A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. május 23., szerda

Reformátussá alakulhat az alsópakonyi lakópark tanrendje is ( - H, mint helyi)

Valószínűleg reformátusok lesznek a bedőlt lakáshitelesek Ócsa-Alsópakony városrészében.


Legalábbis ez várható ma az előrejelzések szerint az önkormányzati szavazáson.

Ócsa város polgármester mára  hirdette meg egyetlen napirendi ponttal azt a képviselő-testületi ülést, ahol arról kell döntenie a honatyáknak, hogy a kisváros egyetlen általános iskoláját átengedi-e a reformátusoknak. 

A városban nagyon rossz a hangulat és erős kételyek vannak a fenntartóváltásos iskolaátadással kapcsolatban.  A helybéliek nagy számban tájékozatlanul, mások értetlenül állnak a kérdéssel szemben, míg többek rosszallják, ezt a Fideszes vezetők által erőltette elképzelés, és ütemet.

A szegény reformátusok azonban lehetőséget látnak a dologban. Számukra jól jön, hogy az iskola vezetése erősen kötődik mind a Fideszhez, mind a helyi református lelkészhez, aki korábban az önkormányzat szociálpolitikai ügyek bizottsági elnöke volt a mostani polgármester oldalán.
Így sokak szerint borítékolható a holnapi képviselői döntés végkicsengése, ami azzal a nem mellékes kihatással jár, hogy a  majd Alsópakonyra kényszerköltőző bukott devizahitelesek kénytelenek lesznek református tanrendben okulni alapfokon, az egyetlen helyi általános iskolában.

Az ügymenet gyorsasága és várható végkifejlete okán nem sikerült még megkérdezni ez ügyben senkit, nem hogy egy államtitkárt, vagy egy oktatásért felelős minisztert.

Talán egy országos hírcsatornának ez is sikerülhet, ahogy Ócsa városának az iskola fenntartóváltása.
*

10 megjegyzés:

  1. Keresztapa! Vigyázz, az arcodra ne faggyon a mosoly!

    VálaszTörlés
  2. Ki az a bohóc aki vigyorog a képen? Csak nem Alsópakony dölyfös urasága? Micsoda elmaradottság! Még az is lehet, hogy ezé az alaké az első éjszaka joga?

    VálaszTörlés
  3. Elégedett mosollyal áll a semmi közepén.
    Most erre, mit mondjon az ember?
    Bár, mintha ott a távolban látnék egy kapavágást:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az hagyján, de ez a beállás, az összekulcsolt kézzel, a bajusz alatti kéjes vigyorral.

      Törlés
  4. Mint valami korabeli kommunista propaganda poszternek pózolna, vagy éppen a Play Boy magazinnak állna.

    VálaszTörlés
  5. Én a büszkeséget látom: "És ezt mind ÉN értem el"

    VálaszTörlés
  6. JAVASLAT: Vegyétek már le a fenti képet (esetleg a kitakarás is megfelelő), hogy végig tudjam olvasni a bejegyzéseket!

    Örülünk, hogy az iskola nem került át az egyház működtetésébe, de a mostani szavazást sem értem. Miért és mitől tartózkodtak a múltkor még igennel szavazó képviselők? Mára döntésképtelenséget mutattak?!

    A demokrácia alapszabálya azt mondja, hogy a demokrácia szabályait megsértő és erőszakkal egyháznak átadni szándékozó pedagógusok ezek után mondjanak le!

    Bíztatni tudom a FÓRUM tagjait, hogy továbbra is írják le véleményüket. Meggyőződésem, hogy e FÓRUM nagyban hozzájárult, hogy a Halászy továbbra is önkormányzati - állami fenntartású lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez mindenképpen így van!
      Én itt szeretném megköszönni Fo-laknak a kitartó és eredményes blogolását.
      Csak így tovább!

      Törlés
    2. Én is nagyon köszönöm Fo-lak

      Üdv.: Fo-lak

      Törlés
  7. Elszomorító látni ennek az embernek azt az öntelt, embereket nem tisztelő fizimiskáját.
    Talán egyszer az ő általa megépített birodalom is úgy esik szét, mint ahogy a kerítése foszladozik. Foltozgathatja, de az eredmény egyszer úgy is a szétesés lesz.
    A harácsolás komoly hibákba sodorhatja bele, de az már lehetne az ő gondja, csak sajnos közben a várost is teljesen tönkre teszi a társaival együtt.
    Az hiszem az ő és társai neve úgy vonul be a város történetébe, mint akik valaha is a legtöbbet ártottak ennek a településnek, hiszen gondolkodás nélkül csak pazaroltak és eladósították a várost, mivel az adósság kb. 2,5 milliárd jelenleg.

    VálaszTörlés