A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. november 25., vasárnap

Faluvédőkből Polgárőrség - átalakulás, (nyilatkozatok,) és felhívás


Szűcs Lajos, fideszes országgyűlési képviselő - aki az ócsai polgárőr-egyesület tagja - megjegyezte: nem lehet a helyben élőktől elvenni azt a jogot, hogy saját életükről döntsenek, de hangsúlyozta: "az állam az egyetlen, amely dönthet jogról, szabályokról, és csak az állam szabhatja meg a kereteket, a feladatot nem adjuk és nem adhatjuk át másnak, és ebben nem ismerünk kompromisszumot". - nyilatkozta 2011-ben, jelezve, hogy mennyire nincs szükség szabad csapatokra és nem kívánatos a Szebb Jövő.

A rend és a közbizalom megteremtésében, megőrzésében "nem politikai vihart kavaró szervezetekre", a több mint kétezer egyesület közé "éket verő szabadcsapatokra" van szükség - hangsúlyozták a felszólalók, a polgárőrség anyagi és morális megerősítését, az önkormányzatokkal való együttműködésük szorosabbra fűzését sürgetve.

Azóta aztán Ócsán is változások történtek. A helyi Polgárőrségen belül és azon túl, amikor az önkormányzat sem kívánta már fenntartani a régi rendet.   

Bukodi Károly polgármester az október 31.-ei ülésen számolt be arról, hogy a Faluvédő Egyesület közgyűlést tartott, ahol Szabó András elnök bejelentette lemondását. Ezt követően új elnököt és elnökséget választottak. A taggyűlés Boros Tibort választotta meg egyesületi elnöknek. Elmondja még, hogy létrejött az Ócsa Város Közbiztonságáért Alapítvány, amit Mezei Tamás körzeti rendőr szorgalmazott. Ez az alapítvány nem csak a rendőrök, hanem a polgárőrök munkáját is támogathatja
Ezzel a korábban Szövetség Ócsáért Faluvédő Egyesület néven működő szervezet átalakult Ócsa Városi Polgárőrséggé. A közhasznú egyesületté válás azért volt rendkívül fontos, hogy a támogatásokat, adományokat, pályázati pénzeket fogadni tudják.

„Szeretnénk, ha megújulna, felfrissülne az ócsai polgárőrség csapata. Új céljaink között szerepel, hogy a korábbinál sokkal nagyobb elfogadottságot érjünk el a lakosság körében. Mindehhez az is kell, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk a nyilvánosságra, honlapot fogunk készíteni, ahol mindenki tájékozódhat a munkánkról, illetve az internetes közösségi oldalakon is aktívan szeretnénk szerepelni. Fontosnak tartom, hogy a fiatalokat szélesebb körben bevonjuk, tájékoztassuk őket a polgárőri munkáról, ezt nemcsak az általuk használt internetes helyeken fogjuk megtenni, hanem terveim szerint iskolai látogatások során bővítenénk ismereteiket a polgárőr szervezetről.” - nyilatkozta a megválasztott új elnök.

Akinek segítségre van szüksége, a következő telefonszámokon éjjel-nappal hívhatja a polgárőröket:
  • 30-9944925,  30-9944923,  30-6886056


Időközben megalakult az Ócsa Városi Polgárőrség Ifjúsági tagozat
Ennek keretében szeretnék ha az ifjúság is részt vállalna városunkban a rend és a tisztaság megtartása érdekében folyó munkában.
Ezért segítséget szeretnének kérni Őröktől olvasóktól, hogy tagokat toborozhassanak - és lehetőleg minél többet. Szeretnék, ha a blogon megjelenő felhívás elősegítené ezt az építkező folyamatot.


FIATALOK FIGYELEM !

Várjuk jelentkezéseteket az Ócsa városi polgárőrség ifjúsági tagozatába.
Csak annyi teendőtök van hogy elküldtök egy e-mailt a nevetekkel életkorotokkal és Iskolai végzettségetekkel és esetleg a jövővel kapcsolatos elképzeléseteikkel ellátva a következő e-mail címre: ovpifi@freemail.hu

Ha jelentkeztek tagjai lehettek egy olyan közösségnek ahol a fiatalok is tehetnek a városunkban a rend megtartásáért.

A felhívás megjelent az Ócsai Polgárőrség Facebook oldalán is.

Köszönettel:
Ócsa Városi Polgárőrség Ifjúsági tagozat
*

3 megjegyzés:

  1. Ez a nagytehetségű, jó szókinccsel rendelkező talpig becsületes díszpéldány mindenütt ott van?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valamiből meg kell élnie a bohócnak

      Törlés
  2. Köszönöm a korrekt, tárgyilagos tájékoztatást!
    Tisztelettel: Boros Tibor

    VálaszTörlés