A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. május 2., szerda

A saját járdámon büntettek meg ( - én meg másén állok bérmentve például)

Egy hónap alatt négyszer bírságoltak szabálytalan parkolás miatt panaszkodik egy
dunavarsányi lakos a bulvár lapnak. 

Nem lenne érdekes a történet, ha nem lennénk benne érintettek.

 - Szerettem volna jobbá tenni a környezetem, meg sem fordult a fejemben, hogy ezért egyszer meg fognak büntetni – panaszolta el a Blikknek Bodnár Pál, aki mintegy 18 éve elégelte meg, hogy félreeső dunavarsányi utcájukban nincs járda, ezért úgy döntött: portája előtt megépíti magának.
– Az utca elég keskeny, ezért átengedtem egy métert a saját telkemből, és ennyivel beljebb raktam a kerítést – folytatta Pál. A járda az elmúlt közel két évtizedben senkit sem zavart, a múlt hónapban azonban elkezdtek miatta szállingózni a rendőrségtől a 30 ezer forintos csekkek.
– A családi autót garázsban tartjuk, de a 11 éves unokám cukorbeteg és lisztérzékeny, ezért előfordult, hogy napközben fél kerékkel a járdára álltunk, mert így gyorsabban bejuthatunk hozzá az iskolába – magyarázta Pál. A családot mindenféle figyelmeztetés nélkül négyszer büntették meg szabálytalan parkolásért, egyszer az autó üzemeltetőjét, Pál lányát, kétszer annak párját, egyszer pedig egyik barátjukat.
Az indoklásban a KRESZ 40. paragrafusának 8. pontjára hivatkoztak, amely szerint a járdán csak akkor szabad megállni, ha azt az útburkolati jel vagy a jelzőtábla megengedi.

Lehetetlen. Pál azt mutatta, hogy ha szabályosan parkol a háza előtt és a szemközti háznál is parkolnak, akkor még egy autó nem fér el köztük
– Azt nem vették figyelembe, hogy az önkormányzat az utcában nem épített járdát. Azokat nem is büntették meg, akik tőlünk 10 méterre parkoltak hasonló pozícióban. Előttünk viszont csak annyi hely van, hogy egyébként az autó belóg az útra, így a forgalmat is akadályozhatja. Most akkor törjem fel a járdát? – kérdezte Pál, aki családja nehéz anyagi helyzete miatt méltányossági kérelemmel fordult a rendőrséghez, a jegyzőtől pedig a megfelelő KRESZ-tábla kihelyezését kérte. 
– Ezért nem kéne őt megbüntetni, inkább megköszönhetnék neki, hogy átengedte a saját területét a közösség számára. Ha viszont mégis marad a büntetés, és bírósági eljárás lesz belőle, ott nem fogják figyelembe venni az előzményeket, csak a KRESZ előírásait – vélekedett dr. Kovács Kázmér ügyvéd.
A történtek kapcsán a közigazgatási bírságot kiszabó Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot is megkerestük, de konkrét ügyről nem adhattak felvilágosítást.  

