A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. augusztus 14., kedd

Miközben az Eu és az IMF virtuális frontot áll, addig a kormány törleszt (- tartásdíj)

MIKÖZBEN készenléti, megerősítő hitelt  várna az IMF-től a magyar kormány, addig is - az elődök nyomán - e hónapban 700 millió euró törlesztést fizetünk. 

Augusztusban 700 millió euró az ország fizetési kötelezettsége a valutaalapnak  

Pénteken volt esedékes a magyar állam számára egy 649 millió eurós tőkerészű hitel törlesztése a Nemzetközi Valutaalapnak, ami aktuális árfolyamon számítva mintegy 180 milliárd forintot tesz ki. Az ebben a hónapban fizetendő kamatokkal együtt közel 700 millió euró az augusztusi pénzügyi teher - írta a portfolio.hu.

A gazdasági hírportál az IMF oldalán elérhető adatokra hivatkozva közölte, hogy pénteken 527 millió SDR-nyi tartozást kell kifizetnie a magyar államnak a 2008-2009-ben felvett hitelcsomagból. Ez az árfolyamok figyelembevételével mintegy 649 millió eurót tesz ki.

A portfolio.hu szerint az idei évben tőkerészként, illetve kamatként összesen közel 3,5 milliárd eurót kell hogy kifizessen az állam az IMF-nek, ezt jövőre 4,8, 2014-ben 0,7 milliárd eurós további kötelezettség követ. 2014-ben az Európai Bizottságnak is teljesíteni kell egy 2 milliárd eurós hitelrészt és annak kamatait. Azt követően már csak egyszer áll fenn törlesztési kötelezettség: 2016 második negyedévében egy 1,5 milliárd eurós tőkerész plusz a kamatai - olvasható a portfolio.hu beszámolójában.
*

1 megjegyzés:

  1. Sajnos ez a kormány is segített, hogy a rövidlejáratú hitelt eltékozolják.
    Amikor hatalomra került az akkori készenléti hitelt azonnal lehívta és nem gondolva arra, hogy ennek a törlesztése igen hamar meg fog kezdődni, elköltötte.
    Ez a teher bizony az ő rossz döntésük miatt nyomja az ország lakosságának vállát.

    VálaszTörlés