A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. szeptember 16., vasárnap

Augusztusban indul a Kormány Szociális Családiház-építési Programja ( - az ígéret földje)

"Szó sincs gettóról, vagy csődtelepről, a Kormány otthonokat épít Ócsán" - nyomatékosította Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján, melyet Bukodi Károly, Ócsa polgármesterével és Szaló Péter a Belügyminisztérium területrendezési és építésügyi helyettes államtitkárral tartott 2011-ben . 


Magyarország Kormánya eleget tesz tavalyi ígéretének – folytatta az államtitkár -, miszerint nem engedi el a kezét egyetlen bajba jutott embernek sem, ezért biztosítja számukra a lakhatást és az újrakezdés lehetőségét. Ennek érdekében született meg az 5 pontos „otthonmentő akcióterv”, és ezért áll fel a Nemzeti Eszközkezelő, melynek fő tevékenysége a fizetésképtelenné vált emberek otthonainak állami kézbe vétele – ismertette az államtitkár. 

Bukodi Károly elmondta: a mai tárgyalás után támogatandó javaslatcsomaggal megy haza. A városvezető szerint a program megvalósulása érdekében fontos a település infrastruktúrájának fejlesztése, amelyről szintén egyeztettek már a Belügyminisztériummal. Az ócsai polgármester hozzátette: személyes tapasztalata szerint a város lakossága nagyrészt támogatja a program megvalósulását, hiszen ez a település előnyére válhat. 

Azóta ismét augusztust írunk. Közben eltelt egy év. Sok minden kiderült. Ahogy az is, hogy nem épült fel a tavaly beígért telep. Aztán ha majd mégis, akkor az nem lesz önellátó, és Ócsa nem nyer az ügyleten. S, hogy mindez sok pénzébe kerül.

Nagy valószínűséggel az idén ebből az egészből már nem lesz ebből semmi.
Ezzel úgy tűnik, devizahitelesek sanyarú sorsára jut  az egész vállalkozás, vagyis bedől egy sor ígéret.
Csupán Ócsa adósította el magát.
Az elmúlt egy év távlatában a város helyzete egyre kilátástalanabb.
*

2 megjegyzés:

  1. Vajon hol szerezte a személyes tapasztalatokat? A vasút állomással szemközti kultúr kávézóban a fogadó óráján?

    VálaszTörlés
  2. Buksikám!
    Csak úgy sugárzik az értelem a képedről. Tudod, hogy hol vagy?

    VálaszTörlés