Most a történet végén törheti a fejét az olvasó, hogy miben érintett Ócsa. 
Olyan ez, mint egy mozaik, amit csak ki kell rakni.
Mert Ócsa struktúrája, településszerkezete, - mint annyi hasonlatos magyar közepes településé, - közel azonos.  Dunavarsányban hasonlatosan szűk keresztmetszetű utcák találhatók, szintén roppant kevés kiépített járdával. 
A különbség csak az, hogy ott az épített környezetet, a járdát is jobban megbecsülik.   Ezt személyes érintettség kapcsán is tudom. De a Blikk szintén ezt igazolja, amikor a járdán parkolás következményeiről számol be.
Ócsán ismert a képlet. A Kis Ernő utca sarkán kedvenc buszosunk notóriuson  járdán parkol, következmények nélkül.  Az egyik itt szolgálatot teljesítő rendőr a közelmúltban, amikor a lakók panasszal fordultak hozzá azért, mert a Volán csuklós Mercédesz buszával ráállt a járdára és a babakocsikkal ezért az úttestre szorultak ki, az volt a válasz: hogy még jó, hogy ez a legnagyobb probléma itt. Nem is történt semmi.
A közterület-felügyelet pedig azt mondta, hogy szóltak neki.  De láthatóan kínos nekik ez a visszatérő ügy, mert nem képesek leszoktatni a visszaeső szabálytalankodót a tiltott parkolásról. 
Mint a Blikk beszámolójában kiolvasható ezt és az ehhez hasonló eseteket a közeli Dunavarsányban egyszerűen kezelik. Ha úgy tetszik orvosolják.  Ott ugyanis ez is, és a járda is fontos.  Az ittenieknek persze ez nem gond, ott viszont más a mentalitás. Mert ők komolyan gondolják, és nem csak a pénzért, a látszatért viselik a feladatokat, hanem teszik a dolgukat. 
Jobban is figyelnek a helyi értékekre, a közlekedésre, a járdákra és a köz pénzére. Ott nincs haveri laptopozás, sundám-bundám dózerolás,  meg csak úgy felügyelőbizottságozás.
Tudom, ismerem egyes ócsai mentalitását. Itt a blogon már nem egyszer megírták. Itt nem számít a kukacos víz, csak a verdába jusson a naftából. Itt lehet lakóparkozni, gyüttmentezve húsosfazekazni, járdát és bizottságokat foglalni. Akinek ez nem tetszik annak el lehet költözni. Aki meg példálódzik, annak meg oda lehet költözni Ez jött elő az alsópakonyi rossz ellátottság és a víz kapcsán, Bugyi példájából, Inárcs kapcsán és Tatárszentgyörgy példáján; - miért változna akkor bármi? És pont most? 
(Változás? - Talán majd az idő.)
*

27 megjegyzés:

  1. Büszke lehetsz magadra Horváth és városvezetőként elért sikereidre.
    Feltud valaki sorolni vele kapcsolatosan valami pozitív tettet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, már több mint három helyütt is helyt áll a pénzért.

      Törlés
    2. Ha helyt nem is áll, de a pénzért meg van veszve.

      Törlés
    3. Kibővíteném a kérdést azzal, hogy mit sikerült Horváth Tamásnak ez idáig lerakni a városi asztalra.
      Azt már tudjuk, mit sikerült onnan elvennie.

      Törlés
    4. Ugyan, hagyjátok már! Szegény, jámbor, galambszívű ember(szabású) csak a város és a ti java(i)tokat akarja. Ez a kikezdhetetlen szent életű szelid és megértő előjáró bele rokkant az álláshalmozásba. Már piálni sincs ideje mint régen, üresek a gödrök. A nap 25 órájában a közjónak él, és havi 7-800 000-ből tengődik. Ennyiből nem lehet megélni, gyűjtést kellene szervezni.

      Törlés
    5. HáTénak sikerült az asztalra leraknia a Trabant kulcsát.
      Onnan cserébe sikerült elvennie az emberek pénzét, különböző ötleteivel. Egyik ilyen volt a laptop biznisz, amikor a város tulajdonát képező gépeket a saját javára leamortizáltatta és azt a drága újakkal megduplázta. Aztán sikerült több bizottsági tagságot lehúznia arról az asztalról magának, amire mi hordjuk össze a kínálatot. Cserébe elintézte, hogy a még el sem kezdett alsópakonyi devizatelep leszegényedett embereinek ürülékét és szennyét egy a pénzünkből épülő csatornán át a városba vezessék. De azt is maga intézte, hogy a műemlék Ágasházból a fő attrakciót kihozza azáltal, hogy a korabeli műemlék ágasfát eltüntette. Ezzel a bóvli kategóriába helyezte az ó falu lepusztított telkét. Ezt a testület háta mögött szintén maga intézte bejáratottan, ahogy a zűrös ügyeit szokta. Az egyetlen alapiskolánkat úgy szint hasonlóképpen játssza ki viszonzásul a választáskori lelkészi támogatásért cserébe. Az ívócimboraként sem ismeretlen tornatanárnak megengedte az iskolai rendezvények beszervezését és azok magáncélú hasznosítását. A tornaterem ekként történő hasznosítását, maga felügyelte, mint amolyan fogadatlan ellenőrzőbiztos. De rálátást biztosított magának a művházra is jó pénzért. Az ebbéli munkássága gyümölcsét jól prezentálja, hogy idegyüttével a kocsmára alapozta jövőjét, majd az ívócimborák elkötelezettségei alapján kölcsönhasznosításokba kezdett. Így az idő haladtával kölcsönösen hasznosították közös munkájuk jövedelmezőségét. Az előtörő ötleteikkel sikerült házhoz jutnia, amit a vállalkozó szelleműek fizetségként rendbeszedtek. Most pedig a kerti tó halacskáit is a hálózatról itatják. Egyedül a torkos sportautó viszi csak a pénzt, amit azonban a leendő igazgatótanácsi tagságával éltet tovább. Szóval van mit táplálékként elvennie arról a bizonyos asztalról. Nem is hagyja ki a terül-terülj asztalkám végtelen lehetőségét ez a szorgos ember fajta.

