A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. szeptember 8., szombat

Kétarcúság ( - itt az új vezető)


Mihály István már több mint 31 éve (1979! óta) teljesít szolgálatot, ebből 22 évet vezető beosztásokban töltött, a gödöllői előtt az érdi rendőrkapitányságot vezette, és mindkét helyen komoly szakmai sikereket ért el.

A média fokozott figyelmét a tavalyi évben nyerte el, mikor piros lámpákon át száguldva üldözték szolgálati Opeljét, az Andrássy úttól Mogyoródig a budapesti rendőr kollégái. Majd az ügyből természetesen nem lett semmi.

Mindebből az következik, nem gond, hogy - mint a hvg.hu írta - 2009, július 26-án, vasárnap reggel, a Forma-1 magyarországi futamának napján egy Opel vezetője az Andrássy utat használta versenypályának, s áthajtott egy piros jelzésen. Amikor ezt a rendőrök észrevették, az autó után eredtek, hogy igazoltassák a szabálysértő sofőrt. Egészen a M3-as autópálya Hungaroring kihajtójáig üldözték. Ott a gépjármű lehajtott a pályáról, s nyoma veszett.

A rendőrök a rendszám alapján utánajártak, kié az Opel, s a nyomok Mihály István gödöllői rendőrkapitányhoz vezettek. De akkor még nem tudhatták, hogy a rendőrségi vezető - mint a vizsgálat most feltárta - "az előírásoknak megfelelően" vezette autóját.

Arra, hogy a rendőrök miért üldöznek egy autót Mogyoródig, amikor az megkülönböztető jelzést használ, nem tért ki a példás gyorsasággal levezényelt vizsgálat.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése