A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. november 26., hétfő

Sportot űzünk a pénztelenségből - bölcsödére nincs pénz és óvoda bővítés sem igen várható

Mint ismert, Ócsa város fideszes vezetője amolyan orbáni karaktert személyesít meg amikor a sport iránti sportbeli vonatkozásait tekintjük. 

Bukodi Károly személyes igénye és elgondolása valósul meg, amikor a felcsúti csatár módjára lép pályára és valósítja meg törpönszőtt álmait az irányítása alatt levő városkában. Így, személyes közbenjárásával alakul az ócsai mini stadion. és a helyi sport élet. Ehhez  méltón igazodva az ócsai sportegyesület (Ócsa Város Sportegyesület) kiemelt támogatást élvez. A megszokott 3 milliós éves kereten túl további milliókat vontak be a pálya rekonstrukció néven futó vezetői álomba.

Bukodi Károly polgármester, az Ócsa Se elnöke szerint ez egy fontos és szükséges döntés, mert a város nem maradhat el ezen a téren sem. Testület előtti hivatkozásában elmondta, hogy a szomszédos településeken jobb körülmények adottak, ami méltatlan Ócsához. Ezért kérte, hogy a költségvetés idei céltartalékainak terhére szavazzanak meg a pályára további 5 millió forintot. A pénz indoklásaként elmondta, hogy futópálya, távolugró sánc, súlylökő pálya, új gyepszőnyeg, beépített öntözőrendszer, kerítés, világítás és lelátóépítés szerepel a tervekben, amit a jelen állás szerint nem tudnak megvalósítani. Továbbá hozzátette, hogy a minisztérium által bevezetett mindennapos iskolai testnevelés órák megtartásához szükség van a sportpálya megépítésére, hiszen a Halászy Károly iskola tornaterme nem képes befogadni a megnövekedett létszámot. Erre a képviselő-testület a városi büdzséből a kért milliókat 133/2012. /VIII. 29./ ÖK. határozattal megszavazta a polgármester-egyesületi elnöknek.

Ezt megelőzően május 31.-e lejárati idővel a foci pálya füvesítésére 8.411.310,- Ft értékben kötött szerződést az önkormányzat.
Míg a nyár derekán napvilágot látott TAO támogatási rendszeren keresztül az Ócsa SE  15.226.896,- Ft jóváhagyott támogatásban részesül.
Mindezek ellenére a városi sportpályáról a közpénzzel terhelten fizető lakosságot kizárták és azt a képviselőink határozottan térítésmentes (ingyenes)  formában az Ócsa Se használatára  engedményezték.


Ezzel szemben a Horváth Tamás alpolgármesterre hivatkozó Népszabadság írásából kiderül, hogy a településnek a kétcsoportos bölcsőde felépítésére nyert 150 millió forint uniós támogatás ellenére az önrészre már nincs pénze, így arra külön pályáznak, máskülönben nem tudják azt megvalósítani.
Az óvodabővítés terve pedig nagy valószínűséggel ismét polcra kerül, mert a fizetett terveket és a pályázatot forráshiány miatt a tartalék projektek közé tették. A meglévő intézményben már most telt házat jelentettek és  várólistát vezetnek.

Ezért erősen úgy tűnik hogy egy szűk ócsai rétegnek előbb lesz a sport hobbijukhoz lehetőségük, mint a gyermekek előírt megfelelő elhelyezéséhez és egészséges fejlődéséhez intézményük.
*

6 megjegyzés:

  1. Azt nem értem, hogy a polgármester hogyan szavaztathatja meg, hogy az általa vezetett sportegyesület ennyi pénzt kapjon. Ezek a képviselők ennyire nem értik, hogy miért lettek odaküldve? Talán akkor kérjenek tanácsot a hivatal által oly sok esetben alkalmazott tanácsadóktól, hiszen elég nagy összegeket fizetnek a tanácsokért, hátha ehhez is értenek.
    Ez ugyan olyan tragédia a település számára, mint a garázsnagyságú házak kint a nagy semmiben.
    Szégyen ez a vezetés, és sajnos az alpolgármester is csak röhögött mikor a riporter megkérdezte, hogy az önerő meg van-e, a válasza az volt, hogy nincs, majd lesz valahogy. Nekik ez így természetes. Sajnos.

    VálaszTörlés
  2. Majd kettő év múlva megköszönjük neki a fáradozásait.
    Tomikán meg csak röhögni kell, azt szereti.

    VálaszTörlés
  3. A sajtóban sajnos arról lehet olvasni, hogy nincs meg az önrész, csak azt nem értem, akkor hogyan fogják lehívni a megnyert pénzeket, vagy ahhoz nem is kell az önrész?

    VálaszTörlés
  4. Én azt hallottam a rendkivüli üllésen, hogy önrész gyanánt felajánlották az illetményüket. Benne lesz a következő Kibíróban is, közvetlen a Szűcs futtatása utáni oldalon.

    VálaszTörlés
  5. "Ezek a képviselők mennyi áldozatra képesek?" Kár, hogy ennek még a gondolata sem igaz.
    Csak úgy megkérdezem, tudja valaki hová lett az elnök úrról és a teniszszövetségéről szóló cikk(?), mert úgy látom az bizony eltűnt. Csak nem kifogásolt valaki valamit?

    VálaszTörlés
  6. Na, előkerült, már azt hittem, hogy ez a "fontos cikk" valami oknál fogva törlődött.

    VálaszTörlés