A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. november 25., vasárnap

Semmitmondó beszélgetés - riport ( - jövőkép)

Az ősz beálltával fórumokat tart az elkövetkező hetekben Pest Megye Önkormányzata a régió önkormányzatai, piaci szereplői, képviselői, illetve a civil szféra bevonásával a készülő megyei területfejlesztési koncepcióról.

Az egyeztetések állítólagos célja, hogy megalapozzák Pest megye eredményes felkészülését a következő, 2014 és 2020 közötti fejlesztési ciklusra, hogy „A települések versengő ellenfelek helyett együttműködő partnerekké váljanak” – mondta dr. Szűcs Lajos. 

Szűcs Lajos a nem létező területfejlesztési koncepcióról beszélt

Így a még ismeretlen, de állítólag most formálódó területfejlesztési koncepciót próbálja népszerűsíteni és elfogadtatni. Ezért, szervezett térségi összejöveteleket, amolyan tájékoztatókat, más néven úgynevezett egyeztető fórumokat tart Pest Megye Önkormányzata nevében az elnök úr. 

A területfejlesztésről és a területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvény 2012. január 1-jétől hatályos rendelkezései szerint Pest Megye Önkormányzatának kell kidolgoznia és elfogadnia – az országos területfejlesztési koncepcióval összhangban – a megye hosszú távú területfejlesztési koncepcióját, illetve – a megyei területfejlesztési koncepció és területrendezési terv figyelembevételével – a megye fejlesztési programját és az egyes alprogramokat.

Ezért az elnöki kanosszajárás, amit a szebb hangzású konzultáció(k)ra kereszteltek át.

Szűcs Lajos  nyilatkozata (elképzelése) a készülő jövőről - ez lenne a koncepció:


A készülő helyzetértékelés megállapítja, azt a kettősséget, amely miatt újra kell gondolni a megye jövőjét, valamint az önálló megyei régió létrehozását.
 *

1 megjegyzés:

  1. ő mindig beszél csak közben nem mond semmit.Ehhez ért vagy inkább ehhez sem

    VálaszTörlés