A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. augusztus 16., csütörtök

Kőszegi sokkalta hazafibb, mint úgy általában a fideszesek - vagy például Ócsa vezetése

Kőszegi Zoltán, Dabas  polgármestereként szinte szomszédként ismert. De ha a parlamenti kiosztást tekintjük, akkor is pár sorral előrébb jár Szűcs Lajosnál, aki ügyebár ócsai.

Kapisztrán-torony az 555. éves Nándorfehérvári diadal emlékére épült
Kőszegi Zoltán az a politikus polgármester, aki az ócsai Fideszesekkel szemben képes megemlékezni Trianonról, annak évfordulóján. De képes harangtornyot emeltetni és annak méltó keretet adni, amikor fél Európa delente ezért harangozik.

Ócsán ugyebár ezért már két éve folyamatosan szót emelünk, de valahogy csak nem akar a tudatukba férni, hogy a nemzeti összetartozás napján egy megemlékezéssel felhívják a figyelmet az diktátumos elcsatolásra, a magyarság egységére, az összetartozására. Ócsán képtelenek (ez esetben is) jól helyesen cselekedni. 

Kőszegi viszont képes és tud ennek megfelelő hangot, teret és külcsínt adni. Ő mer nagyot álmodni. Sőt! Szerinte akár nyolc év múlva fel lehet vetni a határrevízió kérdését is.

Dabas polgármestere




Ahogy a Krónika írja, Kőszegi a vasárnap véget ért, „nemzetpolitikai műhelyként és fesztiválként” működő EMI-táborban nyilatkozott így a székelyföldi Borzonton, amikor egy pódiumbeszélgetés során a hallgatóságból valaki felvetette, hogy miért autonómiáról, és miért nem Trianon revíziójáról esik szó. A Fidesz parlamenti képviselője úgy vélte, ha pártja tud tovább erősödni, és Magyarországot gazdasági és más tekintetben is sikerül erős országgá tenni, akkor hivatalosan is fel lehet vetni a revízió kérdéseit – Kőszegi meglátása szerint ez akár már nyolc év múlva megtörténhet.

A megjegyzésnek van némi pikantériája, Kőszegi előtt ugyanis Balczó Zoltán, az Országgyűlés jobbikos alelnöke beszélt a revízióról, valamivel visszafogottabban, mint a fideszes politikus. Mint Balczó elárulta, szerinte a jelenlegi világpolitikai kontextusban semmiféle lehetőség nincs Trianon felülvizsgálatára; bár vannak, akik ezt arra hivatkozva kérnék, hogy az egyezményt aláíró országok már nem is léteznek, a dologra „reális kilátás” így sem adódik – derül ki a Krónika cikkéből.


Koszegi_Zoltan_EMI.jpg

Sokáig kellett várni rá, de megérte: nem kizárt, hogy már nyolc év múlva, a trianoni béke századik évfordulóján hivatalosan is fel lehet vetni a revízió kérdését. Ezt Kőszegi Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője jelentette be az Erdélyi Magyar Ifjak Borzonton rendezett, hagyományos nyári táborában. Kőszegi szerint ehhez mindössze annyi kell, hogy a Fidesz tovább tudjon erősödni, és sikerüljön hazánkat gazdasági és más tekintetben is erős országgá tenni.

  *

4 megjegyzés:

  1. Amíg az ismert, semmitmondó tagok vannak a Kulturális bizottságban, és olyan elnökli azt, mint az Ibolya, addig itt ne várjon senki semmi nemzeti jellegű megnyílvánulást a kötelezőn előíárnyzotton túl.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért ebben nyakig benne van a Bukodi a Horváth, és a többi semmirekellő, alkalmatlan képviselő is, akik mind azon vannak, hogy elsíbolják a központi megemlékezést!

      Törlés
    2. A Döntire, Incefire és a Törökre is gondolsz (?), mert egy szót sem szóltak az egészért!

      Törlés
    3. Nem tudom ki vagy, és honnan szeded az információt, de Inczeffy Szabolcs volt az aki előterjesztést nyújtott be a méltó megemlékezésre. Igen, ezt nem fogadták el. Név szerint Kardos, Gallai, Buza, Bukodiné, Horváth, Bukodi. Török ha jól tudom tartózkodott. Talán a Dönti is.
      Azonban ezt mégis csak a KB-nak, mint kulturális szervezet, az iskolának, talán az egyházaknak és végül a műv háznak kéne ösztönöznie, ha már a város két tökfeje Köszegivel szemben ezt nem protezsálja.

      Törlés