A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. november 22., csütörtök

A hazai ecet nyert a Calgon erejével szemben - folyamatosan megtévesztik a vásárlókat

Ki ne ismerné azt az erőszakosságot, amit a pénzbeli fogás reményében a marketing meg nem enged magának. A globalizált világ gazdaságának pénznyerése és pénznyelése nem ismer határokat.

Ebben az elkeseredett harcban, vagyis a határtalan kizsákmányolásban és az ellen szinte felvehetetlen küzdelemben némi öröm, ha egy régi hagyományos szer képes legyőzni a multi ránk akaszkodó fölényét.

A hazai ecet 15 millióra vágta meg a hazug Calgont

Az alábbi hír a reklámokban rejlő megtévesztő nyomulás gyakorlatával szembeálló egyszerű háziasszonyi  tapasztalat győzelmét, a praktikákkal szembeni kiállás példáját mutatja be.

A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt a GVH 15 millió forintra büntette a Calgon magyarországi forgalmazóját, amely ellen a Tudatos Vásárló adott be keresetet. A 1,5 évvel ezelőtti ügyből tehát az ecet került ki győztesen.


A Calgon reklámjában azt állította, hogy a maradi háziasszonyok, akik vízkőoldásra ecetet használnak, ezzel tönkreteszik a mosógépüket. Viszont a Tudatos Vásárló kérésére nem tudták ezt a kijelentésüket bizonyítékokkal alátámasztani. Az ecet lenyomta a Calgont, a forgalmazó pedig fizethet.
*

 Ne hagyd magad megvezetni!

Te láttad a reklámot? Nálad is kicsapta a biztosítékot?
“Az ecet a salátára való, nem a mosógépbe, mivel tönkreteheti az alkatrészeket” – szerepel egy bugyuta vízkőoldó reklámban.

Aki még nem annyira tudatos vásárló, sajnos ez a reklám könnyen megingathatja a hitében. Mint, ahogy  egyértelműen kiderült, a reklám hatásos volt, elérte célját, azaz elbizonytalanított sokatokat.

Ennek nyomán úgy döntöttem, nem megyek el szó nélkül az ismert reklámkampány mellett, s a legkevesebb, hogy az ecet mellé állok és ismét felhívom a figyelmed a sokoldalúságára. Mert bizony az ecet reklámjával nem igen fogsz találkozni a médiában. Olcsósága nem képez elegendő bevételt, így nem áll mögötte egy nagy múltú reklám cég sem, de nem is éri meg a percenként milliókba kerülő tévé spot sem, hisz nyilvánvaló: nem hozna nagy bevételt a zsebükbe. Az ecet reklámjából nem futná újabb luxusautóra vagy egzotikus nyaralásra, gyémántékszerre a feleségnek.

De térjünk inkább a lényegre:

Megnyugtatok mindenkit! Igen, nyugodtan használhatjuk az ecetet a vízkő ellen a mosógépekben (is). Olcsó és hathatós segítség. Sőt! Fertőtleníti is a ruhákat és élénkíti a mosott ruha színét. Ne féljünk, nem lesz ecetszagú a ruha!

Ecet mosáshoz
Használd nyugodtan az ecetet, vagy cseréltess főtőszálat 5-6 évente, mert  még így is olcsóbban kijössz, mint a Calgonnal


Háziasszonyként ezt teszem immár 5 éve: minden mosás alkalmával az öblítős rekeszbe 10%-os ecetet öntök vízzel kb. kétszeresére felhígítva, vagy másik lehetőség, hogy amikor a mosógép már az öblítési fázisban van, megállítod a programot, és 1-1,5 dl ecetet a mosódobra öntesz. A ruha megszáradva nem marad ecet szagú, sőt az ecet még kimondottan jót is tesz a mosott ruhának. - mondja nem egy asszony.

Te mit használsz vízkő ellen? Tégy még egy lépést a környezetvédelemért, és kíméld a pénztárcád.

*

1 megjegyzés:

  1. Bizony-bizony ecetet használunk, kiválóan lehet a háztartás különböző területein alkalmazni.
    Munkásruhák öblítésénél még az olajszagot is megszünteti. Kiváló vízkőoldó hatása is van, és természetesen nem szennyezi a környezetet, mint sok más vegyi anyag.

    VálaszTörlés