A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. szeptember 23., vasárnap

Nem csökkent elnöki megbízatása, Szűcs pozícióban marad ( - továbbra sem lesz változás)

Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) szombati tisztújító közgyűlésén nagy többséggel ismét bizalmat kapott Szűcs Lajos eddigi elnök.

A voksoláson az MTSZ eddigi első embere nyolcvan, míg egyetlen ellenfele, Erdélyi Péter 37 szavazatot kapott a megjelent küldöttektől.

A nagyarányú győzelmet a fővárosi és megyei küldöttek rájátszása, azaz nagy száma hozta meg a többszörös elnöknek. A vidéki küldöttek, hiába szerettek volna változást, a felhozatal kevésnek bizonyult a számukra, mert a főváros környékéről annyi szimpatizáns jött el, hogy azok szinte lehengerelték őket. Szűcs Lajos számára ez egy presztízs megméretés volt, aminek semmi köze a sporthoz, vagy a teniszhez. Nem aktív sportoló, és nem a tenisz világában él. Az, hogy hobbi szinten elbohóckodik a labdával, még nem elég egy sportág mindennapjaihoz, főleg nem úgy, hogy közben több helyen (és helyütt, illetve helyett) is meg kéne felelnie az elvárásoknak. Egy normál halandónak nem lehet akkora segge, hogy egyszerre annyi lovat megüljön, minta ahány megbízatást ez az ember felvállal.

Számos vélemény szerint mindenkinek jobb lett volna, de a teniszsport számára kimondottan, ha Szűcs átadta volna a stafétát. A hozzá nem értés, a közömbösség, itt a belső viszonyokban és az eddigi eredménytelenségben kidomborodik.  Szűcs most nyert egy újabb elnöki posztot annak juttatásaival, de vesztett egy sportközönséget. Ismételt megválasztásával a látszat győzelem ellenére elvesztette sportszerűségét, népszerűségének nagy részét, és emberi-erkölcsi hozzáállását. A néhai ócsai ember már közel sem olyan  elismert, és népszerű mint ahogy azt  a statiszták mondják-mutatják.  Győzniakarása csupán egyéni politikai érdekeit, fennmaradását szolgálja. Felfuttatott mivolta azonban leáldozóban van. A tömegvonzás már nagyon lehúzza személyét, ténykedésének megítélését, még akkor is, ha ennek látszatát igyekszik nem szem előtt tartani. A hozzá köthető szinte összes ténykedés alaki, és felszínes.


Szűcs Lajos boldogan nyilatkozott:
„Köszönöm mindenkinek a támogatást, a segítséget, ami elindította a változást és az egységet, amivel megalapozták a szövetség jövőjét” – mondta megválasztása után a régi-új elnök.

Szűcs Lajos tavaly január óta tölti be posztját a szövetség élén. A két alelnök Kaliszky András és Ablonczy Balázs lett.

*


7 megjegyzés:

  1. Nem véletlenül lett politikus az adott pártban, ez neki jár, oszt' jó nagyot, jó napot.

    VálaszTörlés
  2. Mindig lesznek megvezethető emberek, akik kajálják a maszlagot.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon bölcs hozzászólás! Csak az a helyzet, hogy a "megvezethetőek" mindig tőbben lesznek, ezért az hozzád hasonló maszlagkajálóknak csak az ugatás marad!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De értelmes egy megjegyzés volt baszki.
      Vidékinek tetszik lenni?

      Törlés