A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. április 15., vasárnap

Azoritákról, foglalkozásokról, és a cigányútra tévelygésről ( - Szűcstől a Kisbíróig)

Hónapokon keresztül tagadta Szűcs Lajos, a Pest megyei közgyűlés elnöke, hogy nem csak saját maga látogatott el az óceánon közepén fekvő Azori-szigetekre, hanem kísérője is volt Orgoványi Ágnes, Szűcs külügyi tanácsadója személyében. Mindez közpénzen.

És ezen a tényen az sem számít, hogy a lebukás után vezeklésül pár ezer forinton vásárolt csokoládéval "szúrták" ki a korábban éhezésre ítélt ellátottak "szemét".

Ahogy azt a Pest Megye Figyelő is megírta, tucatnál több Fideszes vezető látogatott el a Portugáliához tartozó festői szigetekre, az állítólagos európai roma stratégia megtárgyalására.
Csakhogy azon a környéken és az óceáni szigetparadicsomban egyetlen cigány kisebbségi sem él.  Ehhez inkább Gyöngyöspata, Olaszliszka, Enying, vagy Tatárszentgyörgy dukált volna.  


A kiutazás tehát "cigányútra" ment, de nem volt stratégiailag fontos ügy, avagy roma kérdés.  A kiruccanást és a kísérő uszályt (akár hozzátartozó, akár csak kedves), közpénzből etették, s reptették.  A villámlátogatás máig következmények nélkül maradt.  A szervező Szűcs Lajos nem kért bocsánatot, nem mondott le. Az előkerülő újabb fejlemények sem  változtatják meg ebbéli hozzáállását.  Magánügyként és titkokként kezeli az utazás mozzanatait, és lényegét.

Miért kellett "titkárnőket" is az Azori-szigetekre utaztatni, s nekik miből fizették a luxusutat? - kérdezte Bana Tibor országgyűlési képviselő, de választ nem kapott.
A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ) hónapok óta se telefonos, se pedig írásos megkeresésre nem válaszol. A "titkárnő" pedig Szűcs doktor oldalán a Blikk által ismertetett tanácsnok volt. De, hogy miért volt szükség hölgykíséretre, arra ismét némaság a válasz.

Francine HUHARDEAUX, Alsace (France)
Head of Press & Communications 
Tel. +33 3 88 22 74 49
Mivel a megyei vezetők több médium érdeklődése ellenére sem kívánták megnevezni, hogy pontosan kik vettek részt az úton, ezért a Blikk című bulvárlap az Európai Régiók Gyűlésének sajtófőnökéhez, Francine Huhardeauxhoz fordult, aki a nyugati politikai normáknak megfelelően készséggel tájékoztatta a lapot. A szóvivő tájékoztatásából kiderült, hogy a 12 különböző megyéből való Fideszes vezető mellett további két fő is részt vett az utazásban, egyikük volt Orgoványi Ágnes.

A Dabasrégió Online Hírportál is beszámolt erről az Ócsai Kisbíróból ismert Moldoványi Ágnes tudósítása jóvoltából, de ez az anyag alig volt fent pár órát a világhálón, egy megkeresés után levették. Mára ennek a hírnek Szűcs Lajos választókörzetében és a dabasi régióban nyoma nincs. Mintha mi sem történt volna. A kérdés csupán az, hogy a távoli úthoz hasonlatosan ki fizeti a hallgatás árát? 


A Blikk egyébként a pontos utas listán kívül az utazás teljes költsége után is próbált érdeklődni több hivatalnál, ám mivel erre mindeddig nem kapott választ, bírósági eljárással próbálja kikényszeríteni a választ a megyék pénzét herdáló Fideszesektől. A tagadásba burkolódzás azért is érthetetlen, mivel mindezek az adatok közérdekűek, így nyilvánosak.

És ha már itt tartunk, akkor zárójelben megjegyezném, hogy ez a nyilvánosság az Ócsai Kisbíróra költött milliókra is vonatkozik. Ugyanis ez az a helyből vezérelt önkormányzati újság ezidáig szintén nem hozta nyilvánosságra a reklám bevételeit és  az önkormányzat sem a ráfordított közpénzek összegét. Csupán annyit tudni, hogy a Bukodiné elnökölte Kulturális Bizottság fennhatósága alá tartozó lap felett Horváth Tamás rendelkezik és hogy évi ötmilliót irányoztak elő rá tavaly. Ez az összeg az önkormányzati ülésen elmondottak szerint az idén sem változik. Részletes elszámolást azonban nem tettek közzé. Bukodiné és Horváth úr ezt amolyan "azori-mód", elhallgatva, vagyis titkon kezeli. Persze Szűcs Lajos példáját nem csak ebben, hanem a lemondásukat illetően is megegyezően kezelik.  
*

6 megjegyzés:

  1. Ez mind nem számít.
    A lényeg, hogy menjetek és fizessétek be az adótokat, hogy legközelebb is lehessen távoli szigetekre utazni.
    Lehessen újabb laptopokat vásárolni.
    Na és persze lehessen játszani a nagy embert közpénzből, ahogy teszi ezt a talpig becsületes, mert máshogy ezt nem lehet, és a másik gerinces a mentorált.

    VálaszTörlés
  2. Ha ezek a baromságokkal teli hozzászólások nyugtatnak meg, hát leked/lelketek rajta. Hatékonyság=0!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kevélységed lesz a veszted.

      Törlés
    2. És az uraknak mi lesz a vesztük?

      Törlés
  3. A tények makacs dolgok, nem hazudnak intelligencia vitéz.

    VálaszTörlés
  4. Az a baj, hogy ezt MI fizettük ki ! Adózók ! Sajnos ! :(

    VálaszTörlés