A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. szeptember 24., hétfő

Ócsa után Vecsés a műsoron ( - hétvégi flórklór)

A hétvége ismét a mulatozásé volt. Ócsán szüreti mulatság felvonulással, és esti bállal egybekötve telt a szombat.  Aki csak tehette, lovaskocsira szállt, és körbejárta a várost. Még a polgármester is őshonos parasztgúnyát öltött és bakra szállva kocsizta be a városi állomásokat áldomásokat. Mert ahol megálltak, ott műsort "csináltak". Zenéltek, táncoltak és koccintottak, a jó hangulat kedvéért. Így van ez már évek óta, szüret idején. 

És nincs ez másként másutt se. Vecsésen vasárnap tartották a Vecsései Káposztafeszt-et. Vecsésen tegnap tényleg minden a káposztáról szólt.

Még maga Szűcs Lajos is, aki csapatban nevezett a népszerűség kedvéért a 12. alkalommal a "faluközpontban" megrendezett hagyományőrző főzőversenyre.

A 2001-ben még csak helyi csoportokat megmozgató délutáni program mára egy egésznapos országos fesztivállá nőtte ki magát, 2009 óta minősített gasztronómiai fesztivál lett a vecsési.

A Káposztafesztivál rendezvényének vásári forgataga a különböző versenyekkel, a hagyományőrző csoportok bemutatkozásával, a gasztronómiai megmérettetéssel az ország minden területéről odavonzotta az érdeklődőket. A fesztivál egyharmadán a helyi egyesületek és baráti körök főztek, szigorúan saját maguk szórakoztatására vagy a főzőversenyen való tisztességes helytállás reményében. 

Szűcs Lajos erre a fesztiváli főzőversenyre nevezett.

A fesztivál egyik nagy kérdése az volt, hogy a főzőversenyben résztvevő csapatok közül kik vehetik át a legjobbnak járó elismeréseket. A káposztás ételeket, az előző évek gyakorlatának megfelelően Benke László mesterszakács és segítői zsűrizték. 

Szűcs Lajos által vezetett "Tisztelt Ház" nevet viselő csapat az előkelő második helyezést érte el a káposztás harcsájával. 

Ehhez ezúton gratulálunk neki.
*

9 megjegyzés:

  1. Ne legyél rosszindulatú.
    Az ott a menza és éppen szedi a kaját a gyerkőcöknek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Építő, bölcs, értelmes hozzászólások! Csak így tovább!

      Törlés
    2. Mi a gond a hozzászólással?
      Pont annyira cinikus, amennyire lennie kel.
      Az előzmények ismeretében ennyit be is nyelhet az elnök úr.
      Én még azt is oda írtam volna, hogy a kép az Azori szigeteken készült.

      Törlés
  2. Tévedésből, a csizmát akasztották fel.

    VálaszTörlés
  3. Értelmes, bölcs, építő hozzászólások! Csak így tovább!

    VálaszTörlés
  4. Értelmes, bölcs, építő vezetés! Csak így tovább!

    VálaszTörlés
  5. Szereti a hasát.Meg, egyébként is éhes.

    VálaszTörlés
  6. Annak örülnék a legjobban, ha Szűcs Lajos nyitna egy kisvendéglőt Tisztelt Ház néven (állítólag egészen jól főz:), és oda menne főszakácsnak. Esküszöm, mindennap oda mennék ebédelni, csak cserébe mondjon le, és a helyét foglalja el olyan, aki érti a dolgát.

    VálaszTörlés