A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. szeptember 26., szerda

Soha nem látott pénzek az Ócsa SE-nél ( - kiemelkedően jelentős támogatás a helyi focinak)

73 millió forint támogatást kap 11 sportszervezet, a 14-es választókerületben, a kormány által bevezetett, látvány csapatsportágakat támogató társasági adókedvezményeknek köszönhetően.

Szűcs Lajos választási körzetében az ócsai egyesületi foci (Ócsa SE) a második legmagasabb támogatásban részesülő térségi csapat.  Az ócsai foci, mint ahogy már jeleztük, 15.226.896 Ft állami támogatásban részesült.  Ennél többet csupán Dabas egyik kézilabda csapata kapott. Még a dabasiak két labdarúgó szakosztálya, a Dabas SE, és a Dabas-Gyón FC együtt sem részesült annyi pénzben, mint egyedül Ócsa. Köszönhetően Szűcs Lajos önzetlen közbenjárásának is. 


A látvány-csapatsportágak (jégkorong, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, vízilabda) támogatásával kapcsolatos társasági adókedvezmény (TAO) rendszerének bevezetésével a kormány a magyar sport finanszírozási rendszerében új forrást nyitott. Az ebből a forrásból származó támogatásokat a szervezetek utánpótlás-neveléssel, képzéssel, versenyeztetéssel összefüggő feladatok ellátásához, biztonsági követelmények teljesülését szolgáló infrastruktúra-fejlesztésekhez, tárgyi eszköz beruházásokhoz, felújításokhoz, valamint meghatározott feltételekkel személyi jellegű ráfordításokra használhatják fel.

A Pest megyei egyesületekhez a 2011/2012-es támogatási időszakban a sikeres pályázatok révén - személyi jellegű ráfordítások, tárgyi eszköz beruházás, utánpótlás-nevelési feladatok ellátása, képzések és közreműködői költségek jogcímen - összességében közel 4 milliárd forint közvetett állami támogatás került a TAO kedvezményből.

A körvonalazódni látszó "törpe stadion" bejárata - meg sem látszik rajta  
Ócsa önkormányzata a szokásos évi 3 milliós keretén túl az idei első félévben 15 milliós pénzeszközt vont be a pálya rekonstrukcióba. Bukodi Károly polgármester, az Ócsa SE elnöke elmondta miszerint futópálya, távolugró sánc, súlylökő pálya, új gyepszőnyeg, beépített öntözőrendszer, kerítés, világítás és lelátóépítés szerepel a tervekben. Az eddigi pénzekből ez nem fejezhető be őszre. Ezért felajánlásokat és adományokat vár az egyesület. Mivel ezek a pénzek nem realizálhatók, így a városi képviselőket kérte meg, hogy a költségvetés  második félévi (deficites) kerete terhére szavazzanak meg az egyesületnek további 5 millió forintot. Indoklásként felhozta, hogy a minisztérium által bevezetett mindennapos testnevelési órák megtartásához szükség van a sportpálya megépítésére, hiszen az iskola tornaterme (Horváth Zoltán városi főépítész tervezése) nem képes befogadni a megnövekedett létszámot. 

2009. évben a támogatások révén már sikerült új öltöző épületet kialakítani,  felújítani a lelátó padsorait, valamint világítást kiépíteni a pálya köré - olvasható Bukodi Károly 2010. január 25.-én kelt Közhasznúsági jelentésében.


Most ismét a lelátót és a világítást akarják rendbe tenni - legalábbis, a hivatkozás szerint.

Az ócsai képviselő-testület többsége Kardos Zoltán, a Gazdasági Bizottság elnökének javaslata után megszavazta az újabb támogatást az Ócsa SE javára. 
Így összességében soha nem látott pénzekhez jutott az Ócsa SE  és ezáltal a városi foci.  
*

16 megjegyzés:

  1. A város állapotát illetően lenne ennyire lelkes a mi Károlyunk.

    VálaszTörlés
  2. Ez egy vicc!
    Ha nem olvasom nem hiszem el.
    Szarban a város az itt élők az ország és ez az elmebeteg a sportpályára költi a milliókat.
    Biztosan ez most a legfontosabb.
    Hihetetlen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te sötét! Olvass mást is ne csak fo-lak rágalmait.Pályázati pénz!Ismered ezt a szót?

      Törlés

    2. A legutolsó 5 milla is pályázati pénz volt?
      A többi elherdált, nem pályázati pénzt már nem is említem, mert annyira hülye vagy hogy úgy sem értenéd.
      Hetek óta írogatod a hülyeségeidet, amivel rendszeresen lukra futsz, de te írod másra, hogy sötét.
      Azért én arra kérlek ne hagyd abba, mert így mindenki láthatja, rossz példaként, kikből tudnak megélni helyi vezetőink, és miért tart itt ez a város.

      Törlés
    3. Ezeket a milliókat az elnök nem nyerte, hanem megszavaztatta. A harminc millió felét Ócsa adta össze, nem pedig az unió! Amit most erre a pályára költenek, az nem kerül megépítésre a városban! Ha ezt nem érted, akkor kérj hozzá segítséget, és elmagyarázzák.

      Törlés
    4. Miből gondolod hogy hetek óta írogatok.Lehet lopod az adataimat?Akkor is sötét és kész.Nyaljátok körbe egymást legyetek polgármesterek és meglátjuk mit tudtok összehozni.Vagy csak neked is a pofád nagy mint mindenkinek ebben az országban.messziről ugatni az megy de megoldást egyikőtök sem tud.takarodjon a Bukis?Takarodjon.De akkor te és a többi főokos álljon a város élére és vezessétek ki innen.De kötve hiszem, hogy akármelyikőtök ki merne állni és verni a mellét.Pont ugyanide jutnátok ti is.
      Egyébként jókat röhögök rajtatok pont ezért.

      Törlés
  3. Úgy látszik Fideszéknél a hülyeség ragályos.

    VálaszTörlés
  4. Olyan drága lett az ócsai pálya, hogy már használni sem lehet. Teke helyett a Bukodi is csak a grundra jár focizni a választási haverokkal. Érdemes volt milliókat erre könyvelni.

    VálaszTörlés
  5. Nem értem, hogy 2x 15 millió után miért kellett a várost még 5 millióval lehúzni a Buksinak?

    VálaszTörlés
  6. Egyébként, ha már mi pénzünkből szépül, használhatjuk is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ki van zárva.

      Törlés
    2. Szó szerint.
      Azért én örülök, hogy legalább a Bukodi úrnak megvalósulni látszik az álma az atlétikai stadionról és, hogy az ócsai SE beírja magát a történelembe az ő vezetése alatt.
      Ez a beruházás, egy nagy lehetőség a város vezetőinek, hogy leküzdjék a nehéz gazdasági helyzetet, amit az elmúlt nyolc év során nem tudtak megtenni, mert meggátolta őket ebben az előző ciklus vezetése.

      Törlés
    3. Alapjában nincs ezzel baj, ha jut mindenhova pénz, és ez a hóbort nem meggy a városi fejlődés rovására. Mert ugye Ócsán semmi mást nem fejlesztenek, csak a focit, meg a sajátos béreket, és az adóbevételek. Köszönjük, de ilyen áron erre nincs szükség.

      Törlés
    4. Ennyi számolni képtelen sötét hozzászólót!

      Törlés
    5. Akkor számolj nekünk, ne kímélj minket.

      Törlés
  7. Ez egy sportos kisváros. Népszerű a foci és a tenisz.

    VálaszTörlés