járandóságaik megemelése volt. Aztán a laptopok 3-4 milliós beszerzése és a Computerfutár megetetése. Aztán a jogellenes adóbevezetés a lakossággal szemben. Ez a kommunális adó, aminek behajtása érdekében a jegyző minden eszközt megragadva fenyegetődzik. Hol 200 ezres pénzbírságot, hol fekete listát emleget. Aztán kitiltották az önkormányzat előtti parlagon álló telekről a kettős keresztet. Pedig az még ott, abban a rendezetlen környezetben akár városi jelkép is lehetett volna. Biztos zavarta a Horváth szemét, hogy kinézve a városháza ablakán, egy ősi keresztény jelképpel találja szemben magát. Ezért kitiltották. Aztán ugyanez az ember jó üzletet látott az Ágasház felújításában. Egyes helyekről pénzt koldultak rá, majd több milliót mégis elszámoltak rá, miközben elcseszték az egészet. Közben több százezerért fű alatt eltiporták a védett közöstelkes területen álló népi lakóházat. Erre is elszámoltak egy csomó pénzt úgy, hogy a bontást kiadták vállalkozóknak. Aztán stikában meg kiküldték az önkormányzati Ifát, hogy a városháza költségére hordja el a bontási törmeléket a bezárt, rekultivációra váró lerakóba. Ez aztán a pofátlan tolvajlás. Horváth Zoltán a testület előtti számonkérésen erre azt válaszolta, hogy ez szakmai kérdés. Pofátlanság. Közben eszükbe nem jut, hogy olyat tegyenek, ami a városban élők számára is kedvező, vagy előnyös lenne. Csak a számukra kedvező, a haveroknak előnyös dolgokkal etetik egymást. A felszíni vasúti átjárókkal nem foglalkoznak. Oda nem hogy milliókat, hanem aprót sem költenek. Az utak továbbra is rendezetlenek. Járda alig van a városban. Másutt meg a közvilágítás hiányzik. A közterületfelügyelet és a helyi rendőrség csak a városi elit kiszolgálója. A hatáskörükhöz tartozó közterületen folyó kihágásokkal nem foglalkoznak. A közlekedés gyalázatos. A vonatok késnek, a MÁV megbízhatatlan. A Volán ritka és túlzsúfolt. A városházán erről persze mit sem tudnak. Bukodi szerint a lakosság csak a sínek alatt húzódó aluljáró felújítását kérte. Ezzel az indokkal nosza újabb lehetőséget leltek máris egy szintén 3-4 milliós pénzköltésre. Mert a Bajcsyn dolgozó hivatalnoki észjárás szerint ez a módi. Állítólag Ócsa lakosságának erre van szüksége. A tolmács ehhez maga Horváth Tamás és társa a főépítész, az ifjonc tanítvány, Horváth Tamás. Ők mondják meg, hogy az aluljáró felújítására szükség van, a Lakatosház rendbetételére pedig nincs szükség. Ők döntöttek arról, felhatalmazás nélkül, hogy azt elbontsák. Aztán, hogy Alsópakonyban a télre nem rendezik az ivóvizet, de majd ha megépül az ottani sablontelep, akkor annak szennyvizét ide vezetik. Ők voltak azok, akik azt mondták, hogy a város infrastruktúrája, benne a helyi emberekkel elviselik és elbírják az ottani életvitel járulékos terheit, ami majd itt a városban élőket terheli. Tapsoljuk meg.

    VálaszTörlés
  11. A több lovon ülőnek nagyobb az esélye rá, hogy előbb-utóbb kilógjon alóla valahol a lóláb.
    A Horváthék alatt már rendesen látszik a pata.

    VálaszTörlés
  12. Jól szóltatok!
    Amikor a laptopokról és a város állapotáról érdeklődnek náluk, csendben lapulnak valahol.
    És, még ők emlegetik hitelességet.

    VálaszTörlés
  13. Olvasom, hogy a két Horváth a Szociális Családiház-építési program helyi felelős ügyintézője. Miben rejlik az a felelősség ami terheli őket? Eddig ugyanis még semmiért nem feleltek.

    VálaszTörlés
  14. Üdv mindenki!
    Vajon szeretett alpolgármesterünk milyen stratégiát talált ki, hogy ezeken a dolgokon változtasson?
    Vagy csak a munka végezetével beül kedvenc autójába, átautózik a hivatalba, majd átcsorog a kultúrba, kedvenc helyére és egy pár sör után rájön, hogy ez túl nagy falat számára,majd a következő rundó után bátorságot merítve úgy dönt, majd csak megoldódik magától, vagy nem! A hülye nép, meg amúgy sem érti.
    Azátn csak nyilatkozik valamelyik újságnak és a gagyi tévének valami oltári ökörséget, és csodálkozik, hogy rajtunk röhög a fél ország! De az tényleg nem semmi ,hogy a negatív hírekben előkelő helyet foglalunk el!
    Kíváncsi lennék rá, hogy mennyire tud nyugodtan az emberek szemébe nézni? Józanul.
    És ilyenkor hol van az ő jobb keze, a jövő nagy reménysége Zolika az ifjú titán, a városi segédkártevő?

    VálaszTörlés
  15. A falunk egy csodálatos kis falu volt valamikor,csak az okok amiket vagy tudnak mások vagy nem(bár a közömbösség sajnos sokaknál kialakult)pont nagyiívben mindenki mindent.Akkor meg ne csodálkozzunk azon ,hogy szemfüles emberek (név már nem kell hiszen köztudott)kihasználják azt hogy ez egy alvó falu lett,és itt úgysem kér senki sem számon csak max. a blog ír meg dolgokat,de mivel az emberek közömbössel nem is foglalkoznak vele.De azon mindenki felháborodik ,hogy miért nincs ez ,meg az,?

    VálaszTörlés