A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. augusztus 23., csütörtök

Valaki mindig becsapja az embereket ( - lásd kormány, Alsópakony, Ócsa)

Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja szerdán, budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: bár a kormány a devizahitelesek megmentését ígérte, a tavalyi 23-ról az idén 35 százalékra nőtt azoknak a lakossági jelzáloghiteleknek az aránya, amelyek esetében késve fizetik a törlesztőrészletet.

A politikus szerint a Nemzeti Eszközkezelő "fiktív szervezet" maradt, mivel az idén eddig a tervezett nyolcezer helyett mindössze nyolc lakást vásárolt meg bajba jutott hitelesektől. A rászorulók becsapásaként értékelte az ócsai lakótelep felépítéséről szóló ígéretet is, megjegyezve, hogy a "szocgettó" létrehozását az MSZP az elejétől ellenezte.


Közben Ócsa város vezetése tehetetlenül vergődik a saját csapdájában, és maga sem tesz eleget az emberek megsegítése, vagy a lehetőségek kihasználása érdekében. 

Alsópakonyon a helyzet változatlanul rossz. Továbbra sincs korszerű és normálisnak mondható ivóvíz és közműellátás. Rengeteg a hálózatban pangó víz, ami ma már megengedhetetlen, a követelményeknek nem megfelelő. Az ottani víznyerőt  tisztítani, korszerűsíteni kellene. Ezzel a városvezetés is tisztában van , hiszen erről maga az alpolgármester számolt be, amikor a testület elé tárta az ottani áldatlan viszonyokat. Ezt követően Horváth Tamás javaslatára a képviselő-testület el is fogadott egy tervet, mely szerint javítják a víznyerő és a hálózatba jutó víz minőségén. Azt tervezték, hogy leválnak víztoronyról, és helyette szivattyús, hidroforos rendszerrel biztosítják a megfelelő hálózati nyomást. 
Amikor azonban ezt a felvetést visszavonták, akkor az ott élőket hagyták magukra, vagy ha úgy tetszik cserben.  
És ez nem első eset. A tanyafejlesztési pályázatból való visszalépés szintén egy olyan szituáció volt, amivel az alsópakonyi közösség szenvedett hátrányt. 
Ócsa városvezetése ezekkel a tettekkel gyakorlatilag magára hagyta és kiszolgáltatta Alsópakony lakosságát.
Közben az út túloldalára tervezett "kormányzati negyed", vagyis a devizatelepként közszájon forgó  projekt sem akar megvalósulni. A tavalyi ígéretek már messze elszálltak, és a befogadó városon belüli szerény fejlesztések sem valósultak meg.  
Ócsa az eltelt egy év alatt semmit nem haladt előre ez ügyben. Ma is ugyanolyan felkészületlen, mint korábban. A kormány a város közt folyó tárgyalások során nem sikerült pozitívumokat elérni.   
Ócsa nem is kapott semmi pluszt. 
Az alsópakonyon létesítendő majdani új-telep szennyvízén és nyűgén kívül.  Az óvoda és a bölcsőde beruházás még várat magára. Az iskola felkészítéséről meg szó sem, volt, mert előre kijelentették, hogy az fogadni képes az első hullámot. Igaz, a szeptemberi beiratkozások rendjének már úgy kellett volna zajlania, hogy számoljanak a betelepülőkkel, de erről még semmiféle valós tény, vagy adat nem ismert.  Alsópakonyon még az építkezés sem kezdődött el. Az induló osztályok száma létszámának meghatározása szempontjából azonban a vezetés most augusztus végén sem számolhat a beígérttel.  Ilyen, és ennyire bizonytalan,  tényezőkkel senki sem kalkulálhat.  
Ócsa város önkormányzata és a Halászy iskola, az oda beirtottak is addig járnak jól, míg az új-telep ismeretlen jövevényei nem terhelik le a teljes belső kapacitást. Erre ugyanis nem csak a városháza, az ellátó rendszer, a pedagógusok, de még az itt élő emberek sincsenek felkészülve. (Még szerencse, hogy a kormány sem áll olyan határozottan ez ügyben a lábán.)

A jelen kor legnagyobb vesztesei a beültetett és magukra hagyott alsópakonyi "őslakosok", vagyis a ma ott élők, valamint a becsődölt, kilakoltatás előtt álló behintáztatott devizahitelesek.


Az MSZP arra kíváncsi, hogy mit gondol minderről Orbán Viktor.
Korózs Lajos úgy fogalmazott: az általuk javasolt "fordított konzultáció" - amelynek során a kormányfő fejtené ki véleményét az említett problémákról - a kormányzati konzultációkkal szemben valóban az emberek gondjairól szólna, ráadásul "egy huncut fillérjébe sem kerülne senkinek".

*

2 megjegyzés:

  1. Neked mire ekkora az arcod csoda csatár?
    A 160 centidre?

    Ki a fa..nak képzeled magad dugó Dani?

    Hazudsz össze-vissza, ráadásul teszed mindezt ostoba, kioktató, bunkó módon, mert még ahhoz is hülye vagy, hogy hihetően add elő magad.
    De hát azzal a műveltségi szinttel, amivel rendelkezel, mit várjon tőled az ember.
    Szánalmas és nevetséges bohóca vagy a helyi közéletnek.


    VálaszTörlés
  2. Csodacsatár?
    Kis mit ugrálsz chipses aki most végre érzi magát valakinek.
    Magasságokba emelték külső segítséggel hogy ezzel ellensúlyozzák a mélységét.
    Tehetségtelen és még a Horváth arrogáns ki ha én nem stílusát is átvette.

    VálaszTörlés