A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. augusztus 29., szerda

Egy meglehetősen jó képességű ember szürke hétköznapjából ( - eseti napló)

Az természetesen nem meglepő, hogy a középfokú angol nyelvvizsgájára készülő polgármester - ami számára pénzbeli előrelépéssel jár - egyre több dologhoz kezd érteni. Lassan valóban mesterré válik.?
 
Így már nem csak más nyelven, (lásd barátságos, pökhendi, lekezelő, english,) kezd beszélni, hanem képes már akként is cselekedni. Ezért van az, hogy már környezetvédelmi, meteorológusi szakkommentálásokat  is bevállal.

Ezt igazolja írásos anyaga, amiben szinte szakértőként kijelenti, hogy az egykori szeméttelep rekultivációja minden hiányosságoktól mentesen, rendben zajlott. Vagyis egy-személyében kiállt a dabasi székhelyű,  elsősorban közúti szállítmányozással foglalkozó Truck Trio Kft, valamint a helyi ÖKO-HÍD Bt (Szűcs László) mellett és helyett, amikor képviselői interpellációra kijelentette, hogy nem igaz, miszerint a rekultivált hulladéklerakón nincs meg az 50 cm töltőföld fedés, valamint a 30 cm méter humuszban gazdag termőföld.

Ezzel maga is szakértővé avanzsálódott, hiszen a tudtunkkal nincs olyan szakmunka, mely visszaigazolná a  Zöld Válasz által dokumentáltak ellenkezőjét. Márpedig a Zöld Válasz nemzeti radikális környezet- és fogyasztóvédők megállapításai adták eddig az utolsó hozzáértő véleményt. Bukodi Károly ezt igyekszik űberelni a saját tudásával, amikor cáfolja a zöld szervezet és a képviselő interpellációban olvasható felvetéseit. Ehhez pedig megalapozott információ, vagy tudás kell. De mi lehet az, amit Bukodi Károly polgármester tud, és a dabasi szállítmányozó cég, vagy az ócsai illetőségű Bt, nem? Ugyanis a polgármester a felvetéssel nem a kivitelezőhöz és nem a átvevőhöz (Szűcs László) fordult a kifogások  kapcsán, hanem saját hatáskörben eljárva, magára vállalta-vállalva személyeskedőn adta meg azt a választ, amit a szakma állítólag nem tud.  Ezért véljük, hogy Bukodi Károly környezetvédelmi szakvéleményt adó (szak)kommentátor lett. 

De mindez nem elég, mert a polgármester még ennél is tovább lép, amikor  kijelenti, hogy Ócsa területére, (mert ugyebár a hulladéklerakó mégis csak itt van) özönvízszerű esőzés hullott.  Aztán a vállalkozások helyett ismét a saját kútfőből merítve folytatja, hogy meg kell várni "a nyár végét, amikor a nagy esőzések megszűnnek".  Ezzel valóban egy új, immár meteorológiai képességgel megáldott szakértést kaphattunk. Tehát városunk polgármestere a meteorológia tudományában is jártas lett és új ismérvekkel szembesítette a világot. Elvégre mit beszélnek itt csapadék mentes nyárról, szikkadáságról, forróságról és szárazságról amikor Bukodi Károly mindennek ellentmond.  És azt mondom igaza van. Sőt annyira igaza van, hogy ezt a képviselő-testület többsége akár meg is szavazza. 

Én a helyébe még törvénybe is iktatnám, hogy tudja meg a nép, ki az úr a házban. 


Jó lenne, ha ezek után nem a hülye tévét bámulná, a gagyi rádiót hallgatná a delikvens, hanem az olyan klasszikusokat, mint aki Ócsán városvezetői pozícióban van, és értünk, a köznek publikál. 

Nos, nem folytatom, és nem firtatom a polgármester érveit és képességeit, de azért engedtessék meg számomra az, hogy amit mások, valamint magam is tapasztalok, azt előrébb helyezvén a polgármesteri beszédnél, higgyem és tudjam.  Főleg, ha kimondottan jól látszik, hogy a rekultivált hulladéklerakó nem kapta meg az előírt vastagságú fedést. A töltőföld réteg nem éri el az 50 cm-t, és a zárás sem termőfölddel történt. 