      Törlés
    6. Gratulálok!
      Az ilyen sokak által ismert, mentálisan bajba jutott emberen inkább segíteni kellene, nem még taposni egyet rajta!

      Törlés
    7. Nagyon szívesen segítek neki.
      Megmutatom a bohócnak, merre vezet az egy irányú út kifelé a városból...

      Törlés
  2. Beszélhettek itt bármiről, az önkormányzati sofőrrel szemben nem fognak eljárni a járdán parkolásért. Magyariék nem akarnak és mernek fellépni vele szemben. Ott kussolnak, csak más részeken izmoskodnak. A bennfentes sofőr Bukodiékról túl sokat tud. Vele hordatták el a Lakatosház szemetét a bezárt lerakóba, miközben a szerződött vállalkozóknak duplán fizettek. Szóval senki ne várjon javulást a várost illetően ezektől a korrupt emberektől.

    VálaszTörlés
  3. Egyre szarabb hely lesz ez a város.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönd meg az önkormányzatban.

      Törlés
    2. Ez az idetelepült vándorpatkány már a Zsidóban is pofátlanul viselkedett. Se szó se beszéd, bement a pult mögé, és saját magának nyitotta a sört. Igazi énjét akkor ismerhette meg a város, amikor ostoba módon bizalmat szavaztak neki és hatalmat adtak a kezébe.

      Törlés
    3. A józan emberek körében kiveri a biztosítékot. Ez leitatta a választóit, vagy a szavazóbizottságot vette meg az utolsó pillanatban. Különben érthetetlen, hogy ki szavazna meg egy ilyen alakot önszántából.

      Törlés
    4. Ismered egyáltalán? Életében nem járt a zsidónál és szinte kizárólag bort iszik.

      Törlés
    5. Névtelen May 4, 2012 06:31 AM

      Az csak természetes hogy magadra szavaztál. Az erkölcsi moralitásról meg ne beszéljünk, az nálad nincs.

      Törlés
    6. Nem kell tagadni. Ott lógatta a lábát, amikor az utcában lakott. Többet volt ott, mint az önkormányzati lakásban. Sóher volt akkoriban. Még arra is van még emlék, hogy miként hányta össze magát.

      Törlés
    7. Attól függetlenül mit iszik, büszkék vagyunk városunk egyik vezető személyiségére.
      Reméljük híre messzire eljut.

      Törlés
    8. Magam is remélem, hogy a részeges híre, pénzsóvár kapzsisága, elsíbolt dolgai és korrupt mivoltának híre messzire eljut.

      Törlés
    9. Ami késik nem múlik, csak a nagy arca miatt ő még ezt nem látja.

      Törlés
  4. Most olvastam a hírt, miszerint Szaúd-Arábiában vízműveket építhet hazánk.
    -Vízművek építésének és üzemeltetésének lehetőségeiről, a szennyvíztisztítás területén való együttműködésről és szakemberek cseréjéről tárgyalt a két fél...
    Állítólag szóba került a tárgyalásokon Horváth Tamás neve is, aki a létesítendő Szaúdi vízműveknél felügyelő bizottsági tagsághoz juthat.

    VálaszTörlés
  5. Ajánlom mindenki figyelmébe.
    Ócsán is ez megy, csak kicsiben
    http://www.168ora.hu/itthon/orban-es-simicska-mindent-visz-95521.html

    VálaszTörlés
  6. Teljesen fideszes irányítású a város, emlegetem is a felmenőiket minden hasonló esetben. Remélem sokat csuklanak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem a te anyád is jól van.

      Törlés
    2. Csak nem egy erkölcsileg lecsúszott érintett hozzászólását olvashatta a nagyérdemű?

      Törlés
    3. És még a fideszes honatya anyázik?

      Törlés
  7. Biztos arra is felhatalmazást kapott.
    Szerinte

    VálaszTörlés