A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. szeptember 12., szerda

Felsőpakony munkahelyeket teremt ( - például a Thermofoam ott épít új üzemi telephelyet )

Mint beszámoltunk róla, Szűcs Lajos a szomszédos Felsőpakony településen alapkőletételen volt.

Az új, 4.600 négyzetméter hasznos alapterületű épület várhatóan 2013 januárjára készül el, és a jelenlegi huszonkét munkahely további nyolccal bővül.

Alapkőletétel Szűcs Lajos árnyékában - görnyedve a munkagödör felett

Mintegy 200 millió forintos önrésszel és 100 millió forint uniós támogatással jön létre a Pest megyei Felsőpakonyon a Thermofoam Kft. megújuló energiákat hasznosító modern telephelye.

A vállalat nemcsak a gyárát telepíti Felsőpakonyba, hanem a teljes tevékenységét is: irodákat, raktárakat, kiszolgáló egységeket. A vadonatúj csarnok építésekor a legkorszerűbb anyagokat és technológiát alkalmazzák – mondta az ünnepélyes alapkőletétel kapcsán a cég tulajdonosa és ügyvezetője, Pirityi László.

Az épület hűtését-fűtését geotermikus energia hasznosításával, a használati meleg víz temperálását napkollektorokkal, míg a mellékhelyiségek öblítését az összegyűjtött csapadék felhasználásával oldják meg.

Az új, 4.600 négyzetméter hasznos alapterületű épület várhatóan 2013 januárjára készül el, és a jelenlegi huszonkét munkahely további nyolccal bővül. A 2001-ben alapított, több mint 400 millió forint éves árbevételű Thermofoam Kft. polietilén és poliuretán habok, illetve polietilén fóliák feldolgozásával és applikálásával foglalkozik, amelyekből csomagolóanyagokat állít elő. Partnerei egyebek mellett az Audi, a General Electric és a Flextronics.

Szűcs Lajos és Pirityi László
Szűcs Lajos, a területfejlesztésért felelős Pest Megyei Közgyűlés elnöke beszédében kiemelte, hogy a megye vonzerejét nem csak a növekvő lakosságszám jelzi, hanem az ilyen beruházások, amikor egy vállalat a fővárosból kitelepülve az agglomerációba telepíti a gyárát. Hangsúlyozta, hogy a megyei közgyűlés feladata többek között a területi együttműködés megteremtése, illetve a településekben rejlő lehetőségek kiaknázása, koordinálása.
*

1 megjegyzés:

  1. Ócsán egészen különösen aknázzák ki a lehetőségeket. Szűcsnek nincs sok munkája vele. Itt nincs mit leraknia.

    VálaszTörlés