Aztán az is tény, hogy az idei nyár kimondottan csapadékmentes és száraz, ami szintén ellenben van a polgármester úr megállapításaival, - hiszen ezt az erre hivatott szakszolgálat szakvéleménye támasztja alá.  Ez nem más mint az Országos Meteorológiai Szolgálat.

És ha már itt tartunk. 

Akkor inkább fogadom el szakértőként a Zöld Válasz erre szakosodott gárdáját, mint a hozzá nem értő helyi politikus magyarázkodását. 

Persze nekünk mindez már nem újdonság, mert ez az új stílus, ami meghonosodni látszik a városvezetés háza táján, kezd biztosíték nélkül is cirkulálni. (A biztosítékot már korábban kicsapták.) 

De azért azt tisztázzuk, hogy a rekultivált szeméttelep kivitelezési munkálataira a pályázatra fordítottakon túl, a város ma is úgy költ pénzt és eszközt, hogy az korábban nem volt sehol levezetve. Ma úgy locsolja az Unifor-Team a nitráttal és nehézfémmel terhelt szennyezett vizet a felszíni környezetre, mint mérgezett esőt a költségvetés és az itt élők kárára, büntetlenül. Mindehhez persze valamelyik városvezető hozzájárulása is kellett, mert különben nem kaptak volna hozzá eszközt, pénzt és engedélyt. 


Most ennek keretében szivattyúzták a nem erre való kútból a vízügyi hatóság tudta és engedélye nélkül a vizet, amit a városi tömlőn szállítanak a roskadozó szarkofágra és ott locsolják szét a pénzünkből. Ezzel a mérgezett szennyel ápoltatják, gondozzák a területet. Ráadásul a vállalkozó kövét is a mi pénzünkkel őriztetik, várva a polgármester által meghatározott jobb időt.  Persze igaza van a  városházi mesternek, amikor szót emel a kifogásokkal szemben, mert ezzel úgy gondolja, hogy erre senki másnak nincs joga, s felhatalmazása rajta kívül.


Ráadásul ezeknek a tárgyi eszközöknek a kihelyezése, működtetése, energiával ellátása, mind a városi büdzsét terheli a pályázatot nyert kivitelező, (Truck Trio Kft) és a felelős műszaki átvevő (ÖKO-HÍD Bt, Szűcs László) helyett, - ahogy a polgármester is átveszi azt a felelősségteljes feladatot - a vállalkozók helyett, - amiről az egész történet szól.  Vagyis ami nem inge, azt ne vegye. Akinek meg az, azt jól lenne már végre nem csak kiruháztatni, hanem gatyába rázni. 

Elvégre több mint 100 milliós ez az üzlet.
*

10 megjegyzés:

  1. Bukodi már már Szűcs Lajos szerű magasságokba emelkedik.
    Legalább is ami az aranyköpéseket illeti.
    Ha így folytatja, még akárki vagy akármi is lehet belőle.
    Az esze adott hozzá.
    Mert ügye a lényeg, hogy "pozíciónknál" fogva, minél lenézőbb, minél kioktatóbb magatartást tanúsítsunk, még ha hülyét is csinálunk közben magunkból.

    VálaszTörlés
  2. Na ebből is csak az látszik, hogy ez a semmirekellő SZAKÉRTŐI kormány akkora kuplerájt és káoszt csinált ebből az országból.

    VálaszTörlés
  3. Karcsi!
    Jövő héten, milyen idő lesz?
    Számíthatunk esőre?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Száraz lesz az ősz. Roppant csapadékos volt a nyár. Ez viselte meg a szemetet. Ezért rogyott meg.

      Törlés
  4. Állítólag a Katedrális után, itt Ócsán forgatják az esőember c. film második részét.

    VálaszTörlés
  5. Ja ja.
    És, most hogy beköszönt ez a bizonyos száraz ősz, helyre lehet hozni, amit a csapadékos nyár tönkre tett.
    Mindezt flegmán, félvárról, ahogy a nagy mentorok tanították.

    Már majdnem félre értettem, hogy kit viselt meg a csapadék, és ki rogyott meg, de aztán átolvasva az előzményeket, már vágtam, hogy ez a szemét nem az a szemét.

    VálaszTörlés
  6. Te ezek ott hárman a képen, hova sietnek elfele?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mennek a kábeltolvajok után.

      Törlés
    2. Szerintem az a Gyorskocsi u.
      A táskában meg fogkefe van.

      Törlés
    3. Maguktól ezek oda nem mennek be ilyen lelkesen.

      Törlés