A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. augusztus 4., szerda

Szegény Ócsa

Tisztelt Péter!

Örülök, hogy írtál, mert így látom, hogy figyelemmel kíséred, kisérted a fogadóórát.

Azt persze nem tudom, hogy ezt élőben, vagy utólag tetted-e? A lényeg nem is ez, hanem az, amikor vége lett az online kapcsolatnak.

Ugyanis akkor ott, a frissítést követően azonnal megjelentek a megválaszolatlan kérdések. Ez kb 25-27 db volt. Igaz, volt benne ismétlés is az egyik új kérdező részéről, de nagyon fontos felvetések, információk voltak ezekben. Olyannyira, hogy még kínos is volt az alpolgármesternek, mert ott volt az is, ami szembesítette azon állításával, miszerint nem volt lehetőség másra pályázni. Ezen túl sok egyéb hasznos felvetés és kérdés volt még ott olvasható, hosszú sorban.

A lényeg azonban az, hogy másnap, vagyis mára virradóra az online fogadóóra tartalmát valaki cenzúrázta és a megválaszolatlan kérdéseket törölte. Érdemes visszanézni, mára egy sincs. Mind eltűnt, törölve lett. Ezzel a törléssel cenzúrázták is egyben az online fogadóórát. El tudom képzelni, hogy Bukodi Károly alpolgármester felhívja a honlapot kezelőt és felszólítja, utasítja a tartalom megváltoztatására, vagyis a törlésre. Emlékezzünk vissza, volt ehhez hasonló már a város honlapját illetően, amikor a fórum okán jártak el hasonlatosan. Akkor a polgármester közbenjárására került vissza a valós tartalom vagyis a fórum és az összes hozzászólás. Most erre kevés esélyt látok, mert az alpolgármesteri nyegleség, miszerint ez az Ő fogadóórája és hagy szabályozza már Ő maga, hogy ott mi jelenjen meg és hogy mire válaszol. Tehát eszébe sem jut, hogy közszolgálatot tesz és a városért, a szavazókért lenne. Ő tehát nem mást, csak az önmaga (önös) érdekeit tekinti és szolgálja.

Most ezáltal az archívum és Bukodi Károly azt a látszatot kelti, azt a képet ábrázolja, mintha az összes kérdésre választ adott volna, probléma nincs és több felvetés nem is hangzott el, nem érkezett, így megválaszolatlan sincs. Ez azonban nem igaz. Sőt ellenérzést ellenszenvet vált ki, mert ismét a szőnyeg alá söpri az alpolgármesterünk a szemetet, miközben csorbítja a szólásszabadságot, a demokráciát, és megtéveszti a választóit. Ez méltatlan, alantas dolog, miközben önmagát hitelteleníti el. És most Ő a város második embere. És még ez az ember az, aki előrébb szeretne lépni. Bátorsága, szemérmetlensége a kitűnt dolgai alapján van. Csak az a kérdés, hogy jó-e ez Ócsának? Mi hasznát veszi mindebből Ócsa, ha figyelembe vesszük, hogy ezidáig sem volt vele őszinte és ügybuzgó. Ezért nem törekedett a pályázatok kibővítésére, ezért nem jutott járda, vasúti átjáró, ezért nincs kátyúzás és még sorolhatnám. Ezért és ennek okán a lemaradás, az elmaradás. Ezért mondom, - szegény Ócsa.

Én nem tudom, hogy ez az alpolgármesteri viselkedés, cselekvés, a cenzúra, a törlés mennyire elfogadható és mennyire passzol a korábbi fórum megszüntetésére.

Azt sem tudom, hogy ilyen hozzáállással, és ezzel a feltárt mentalitással lehet- e választásokon a tisztászívűen, rezdületlen arccal rajhoz állni a polgármesteri cím elnyeréséért, vagy sem?

Ha igen, ha lehet, ha van képe ehhez, és ráadásul ez az ember netán nyer is, akkor mondom én, hogy szegény Ócsa városa, szegény helybéliek.

Isten óvjad Ócsát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése