A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. november 6., kedd

Kutyatartók figyelmébe: fogytán az idő kedvencünk chippel való megjelölésére


Januártól csak elektronikus azonosítóval, közismert nevén chippel megjelölve tarthatók a négy hónapnál idősebb kutyák - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Idén nyáron szigorodtak az állattartási szabályok. Pontosan meg lett határozva mekkora területen lehet huzamosabb ideig tartani az állatokat, és hány méteres lánccal lehet kikötni őket. Az év végéig kötelező lesz a kutyákat chippel ellátni. A szabályokat érdemes betartani, hiszen komoly büntetésre számíthat az, aki megszegi ezeket.

Az ilyen estek kapcsán, és ezek elkerülésért szükséges a törvényi szabályozás - megmentőre várva

A szaktárca hangsúlyozta: az egyedi azonosítóval nem rendelkező állatok gazdáinak még három hónap áll rendelkezésére, hogy elvégeztessék a szükséges állatorvosi beavatkozást, amelyet a jegyző és az Állategészségügyi hatóság ellenőriz.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény kimondja, hogy a kutya chippel történő megjelöléséért önköltségi áron 3.500 forint számolható el, és kérhető az állat tartójától, amely magában foglalja a készülék árát, a beültetés díját és az országos eb-adatbázisba való regisztráció díját is. Azonban ebben nincs benne az alapellátás összege, a vizsgálati díj és a kiszállási költség.
 *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése